Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena 2.4 mhz

Vizitator ady1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

1

• radiomanyo

1

Top autori în acest subiect

Buna Ziua !M-am lovit si eu de aceasta problema . Am un adaptor Wireless pe USB cu antena proprie . Am facut rost de o bucata de placa de aluminiu undeva la 0.3-0.5 mm , marimea cam A4 . Dupa indicatiile de pe net am generat o curba parabola pe care am tiparit-o pe o foaie de hartie si am marcat focarul . Am luat doua bucati de polistiren de densitate mare din acela albastru pentru constructii . Am transpus curba pe dua bucati de polistiren suficient de mari.Cu un cutter am facut o taietura in bucatile de polistiren de-a lungul curbei parabola.Am indoit usor placa de aluminiu si am fortat-o sa intre in taietura facuta astfel incit cele doua bucati de polistiren forteaza placa sa ia forma parabolei si o sustin la doua laturi opuse.In final am rigidzat cele doua bucati de polistiren cu niste fasii de cca 20mm latime din acelasi material , rezultind un fel de cadru ce sustine tot ansamblul. Am pozitionat in interiorul cadrului pe una din bucatile de polistiren in care este fortata placa de aluminiu adaptorul usb astfel incit antena proprie sa fie exact in focar si am rigidizat-o cu o bucata de banda de lipit mocheta.Aceasta este adeziva pe ambele parti.Am atasat la adaptor un cablu usb de 5 metri ca sa ajunga la calculator .Antena obtinuta este pusa in geam in interior si orientata catre sursa de semnal.Se poate regla pozitia urmarind nivelul de semnal cu softul de configurare al routerului . Din pacate poza nu am facut.Sper ca descrierea nu a fost prea incurcata.Succes !Cu stima,radioman_yo

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări