Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MULTIMETRU , OSCILOSCOP, E.E.G. sau E.K.G. din PC.

dalu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dalu

41

• pisoiu

10

• EPSICOM

7

• vsurducan

7

Top autori în acest subiect

Un raspuns pentru florinnn22 : stiu cum functioneaza o sursa in comutatie de calculator.Stiu ca are si condesatoare intre partea de joasa tensiune si partea de 230v.Stiu ca nu toti care folosesc un calculator au si impamantare la el.Stiu ca exista si socurile de tensiune care pot strapunge acel condesator sau izolatia dintre primarul si secundarul transformatorului sursei.Stiu ca in corpul uman exista cam 70% apa.Stiu ca la EKG si EEG trebuie sa folosesti un gel intre piele si electrod pentru a scadea rezistenta electrica a pielii.Dar nu stiu care din aparatele,pe traseul dintre reteaua de 230V si corpul uman,poate ceda.Este un risc care ti-l asumi,atunci cand nu lucrezi cu echipamente medicale.In cazul acesta (EEC,EKG),trebuie luate cat mai multe masuri de siguranta posibile.PS:Normele de electrosecuritate nu au fost scrise de baietii de dupa blocuri.Asa ca,totul e posibil la trecerea curentului electric prin corpul uman.PS 1:Dalu364,daca lucrezi cu semnale de ordinul mV(calibrajul la EKG e de 1 mV,si cap de scala cred ca e 2 sau 2.5 mV), ecraneaza tot ce poate fi ecranat,de la electrod pana la calculator.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La pagina 4 , se afla atasata o arhiva .rar care contine schema unui afdaptor pentru placa audio : silicon_chip_adapter_494.rar. Nu mai am spatiu s-o atasez inca o data ca sa cer urmatoarele lamuriri:- pe prima treapta , capul de scala este de 10 Vvv sau RMS ?- care or fii celelalte valori ale capetelor de scala ?

.....daca am cautat cu atentie , am gasit chiar in cadrul arhivei. :rolleyes: :smt003
Link spre comentariu

Pentru cei dispusi sa dea in jur de 200 de euro pentru un CI, atasez mai jos schema unui EEF de mare performanta , care se poate folosi inclusiv in tandem cu un PC: Schema este preluata dupa Tehnium 7-9 / 97 iar autorul este dn-ul ing. Nicolae Sfetcu. PS. Daca cineva il cunoaste pe autor, sau daca cumva acesta este membru al forumului , il rog sa ma contacteze pe PM.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Tari softurile.

Eu am ideiea, probail stupida, de a face un oscilator comanadat in tensiune. Astfel citesti pe placa de sunet o frecventa care de facpt e o tensiune. Sau, cine are talent la soft, poati chair desena o sinusoide de 1Hz.

Cum vad eu lucrurile: L. Galveani observa ca la aplicarea unei diferenta de potential borasca isi trage piciorusele, si deci impulsul nervos e de nat. electrica.

http://itp.nyu.edu/~nql3186/electricity ... lvani.html

Acum faza e, conform lui Faraday, campurile electromag pot induce curenti chiar si in sist biologce.

Link spre comentariu

Rasfoind paginile siteului EPSICOM , am remarcat proiectul: Osciloscop 30MHz Pe PC (cu memorare), la adresa :

http://www.epsicom.com/produse.php?IDca ... ws_base=39

Am sa iau legatura cu reprezentantul firmei, in vederea clarificarii unor aspecte referitoare la stadiul in care se afla acest proiect, un eventual pret de comercializare, daca se ofera si varianta <> si nu doar PCB-urile si am sa-l rog sa posteze chiar aici. :smt004 :yawinkle:

Link spre comentariu

Proiectul lui Max & F.Kudelsko este unul care merita tot respectul nostru pentru curajul de a aborda o tema de acest gen. Le apartine, nu vom face decat sa ii sprijinim in a-l realiza cat mai multi electronisti. Cel mult vom ajuta la procurarea componentelor insa nu il vom comercializa asamblat. Nu ne apartine. Oricum NU il abordati daca sunteti la inceput! Este laborios si cere pe langa investitia financiara si experienta in tehnica digitala. Satisfactia insa este deplina la final. Pentru cei ce doresc sa il realizeze pot intra pe forum-uri unde este deja paradiscutat sau contactati-ne direct la punerea in functiune. Cu acordul autorilor vom incerca sa modificam cateva blocuri in sensul ca au aparut intre timp cateva circuite specializate ce permit miniaturizarea.Alte variante, extrem de interesante pe acest topic sunt:- transformarea a unui Game Boy a firmei Nintendo ( joc cu afisaj grafic ) intr-un osciloscop portabil - Aplicatia lui ZM407PC, circuit dedicat aplicatiei osciloscop, proiect in lucru pe care il vom posta pe site cat de curand (incercam sa procuram un stoc minim pentru realizarea rapida a proiectului), nu dispunem decat de cateva bucati- Folosirea afisajelor grafice ale mobilelor ?iesite din serviciu? pentru vizualizarea marimilor electrice, EKG-uri, ? Referitor la promovarea unor aparaturi de laborator va stam la dispozitie insa putem colabora in sensul in care oricine poate sa-si dezvolte afaceri proprii folosind ceea ce deja este realizat, poate fi upgradat sau chiar modificat, poate sa ii ajute pe cei ce sunt la inceputul acestui superb Hobby. Fara a cadea in pacatul de a trece pe domeniul comercial, puteti sa ne contactati direct si vom lamuri mai multe probleme vis-a-vis de colaborari.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

pentru osciloscopul prezentat (kudelsko) de unde se pot procura piesele?nu am vazut nicaieri de ex. un oscilator cristal cuartz fix de 30 Mhz si multe alte circuite...ne poate ajuta epsicom in aceasta problema?

Link spre comentariu

Evident. Din toata seria de proiecte de pe site, la cerere, va putem oferi si componentele. Quart-ul de 30MHz este un DIL14 si vi-l putem livra. Mai mult: Orice proiect care apare pe site va putea fi reproiectat, modificat, adaptat, cuplat cu altele pe acelasi board dupa nevoilor fiecaruia. Nu o interpretati ca pe o forma comerciala ci ca o facilitate pe care orice electronist trebuie sa o aiba in vedere. La noi este nu un zid ci o usa deschisa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări