Golem Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Dalu364, ce te-a apucat sa-l jignesti pe Vsurducan?!Pai, chiar e unul din cei mai bazati electronisti din tara asta, nu l-am cunoscut personal, dar am vazut ce face... Pe mine m-ar interesa un osciloscop pt. PC, cat mai simplu cu putinta, fara PIC, Atmel si alte alea, care sa aiba o banda de 20Hz-20 Khz(spectru audio), un singur canal, si cat mai fidel, de ex. in cazul unui oscilator dreptunghiular sa-mi arate daca semialternanta are "cioc"...Ma ajutati? As vrea ceva ori prin placa de sunet, ori pe serial cu un MAX232, ceva...doua-trei integrate, nimic complicat ca nu am nici timp nici bani... Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 22, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2006 OFFTOPIC Dalu364, ce te-a apucat sa-l jignesti pe Vsurducan?! Aia nu-i treaba ta!! :death: Daca vrei sa-i intrii in graţii userului @vsurducan, iţi sugerez sa n-o faci in felul acesta, adica folosindu-te de mine. :smt014 :smt084 :smt097 Link spre comentariu
Golem Postat Septembrie 23, 2006 Partajează Postat Septembrie 23, 2006 Ba eu cred ca e treaba oricarui user sa previna debandada si huliganismul...un forum pentru electronisti nu e un loc unde sa fie tolerate manelismele, ferentarismele, etc.Suntem o ghilda! Si nu vreau sa intru in gratiile nimanui, e ridicol! Cate articole ai publicat intr-o revista de electronica, dalu364? Stii cine sunt ?Nu... Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 23, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2006 postat gresit. Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 23, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2006 Stii cine sunt ? Nu, si nici nu ma intereseaza. :blah5: :blah5: . Daca vrei sa impresionezi pe cineva , du-te cu revistele alea unde ai publicat , in fata babelor care stau la scara blocului si fa frumos in fata lor ca poate asa obtii niste laude de care vad ca esti insetat.Cate articole ai publicat intr-o revista de electronica, dalu364? Referitor la publicarea de materiale in revistele tehnice , poate vreodata, am sa-ti aflu numele real, nu de alta , dar sant satul de nenorocitii care luau cate un articol din Radiotecknica, sau alte reviste de electronica straine , si dupa ce ca il traduceau cum ii taia capu` ala prost , semnau ticalosii pe post de mari electronisti fara sa indice sursa ca si cand ei ar fii fost autori. Asta-i ultimul meu offtopic aici, daca vrei sa continuam , fa bine si lasa topicul asta in pace , si ,, baga '' pe PM. Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 24, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2006 La pagina 4 , se afla atasata o arhiva .rar care contine schema unui afdaptor pentru placa audio : silicon_chip_adapter_494.rar. Nu mai am spatiu s-o atasez inca o data ca sa cer urmatoarele lamuriri:- pe prima treapta , capul de scala este de 10 Vvv sau RMS ?- care or fii celelalte valori ale capetelor de scala ?- electroliticii de intrare -iesire de pe placa de sunet i-am strapat, iar pentru a face izolarea in DC intentionez sa pun electrolitici pe acest adaptor , de valoarea de 1000 microfarazi / 35 V . Acestia vor fi pozitionati cu + ul spre integrat , atat la intrare cat si la iesire.- intentionez sa-l dau naibii circuitul ala care-mi furnizeaza -5v si sa alimentez adaptorul dintr-o sursa separata de +/- 15 V dc , bine filtrata si stabilizata.- TL-urile alea cred ca nu-s critice. Intentionez sa le inlocuiesc cu LM 208 A de care dispun la discretie.- la iesirea adaptorului , o notita spune <>. Asta semnifica ca placa audio nu admite la intrarea de linie mai mult de 2 V varf la varf ?? Ce parere aveti ?? :prayer: :smt102 Link spre comentariu
nicul Postat Septembrie 27, 2006 Partajează Postat Septembrie 27, 2006 totusi dalu era interesat de semnale de joasa frecventa.Oare un codec PCM din alea folosite in telefonie nu ar face foarte bine treaba ?? eu am incercat unul care mergea brici pana la 3000 Hz, plus ca avea totul intr-un singur cip, filtre, esantionare, conversii , etc. (nu stiu cat de jos merge in frecventa) si l-am abandonat din motive de soft. Frumosul semnal pcm obtinut l-a iesire trebuie decodat si interpretat de un echipament, (asta daca nu-l decodezi tot cu cipul ala dar obtii tot analogicul de la care ai plecat) .sunt total de acord cu ideea chiar a unei sectiuni despre montaje care se pot lega la pc, de preferat proiecte complete si functionale, nu lincuri de reviste Link spre comentariu
nicul Postat Septembrie 27, 2006 Partajează Postat Septembrie 27, 2006 parca am vrut sa postez in alta parte Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 27, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2006 parca am vrut sa postez in alta parte Las`ca nu-i nimic. :smt042 :smt043 :yawinkle: Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Salut.O parere:daca convertoarele A/D au probleme intr-adevar pe partea de joasa frecventa care te intereseaza(pana la maxim 20 Hz) exista vreun soft care sa realizeze detectia de anvelopa? Adica modulezi semnalul cu 1KHz si apoi detectezi anvelopa care e semnalul care te intereseaza (1KHz e in gama audio,unde orice placa de sunet are sensibilitare buna).Eventual folosesti si un filtru software trece banda foarte ingust intre 1000 Hz si 1020 Hz .Dau si eu cu bata in balta... Daca cineva are curajul sa experimenteze pe pielea si creierul lui asa ceva(sa nu uitam ca e vorba de "procesorul central" al omului, fara de care am fi "legume"),o face pe riscul lui.Am 2 intrebari off-topic pentru cei care stau la bloc(sau la casa):1.)Panoul de sigurante are sigurante si pe faza si pe nul? 2.)Ce se intampla daca, calculatorul cu montajul respectiv( si omul conectat la fire) fiind alimentat,se intrerupe siguranta de nul simultan cu strapungerea condesatorului de separatie din sursa?(Exceptand cazul in care exista traseu de impamantare corect pana la carcasa calculatorului)Pot incerca sa raspund eu primul: 1.)da ; 2.)daca nu moare devine "leguma"sau "dili"(cuvintele cred ca sunt destul de uzuale si nu trebuie explicate).Asta e parerea mea si va las pe voi sa decideti cine are dreptate.PS:Cred ca in unul din numerele mai vechi ale revistei Tehnium,exista schema de e.k.g. care foloseste un singur circuit integrat hibrid care are 2 montaje separate de un transformator pe ferita care foloseste si ca transformator de separare electrica,transmiterea semnalului modulat si alimentare pentru preamplificator + modulator.Restul integratului continea sursa de alimentare (in comutatie),demodulatorul si amplificatorul de iesire.Cred ca asta e metoda folosita la aparatura medicala. Link spre comentariu
dalu Postat Octombrie 2, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2006 PS:Cred ca in unul din numerele mai vechi ale revistei Tehnium,exista schema de e.k.g. care foloseste un singur circuit integrat hibrid care are 2 montaje separate de un transformator pe ferita care foloseste si ca transformator de separare electrica,transmiterea semnalului modulat si alimentare pentru preamplificator + modulator.Restul integratului continea sursa de alimentare (in comutatie),demodulatorul si amplificatorul de iesire.Cred ca asta e metoda folosita la aparatura medicala. Integratu` ala-i cateva sute de euro. :axe: Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Am mai adaugat ceva cu functia "edit"...Nu credeam ca o sa raspunzi asa de repede.Adevarul e ca, atunci cand simti curentul electric cum trece prin muschii proprii si ii "tonifica", iti schimba putin felul de a gandi.Te face sa te gandesti de mai multe ori atunci cand pui un aparat care are legatura cu corpul tau in priza.Poate sunt eu fricos, dar chiar tin mai mult la viata mea, dupa o asemenea experienta neplacuta.Oricum,succes in ceea ce ti-ai propus sa faci. Link spre comentariu
dalu Postat Octombrie 2, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Oricum,succes in ceea ce ti-ai propus sa faci. Multumesc si iti doresc si eu succes in ceea ce realizezi. :yawinkle: :smt006 :smt006 Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 19, 2006 Partajează Postat Octombrie 19, 2006 Buna dimineata ! O schema zic eu "lucrata bine" e asta http://sjeffroy.free.fr/Oscilloscope/oscilloscope.html Am planuit sa incerc sa o pun in practica dar cu 2 modificari : 1 ) Un afisaj de 320x.... pixeli (Toshiba , primit cadou de la userul Pasare Dan->"merci din nou") aici am de lucru nu numai cu SW-ul ci si cu invertorul ptr. iluminarea afisajului grafic (cere min 900Vrms in pag. catalog ) . 2 ) daca ma voi descurca cu softul (are si sursele in asm) vreau sa pun in fata un ADC de cel putin 16 biti ( dupa ce o sa citesc tot despre 16F877 ) Toate cele bune Daniel ! Link spre comentariu
florinnn22 Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 baieti, in ceea ce priveste izolarea, nota calculatoare folosesc surse in comutatie, banuiesc ca stiti cum functioneaza o sursa in comutatie.in ceea ce priveste o eventuala electrocutare la scalp mi se par basme de adormit copii ca devii nebun e ca si cum te-ai electrocuta la deget, si daca rezistenta corpului tau e mica dai coltu.si ce naiba va rupeti in figuri ca baieti de dupa blocuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum