Vizitator Ichimusai Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Da, de aia e bine sa ai un electronist prin zona Link spre comentariu
zal Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Nu e mare greutate să modifici negativarea unui amplif. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Dar nu imposibil, o demonstrează anii de glorie ai amplifurilor pe lămpi în care mulţi au construit fără osciloscoape. Link spre comentariu
Vizitator Ichimusai Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Da, m-am informat si eu si am vazut ca exista multe tipuri de catometre, iar pretul lor reflecta si nivelul profesionalismului caruia i se adreseaza.Eu tot sustin ca este bine sa existe niste masuratori prealabile are tuburilor ce nu sunt noi inainte de a le plasa intr-un circuit; si ma refer aici in special la imperecherea lor. Iar pana la urma, tot cu urechea decizi daca un amp suna sau nu... Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 din experienta stiu ca un tub folosit poate avea emisia catodica mai bn decit unul nou, exista un pdf sau o documentatia a lampii in care zice de la cit la cit se considera tub nou.....am vazut destul de multe tuburi uzate fizic dar cu emisie catodica ca noua. tuburile sunt ca becurile cu filament , cu timpul scade putea, emisia catodica, da nu moare instant ca tranzistorul, cel putin asta e unul din lucrurile care i-mi plac la tuburi. nu de multe ori am avut probleme cu montajele finale si in loc sa crape lampile s-au inrosit putin si am vazut ca ceva nu e ok. la un amp akai am ars 3 tranzistori numai cit am ampasat pe power si noroc ca a sarit siguranta ) vizualizare optica+ masuratori cu catometru sau empiric in montaj - rezulta o impresie despre starea generala a tubului. poti lua teapa ca el sa arate impecabil, chiar si filament cu rez ok si cind il pui in catometru sau statie sa nu mearga :( am patit eu cu niste 6c33c si un gm70 .faza cu scrisul care se duce repede nu prea tine....am multe lampi in cutie si la care se duce scrisul chiar daca sufli spre ele....sunt mullard originale si in cutii sigilate....dar de prin anii 50. etc etc, Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Pai stii cum e si cu catometrele astea...nu prea renteaza sa-ti cumperi unul performant pentru ca e scump. In cazul nostru, masuram suficient de rar incit sa merite sa facem un mic montaj de test si sa masuram tubul care ne intereseaza comparind masuratorile cu foaia de catalog. Metoda asta e formidabil de precisa, mai precisa ca rezultatul unui catometru fabricat acum citeva zeci de ani si posibil decalibrat.La un moment dat am vrut sa-mi construiesc un caracteriscop pentru lampi, de ala smecher, cu convertoare D/A si A/D, cu vizualizare pe computer si soft specific, conexiune pe usb, portabil, etc. dar am renuntat. Am constatat ca pentru 2-3 masuratori pe an nu renteaza. Mai bine cumpar o alta lampa...daca am dubii asupra uzurii ei. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Din ce citesc pe aici, trag concluzia că tuburile vechi şi folosite sînt ca vinurile, din ce în ce mai bune pe măsură ce se uzează... 1 Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Pai da. Lampile vechi de tot dar nefolosite imi creeaza un sentiment placut cind le alimentez...si mai ales cind le ascult, chiar daca nu au un sunet de exceptie. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Cred ca multi nu folosesc corect prescurtarea NOS. Am mai scris ca pe ebay puteti vedea lampi afumate si in anunt apare prescurtarea NOS. Lampile NOS nu sunt afectate de "trecerea anilor" atat timp cat nu sunt supuse la socuri mecanice (multi uitam ce "tranta" incaseaza un pachet pana ajunge la destinatar chiar daca scrie fragil pe el). Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Corect, cum se scutură filamentul ca polenul şi se fac grilele colaci în interior după meciul de rugby cu poşta.Totuşi, a spune că un tub folosit e din ce în ce mai bun... Sau cum mai vînd unii tuburi obosite ca ''noi la cutie'' sau ''bune'' findcă ar avea emisia pe la 75%, oricum în zona verde a acometrului. Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 sa nu uitam ca si pe ebay sunt tepari ca si la noi....pana la urma este si ei oameni ) nos -new old stock , adica pe romanaeste lampi noi nefolosite, pot fi in cutii sau fara. nib -new in boxes -adica in cutii , pe romaneste nefolosite aici si termenul compus nos+nibcei ce sunt tepari pun poze cu lampi folosite, scriu in anunt ca sunt recuperate dar le vand si la fraierii care nu stiu ce insaman nos si nib. in catalog sunt date min si max -emisia catodica, daca o lampa noua are emisia la maxim e clar ca dupa citiva ani sau luni de folosita poate avea emisia mai mare de cit o alta lampa noua , care din fabrica o are mai mica. nu am zis niciodata ca o lampa folosita e mai bn decit una noua daca sunt de aceeasi firma.exista si exceptii in cazul in care fiind din ani diferiti si tehnologia diferita da sunet diferit( fac reclama acici la lampile rft cu sigla noua cea ca un tub intors fata de cele pe care zice RFT) oricum un amperex sau valvo sau mullard sau philips va suna mai bn de zece ori decit un jj, tungsram , rft, sau orice sovietic echivalent chiar daca are uzura si 50% fata de original. aceasta e doar parerea mea... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Să nu facem confuzii, nu există diferenţe atît de mari între aceleaşi lămpi, produse de alte firme, în afara unor chinezării slabe de astăzi. Fabricile din concernul RFT (sînt mai multe, fiecare cu sigla ei), sînt exact cele ale TFK, Siemens, Valvo, etc, rămase în zona de ocupaţie sovietică, nu sînt cu nimic mai prejos decît celelalte surori din vest. La fel cele poloneze, care erau tot germane la origine, rămase în Silezia după 1945. Au fost loturi întregi supratipărite Tungsram sau Tesla, ori clone după cele sovietice, ca ajutor frăţesc ptr respectivii producători, probabil cînd aveau probleme de producţie. Tot lămpile RFT au fost baza ptr comercianţi vestici ca Zaerix sau RSD (care nu au produs nici o lampă în viaţa lor). Dacă JJ e firma cea mai slabă azi, asta nu are legătură cu fosta Tesla. Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 sa nu uitam ca in general rusii au fost cei ce au copiat dupa germani si americani si nu invers.stiu ca si rusii au ceva original ( ma refer strict la 6c33c si 6n30p ) desi mai sunt si altele ,,,,dar e f mare diferenta intre un rft ecc83 si un philips sau telefunken si comparat cu 6n2p chiar daca sunt din aceeasi perioada...nu va mai amintesc de el34 care e lampa de top daca ne uitam pe ebay sau pe dyaudio..... un mullard xf2 se vinde cu citeva sute de euro...fara de un rft din anii 50 care e max 20-30euro.cu stima, florin c. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Poate nu se înţelege ce scriu, era vorba de exemplu de 6P14P RFT, dar mai sînt şi altele. Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 am gasit si eu 6p14p facut de tesla si el84 rusesc, dar imi pastrez parerea ca producatorul da sunetul lampi, chiar cu diferente f mari de la o fabrica la alta si de la un lot la altul, ca de exemplu la 6n8s si 6n9s cele cu baza metalica fata de cele cu baza de ebonita si exemplul de tot sa zicem ecc88 rft compoarat cu siemens sau miniwat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum