Vizitator Ichimusai Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Ziua buna!Cum pot stii daca un tub e nou sau nu? Numai bine! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Adică după ce ne dăm seama privindu-l la lumină, sau cînd îl măsurăm la catometru? Link spre comentariu
Vizitator Ichimusai Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Ma intereseaza ambele variante, atat optic cat si dupa catometru. E bine daca se poate vedea daca o lampa e noua sau nu si dupa catometru, caci, desi nu detin unul, poate gasesc pe cineva care are... Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Daca esti Superman poti determina starea exacta a unei lampi fara nici un catometru.La noi muritorii, peste 70 la suta adica la o lampa sub 30% uzura e greu sa iti dai seama daca e sau nu noua, doar pe cale optica si in plus depinde de producator tip de lampa constructie... Link spre comentariu
mila Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Sub 30% nu se pot observa diferente optice si de altfel daca pretul e ok pentru unele lampi nici nu prea gasesti alternative.In rest pentru lampile cu un regim aproate de maxim cum sunt lampile finale...se pot observa semnele de oboseala de exemplu dupa urmele de afumare din dreptul decuparilor din anod, decolorari pe anod, exfolieri, usoare deformari in unele cazuri ale anodului.Nici asta nu e o regula se pare Eu masor curentul anodic la Uf nominal si apoi scad tensiunea de filament cu 20% si masor din nou curentul anodic... e poate subiectiv dar asa imi fac o parere despre emisia catodului. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Mai avem la cele uzate: getter ciuruit, sau maroniu şi transparent, afumături pe discurile de mică sau pe izolatorii ceramici (la unele lămpi finale), scris ''copt'', sau care se ia la o simplă atingere (asta nu e o regulă ptr toate firmele), afumătură pe baza de ebonită (greu de observat cu ochiul liber, dar se vede la curăţarea cu vată şi spirt), cît şi între bază şi balon... etc. Link spre comentariu
Vizitator Ichimusai Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Pai la multe dintre ele sincer nu prea se vede uzura. Extraordinar ar fi sa gasesc pe cineva in Timisoara cu un catometru. M-au intrebat deja oameni daca nu le vand... si, desi am multe, nu m-as pune sa le dau fara sa stiu ce dau oamenilor. Ma gandesc totusi ca exista suficienti vanzatori de tuburi rusesti NOS.Mie-mi trebuie imperechiate, caci eu am nevoie de ele in formula de 4. Pana la urma imi voi cumpara eu un catometru, daca chiar nu se va arata nimeni cu unul... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Pai la multe dintre ele sincer nu prea se vede uzura. Extraordinar ar fi sa gasesc pe cineva in Timisoara cu un catometru. M-au intrebat deja oameni daca nu le vand... si, desi am multe, nu m-as pune sa le dau fara sa stiu ce dau oamenilor. Ma gandesc totusi ca exista suficienti vanzatori de tuburi rusesti NOS.Mie-mi trebuie imperechiate, caci eu am nevoie de ele in formula de 4. Pana la urma imi voi cumpara eu un catometru, daca chiar nu se va arata nimeni cu unul...Eu am catometru si am probat foarte multe tuburi,nu intotdeauna masurarea pe catometru e adevarul,un singur exempluEL34 verificat dupa datele de catalog-totul ok,pusa in amplificator cu Ua 470V,scintei interioare si piriituri in difuzor,lampa defecta.NU VA MAI AGITATI SA ALERGATI DUPA TUBURI FINALE PERECHE!!!!!Am construit citeva zeci de ampuri pe tuburi,finalele sunt perechi in momentul masurarii pe catometru,dupa o perioada ,sa zicem 1an ,daca se pun tuburile pe catometru o sa observati ca nu mai sunt "la fel de perechi", motivele sunt urmatoarele1 filamentele nu se consuma la fel2 catozii nu se uzeaza la felEu vorbesc din propria experientaTuburile perechi sunt cea mai mare duma de marketing,pe linga altele,cele perechi sunt de trei patru ori mai scumpe decit cele la gramada,vin diferiti baieti la mine cu tuburi cumparate ca perechi ,de noi,puse pe catometru marea majoritate nu sunt perechi.Ampurile care se respecta au diferite moduri de a putea regla biasul oricind,pentru a avea acelasi curent prin tuburi,indiferent de clasa de functionare a etajului final,cei care au adoptat aceste reglaje au stiut de ce o fac. Link spre comentariu
Vizitator Ichimusai Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Sunt perfect de acord cu ce ziceti domnule Vio. Am avut si eu aceeasi experienta cu renumitele tuburi JJ EL 34, imperechiate a cate 4, luate direct de la Thomann, la care dupa doua luni una dintre lampi pur si simplu s-a supra incalzit atat de nasol de mi-a topit cositorul de pe socluri. Pana la urma tubul s-a ars si a mai distrus una alta prin amp. Insa de regula intr-un amp nu gasesti bias individual pentru fiecare tub... si am ampuri care "se respecta". Si sunt oameni ca mine care nu au timp si nici cunostinte pentru a biasa tuburi si care decat sa-si mai bata capul cu biasatul, mai bine-si cumpara niste Groove Tubes, sau Ruby Tubes cu care, eu personal, am avut numai experiente pozitive, atat ca sunet cat si ca durabilitate. Intr-adevar costa mult, dar si ampurile mele costa si prefer sa evit incidente cum am avut cu JJ-urile...Eu nu am avut pana acum de a face cu tuburi rusesti si as dori sa vad ce sunet au si cum se comporta in timp. Am citit pe alte forumuri ca-si dau drumul un pic mai greu si ca la inceput suna un pic steril...Stiu ca tuburile se "consuma" in functie de multe criterii, insa eu tot as spune ca mai bine sa fie trecute printr-un catometru inainte de a se monta in ampuri, mai ales daca nu cunosti provenienta lor si cat de "consumate" sunt, cum este cazul meu. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 JJ e cea mai proasta marca de tuburi,si eu am avut asemenea experiente cu EL34,citeva le-am aruncat la gunui,de noi, Orice amp se poate modifica pentru a avea posibilitatea biasarii finalelor,sunt oameni priceputi si in orasul dv,daca aveti ampuri de calitate sunt sigur ca au aceasta facilitate. Link spre comentariu
Vizitator Ichimusai Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Omul priceput tocmai a murit de mai bine de o luna. Daca puteti sa-mi recomandati pe cineva, as fi recunoscator. Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 mi-e foarte greu sa cred ca in patria rock-ului au murit toti electronistii...o fi murit cel care a avut parte de cea mai mare reclama ...pana acum cativa ani si eu aveam senzatia ca daca nu esti pe elforum sau RGC nu esti tubar, pana am dat de un mosulica in targu mures care facea clone plexi de pe vremea lui Ceausescu si imi arata poze cu Jim Marshalll si prietenii lui...Piata lui e in Canada, Rusia si mai putin in Snobia... Link spre comentariu
Vizitator Ichimusai Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Pai eu nu-s atat de "umblat" prin forumuri, iar domnul care tocmai a trecut in nefiinta nu era deloc cel mai popular in acest domeniu si nu era nici cel mai mediatizat. Nu ma indoiesc ca mai sunt si alti oameni priceputi in orasul meu, insa din pacate nu stiu eu de ei... si de aia intreb. Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 dupa ce ai epuizat resursele lui ne goagal, du-te intr-un magazin de instrumente muzicale sau la o sala de repetitii si intreaba cine le repara lor sculele...pe urma poti folosi iarasi goagal ca sa vezi daca poti afla ceva despre persoana repectiva, sa te convingi cat de smecher e... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Adevarata imperechere a tuburilor se face reglind tensiunea si curentul identic cu parametri aparatului unde vor fi montate ,lucru pe care un catodmetru normal nu il poate oferi.Deci e necesar un banc de probe care sa fie dotat cu nu alimentator HT si Ug1 reglabile in primul rind . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum