Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul Sure 30/10

feri.visky

Postări Recomandate

Rasfoind o revista din '38 am dat peste acest amplificator de putere cu tuburile: AF7, AC2, AD1, AD1 si 1561... Se declara 30 W in domeniul 50-8000 Hz +-2 dB. Referitor la distorsiuni, autorul precizeaza ca este dificil de masurat necesitand instrumentatie complexa...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• feri.visky

2

• carageae

2

• Untold

1

Top autori în acest subiect

Fain pentru timpurile alea...Sure este o firma renumita pentru microfoane, nu stiam ca au facut si amplificatoare.Din cate vad eu, este un OTL cu traf interstage? Si ce rol are condensatorul ala variabil de pe intrare?Daca i se pune o antena la intrare, sigur prinde antena satelor! :rade: A fost o gluma, chiar nu stiu ce rol are cv-ul ala acolo.

Link spre comentariu

Fain pentru timpurile alea...Sure este o firma renumita pentru microfoane, nu stiam ca au facut si amplificatoare.Din cate vad eu, este un OTL cu traf interstage? Si ce rol are condensatorul ala variabil de pe intrare?Daca i se pune o antena la intrare, sigur prinde antena satelor! :rade: A fost o gluma, chiar nu stiu ce rol are cv-ul ala acolo.

Shure se numeste celebrul microfon , nu cred ca are legatura cu acest amplificator absolut venerabil si intradevar este curioasa amplasarea condensatorului variabil , probabil sa dorit o limitare reglabila a benzii suprioare cine stie de ce, poate ca in apropierea posturilor de emisie de radiodifuziune exista posibilitatea receptionarii nedorite...Interesanta valoarea ridicata a condensaturului de decuplaj catod iar solutia interstage, nimic nou sub soare... felicitari FERI pt relevarea unei constructii aroape... moderne
Link spre comentariu

Sigur ca e doar pentru reglarea tonului, adica pentru taierea inaltelor. Eu nu am putut citi articolul dar schema am putut sa o citesc...Nu e ce se numeste astazi o schema "profesionala" dar pentru ce a fost atunci, sigur e o realizare remarcabila...de mare putere! Pe bune! (1938!)Transformatorul de iesire nu e reprezentat in shema, dar si el, impreuna cu transformatorul defazor limiteaza banda la 8Khz. ( NU E OTL, nu are cum fi in aceasta configuratie!) Acest fapt era neimportant pentru vremurile respective deoarece nici sistemele de difuzoare nu aveau banda mai mare.De asemenea, nici microfoanele si alte traductoare nu aveau banda mai mare, ce sa mai vorbim despre notiunea de "inregistrare", practic inexistenta.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Greu de reconstruit ampliful astăzi, lămpile sînt mai uşor de găsit la muzeu.

Adrian ,hai sa facem noi o clona,am eu toate tuburile,noi noute ,in cutie. Chiar sunt curios cum se auzea un PP cu AD1,am un radio Telefunken cu PP AD1,zace in pod nu mai am timp sa resuscitez aparatele antice.Nu cred ca ampul scoate 30w cu acele finale.
Link spre comentariu

Super ideea...un PP cu 2A3 cat ar scoate? Cam atat cred ca se poate scoate si cu asa ceva...radiomuseum da ca alternativa 2A3, evident, cu alta baza si alta tensiune de filament...la consumul asta pe filament parca e incredibil sa obtii 30W cu 2 triode in PP...dar avand in vedere banda de frecventa cotata poate si distorsiunile nu mai sunt asa importante...sau ele mai scad daca limitam banda de frecventa la intrare?

Am evidentiat ultima propozitie pt. ca de mult ma gandeam la asta...daca ar fi o legatura, atunci nu ar merita sa construim SE-uri biamplificate? Ar fi si putere destula si distorsiuni acceptabile la 10W sau mai bine, fara a folosi cine stie ce lampi speciale?

In caz de raspuns afirmativ propun sa deschidem o discutie separata pe aceasta tema...iar daca nu, e doar o idee, mergem mai departe...

Link spre comentariu

Adrian ,hai sa facem noi o clona,am eu toate tuburile,noi noute ,in cutie. Chiar sunt curios cum se auzea un PP cu AD1,am un radio Telefunken cu PP AD1,zace in pod nu mai am timp sa resuscitez aparatele antice.Nu cred ca ampul scoate 30w cu acele finale.

Sigur că putem face, vrei să sacrifici Telefunken-ul ptr teste? Aş căuta totuşi o schemă cu defazor pe lampă, nu prea se găsesc uşor trafo defazoare. Ceva de genul ăsta:
Link spre comentariu

Aş căuta totuşi o schemă cu defazor pe lampă, nu prea se găsesc uşor trafo defazoare.

Atunci nu ar mai fi o clona. Traful poate fi construit.

Adrian,hai sa facem noi o clona,am eu toate tuburile,noi noute.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sigur că putem face, vrei să sacrifici Telefunken-ul ptr teste? Aş căuta totuşi o schemă cu defazor pe lampă, nu prea se găsesc uşor trafo defazoare. Ceva de genul ăsta:
Nu ,facem clona,caut eu un traf defazor si unul de iesire,trafuri hi-fi
Link spre comentariu

Ar fi păcat să rămînă mono, sau va fi de încercare?Eu mă gîndisem la un defazor pe lampă în ideia că şi trioda şi pentoda de la intrare sînt rare. Şi de ce nu să îl modernizăm, mai ales la sursă, un drosel în loc de rez de 500 Ohmi, alimentare redresată şi eventual stabilizată ptr primele lămpi...

Link spre comentariu

Este fara transformator de iesire pentru ca se folosea cu difuzoare care aveau prevazute acele transformatoare... In text nu se specifica tipul lor, ci doar faptul ca se pot folosi difuzoare cu impedanta de 3000 de Ohm...

Link spre comentariu

Adica transformatoarele erau pe sasiul difuzorului, ca la cele de radioficare de mai tarziu? Am vazut si in prezent difuzoare (Visaton parca) pentru P.A. cu locasuri pentru transformator de iesire...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări