Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini invertor ongrid 500w sau 350w

Vizitator bucovineanu

Postări Recomandate

Vizitator bucovineanu

Salutare domnilor ,vreau un sfat de la cei ce posteaza aici ,am gasit de vinzare invertoere on grid de 350 si 500w .Se pot conesta la orice priza deci usor de montat ,intrebarea e,ce face contorul cind puterea consumata e mai mica decit cea introdusa in reteaua casei ? Ce face contoarul electronic in situatia data .A vazut cineva un astfel de invertor sau are in exploatare ,eu am de unde face rost de panouri al pret bun .Daca are cineva ma poate sfatui ii raspund si la telefonul 0744998781.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugeniusro

5

• vera

1

contorul electronic iti va afisa eroare sau frauda, daca vrei sa folosesti un sistem on-grid trebuie sa modifici contractul cu electrica si ti se va pune un contor special care contorizeaza ce furnizezi tu in retea.

Link spre comentariu
Vizitator bucovineanu

Bine eu le cer sa imi monteze contor dar ei nu imi vor cere facturi proiecte si elte minuni pentru echipamentul pe care il am ? La contorul mecanic pe care il am nu cred ca e vreo problema . Are cineva un invertor ongrid montat cum se comporta ,e multumit?

Link spre comentariu

contorul mecanic pe care il ai merge doar inainte, pentru ce vrei tu iti trebuie un contor care inregistreaza si invers, dar iti trebuie si niste aprobari, de la electrica, si evident trebuie la dosarul care il faci sa atasezi si documentatia invertorului (trebuie sa reiasa din ea ca are island protection).

Cei de la electrica decid daca poti furniza in reteaua respectiva findca poti introduce dezechilibre in retea, e foarte probabil sa iti ceara sa ai un invertor trifazic care sa furnizeze echilibrat in retea.

Sapa pe aici prin forum ca parca sa discutat pe larg pe chestia asta.

Link spre comentariu

Salut. Contorul de care ai nevoie este dublu sens (inregistreaza ce consumi si scade ce produci). Daca nu ai ce face cu 3000 euro si timpul, nu ai decat sa ceri aprobare la El......a. Daca iti renteaza, fa-o. Banii, mai bine ii investesti intr-un sistem de stocare a energiei, si scapi de bataia de joc.

Link spre comentariu

Salut. Contorul de care ai nevoie este dublu sens (inregistreaza ce consumi si scade ce produci). Daca nu ai ce face cu 3000 euro si timpul, nu ai decat sa ceri aprobare la El......a. Daca iti renteaza, fa-o. Banii, mai bine ii investesti intr-un sistem de stocare a energiei, si scapi de bataia de joc.

Se folosesc doua metode, una este cea cu un singur contor cu dublu sens dar mai este si o metoda cu doua contoare, se pare ca metoda cu doua contoare este mai buna deoarece curentul produs are pret mai mare decat cel consumat, si poti sa bagi cu un redresor tensiune pe intrarea invertorului on-grid ca sa maresti productia de curent :daDoar asa merita sa faci investitia doar ca sa le tragi o teapa la teparii astia de la electrica, dar mai nou am aflat ca sau prins si nu mai dau decat 2 certificate verzi per MW.
Link spre comentariu

deci in versiunea cu 6 certificate verzi iesea calculul asa:6*53=318 euro/Mwh plus 40 euro/Mwh cat da EON-ul =358euro/Mwh, adica 0.358 euro/Kwh...1,6lei/Kwhinsa cu doua certificate verzi iese:2*53=106 euro/Mwh plus 40 euro/Mwh cat da EON-ul =146euro/Mwh, adica 0.146 euro/Kwh...0,6lei/Kwhdeci in conditiile astea este mai indicat sa investesti intr-un sistem off-grid, si scapi de toate bataile de cap cu electrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări