Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv de protectie la supratensiune

iuli09

Postări Recomandate

Caut un dispozitiv de protectie la supratensiune pentru o alimentare trifazica ; cel care a venit odata cu blocul de masura lucreaza prost si a trebuit anulat .

Am gasit asa ceva dar nu-mi dau seama daca este ceea ce caut eu :

http://static4.tme.eu/katalog_pics/3/d/ ... _280_1.jpg

cod produs : SPCT2-280/1

Cel vechi este destul de simplu de "citit" : are trei borne care se conecteaza pe cele trei faze si in caz de supratensiune da impuls unei bobine care decupleaza intrerupatorul automat din blocul de masura .

Ce vad eu in poza de mai sus are doar doua borne asa ca nu-mi dau seama cum ar putea lucra ca si DPST .

Eventual , daca-mi poate recomanda cineva un dispozitiv de protectie la supratensiune de calitate as fi recunoscator !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• iuli09

3

• dorul3t

1

Top autori în acest subiect

Nu e ce cauti tu.Alea sunt varisotoare (sau ceva asemanator). Cauta sa vezi cum functioneaza si ai sa intelegi ce fac.Dar poti folosi cu succes 3 astfel de dispozitive (cate unul intre fiecare faza si nul). Acum trebuie sa vezi ce caracteristici au (sa poata declansa siguranta generala inainte sa ia foc).

Link spre comentariu

urmatoarea pozitie era ceva cu 4 poli :EATON ELECTRIC SPCT2-280/4 - Surge arrester: Type 2; 20kA; 280VAC; Mounting: DIN; -40÷70°C; IP40 (nu cred ca are rost sa pun link pentru ca va fi cenzurat ) ... ar putea asta sa fie ceea ce caut ? conteaza si dimensiunile pentru ca trebuie sa incapa pe sina , in blocul de masura asadar ar fi de preferat sa fie cat mai compacta ...

Link spre comentariu

Da, sigur ca poti sa-l folosesti. Si iti va proteja bine aparatele.Doar ca e alt principiu de functionare fata de modulul cu bobina. Al 4-lea modul cred ca vine intre nul si impamantare

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

vezi ca mai avem si productie proprie... marca ELTEC made in romania... eu am batai de cap cu supratensiuni si alte prostii zilnic.. si eltec sunt singurele care nu mi-au facut probleme.. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări