Vizitator Ichimusai Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Ziua buna!Am achizitionat aproximativ 50 de tuburi finale, majoritatea rusesti, 6P14, 6P3, 6N8, dar si EL 34 si EL 84. Caut pe cineva sa mi le poate imperechia, in Timisoara, contra cost desigur. De asemenea ar fi interesant de stiut ce anume as avea eu nevoie pentru a le putea imperechia de unul singur.Merci frumos. Numai bine Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Pentru verificarea tuburilor si testarea lor in diverse psf-uri exista un aparat denumit catometru. Cei pretentiosi pot folosi un caracterograf in locul catometrului la capitolul imperechere.Pentru a le imperechea singur e nevoie de cunostinte prinvind electrosecuritatea si apoi ceva electronica.Iar pentru anunturi de tip "servicii /electro-job" exista sectiune dedicata la bazar. Link spre comentariu
Vizitator Ichimusai Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Bun, merci frumos. Am sa scriu la rubrica respectiva. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 in lipsa unui catometru nu se poate face un montaj dedicat acelui tub(sa zicem pentru un 6n2p sau gu 17 sau 6p14) cu care sa faci inmperecherea? similar montajelor pt imperechierea tranzistoarelor...sa zicem rezistenta de sarcina anod inseriata cu miliampermetru, si tensiune reglabila in g1- stabilit regimul corespunzator celui de lucru si notata valoarea curentului-curenti egali tuburi imperechiate-ar fi suficient??? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Daca stai bine si privesti,nici catometrul nu face altceva,doar ca poate verifica mai multe tipuri fara a fi nevoie de montaje diferite,sau mai bine zis,configuratia pt o lampa anume se stabileste mai usor,dar daca ai un singur tip de lampa,normal ca se poate si in montaj de proba.Ba chiar e mai avantajos asa,pt ca poti imprima diferite regimuri de lucru unei lampi,regimuri pe care catometrul nu le poate reproduce in toate cazurile.Catometrele sunt utile cand ai sumedenie de tipodimensiuni,si ar fi pierdere de vreme sa faci cate un montaj de proba pt fiecare lampa in parte,dar pt cateva tipuri chiar nu se justifica achizitionarea unui astfel de aparat. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Cea mai simplă metodă de verificare e folosirea unui ohmmetru cu ac. A pus mai demult feri.visky o schemă, se leagă toate grilele şi anodul împreună, se alimentează filamentul şi se verifică emisia catodului. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 am inteles, chestia asta o faceam la tuburile color alimentam filamentul si masuram cu ohmetrul intre catod si grila 1 - rezulta o valoare (cred ca rezistenta dinamica a diodei formate ) la tuburile cu emisie slaba rezulta o rezistenta foarte mare ... problema mea este ca vreau sa masor gu17 care are comuna g2 si nu le pot lega la g1 si anod. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Legi doar G1a,b la anozii a,b, doar G2 rămîne liberă şi vezi cum răspunde între catod şi fiecare din anozii a,b. Sau toate legate grămadă, dacă lampa va fi folosită în paralel. Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Cea mai simplă metodă de verificare e folosirea unui ohmmetru cu ac. A pus mai demult feri.visky o schemă, se leagă toate grilele şi anodul împreună, se alimentează filamentul şi se verifică emisia catodului.Cred ca asta e schema: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Exact asta e, am folosit-o foarte uşor cu un Ţ4315 pe scala de 1kOhm şi pare să fie conformă cu realitatea, proporţia emisiei catodului dintre lămpi s-a păstrat şi la montarea şi reglarea Ia0 prin lampi în diverse amplifuri. Evident că nu te scuteşte de surprize, defecte şi scc între electrozi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum