Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grundig V1000

Postări Recomandate

Buna seara prieteni, am acest amplificator de la cineva ,la prima proba nu functiona un canal ,m-am uitat mai atent prin el si nu are tranzistorii canalului respectiv si anume BD651 si BD652 complementari, mai are si 2 rezistente si anume R86 si R87 (din schema) care au cate un picior rupt si se gasesc aproape de potentiometrul de volum.Pentru inceput: -Am unit piciorul rezistentei 87 si am constatat ca taie din "medii" adica se aud doar inaltele si joasele ,chiar daca eu nu am boxe pe 3 cai,dar asa iti da senzatia ...este normal?-Am unit piciorul rezistentei 86 si se simte o diferenta de volum gen 5% pe canalul cu tranzistorii lipsa ,care se aude foarte incet si distorsionat avand doar prefinalul.-Va rog mult sa imi spuneti de unde pot achizitiona acesti tranzistori? (sau daca are cineva de pe forum)Iar cum nu am posibilitatea momentan sa fac poze am luat de pe google si am incercuit cu rosu ce era lipsa sau cu probleme. Va multumesc frumos Florin

post-57683-139829639298_thumb.jpg

post-57683-139829639304_thumb.jpg

post-57683-139829639308_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Modulul amplifului final a fost folosit de Grundig în mai multe combine, amplitunere şi amplifuri. Partea proastă e că radiatorul nu admite decît anumite capsule pe el, dacă vrei să-l faci mai rezistent, poţi pune trz Darlington mai forţoşi (TIP142/147, BDW83/84B,C...).

Link spre comentariu

Am schimbat totul cu succes ,amplificatorul a functionat perfect pana pe la ora 22 cand a inceput sa palpaie sa paraie usor ( poc prr prr ) lafel ca atunci cand "harjai" un difuzor de o sursa ,dar muzica se aude impecabil si lafel de tare ca celalalt canal ,doar ca asta a inceput cu zgomotul asta ciudat.eu i-am vopsit capacul carcasei si l-am pus la locul lui si am plecat ,cand m-am intors am depistat problema ,mentionez ca nu atinge cu nimic etajul final de carcasa ,decat prin masa cu radiatorul,iar daca functioneaza in jur de 10 minute cu pocniturile alea ,cred ca se arde si siguranta noua lafel ca ce a dinainte (si am avut de 1A) ca mai mica nu am gasit .iar daca decuplez mufa care pleaca din etajul final spre zona "panoului de control" se aude foarte tare,ca si cum nu ar avea potentiometru.va rog dati-mi un sfat ,chia rnu stiu ce este cu "harjaiala" asta

Link spre comentariu

Curentul de repaus era aproximativ egal cu cel de pe canalul functional.Nu l-am reglat pentru ca semireglabilul respectiv nu mai era original, ci un model romanesc simplu si mi-a fost frica sa umblu la el.Pocniturile sunt de la un contact de masa imperfect.Initial a functionat ok.Iar conzi nu se usuca de dimineata pana seara .Nu am inteles care este legatura cu, curentul de repaus si conzi de filtraj.Poate este colegul Carageae mai explicit.

Link spre comentariu

este aproape imposibil de gasit perechea bd651 / bd652 , noi si de calitate , oriunde veti cauta prin rsr ...! mai mult ca sigur , ceea ce ati montat dvs in aparat sint niste chinezarii fara de calitate , lucru care se va vedea extrem de repede in prajirea finalului de aaf la volum mare si timp indelungat de exploatare ...cum e la un chef , par egzamplu ...! ar fi bine daca ati posta niste poze lizibile cu tranzistoarele montate de dvs , ca sa ne / va lamurim daca aparatul dvs vintage va mai merge bine vreodata , sau va sucomba cu succes...!

Link spre comentariu

pe langa problema care a avut-o ,eu spun ca se aude destul de ok si ca acest amplif nu il voi folosii pe chefuri ,chefurile nu le dau cu 40w rms, deocamdata tranzistorii de la flores isi fac treaba ,asa cum sunt ei ,eu il tin pentru sunetul cald pe care il are ,voi revenii cu poze cat de curand ,treaba este ca a mai fost umblat prin el si mai mult ca sigur nu sunt al 2-lea proprietar ,sau se poate dar nu asta ma intereseaza ,imp este ca functioneaza .Asnoapte l-am scos din priza si am umblat putin la curentul de repaus (spre stanga cam 4mm) dupa care l-am lasat asa 3 minute cat am mancat ceva si cand am venit l-am dat inapoi si nu l-am mai bagat in priza cam-am pus in pat,azi functioneaza sper sa numai faca probleme ca tare mult imi place.

Link spre comentariu

deocamdata tranzistorii de la flores isi fac treaba ,asa cum sunt ei ,

adevarul este ca tot ceea ce este gratis este cel mai binevenit pentru oricine , asta neinsemnind ca , in mod automat , este si cel mai bun dpv calitativ ...!repet...postati pozele tranzistorilor si va comunicam daca va puteti baza pe ei , sau nu...!
Tranzistori sunt din recuperari si ii am multi ani , cel putin 5.6 ani.Eu cred ca sunt originali , sau cel putin clone destul de reusite.Nu mai stiu de unde i-am scos.Oricum mai prosti decat ce se afla pe piata nu au cum sa fie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări