Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor circuit monostabil lm555!

Rila

Postări Recomandate

La o apasare a butonului sus sa imi poata ridica geamul(sa cupleze 5 secunde sau cat reglez eu rezistenta)

La a 2 a apasare a butonului(sus sau jos) in timp ce acesta se ridica, sa imi opreasca geamul unde e.

La o apasare a butonului jos sa imi poata lasa geamul jos(sa cupleze 5 secunde cu polaritate inversa)

La a 2 a apasare a butonului(sus sau jos) in timp ce acesta coboara,sa imi opreasca geamul unde e.

Pentru actionarea sus sau jos, este utilizat acelasi buton?

Daca da, mai trebuie sezizata si ultima stare a pozitiei geamului.

Circuitul va fi alimentat permanent

Asa este mai bine, mai simplifica montajul.

cand cuplez alarma

Ce semnal(tensiune/polaritate) apare in acest moment?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

12

• Rila

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru actionarea sus/jos am acelasi butonCand butonul nu este actionat nu apare nici un semnal(am o mufa cu 5 picioare,4 din ele au masa si una din ele are plus),tensiunea de functionare este 12-14v

Link spre comentariu

o mufa cu 5 picioare,4 din ele au masa si una din ele are plus

Ma indoiesc de aceasta afirmatie, eu stiu ca schema arata asa. post-14622-139829642019_thumb.jpg

Mai trebuie sa tineti cont ca pentru fiecare geam aveti nevoie de un releu cu doua perechi de contacte pentru fiecare sens(sus sau jos), sau o punte H, pentru aceasta automatizare. montajul devine "stufos" (daca sunt 4 geamuri 8 relee, sau patru punti H) si fara partea de comanda.

P.S.

Pinul 4 este pentru alimentarea din tabloul de bord la butoanele cu iluminare.

Link spre comentariu

Am 2 geamuri electrice si voi folosi cate 2 relee pe geam.Releele cu 2 perechi de contacte sunt acelea cu 5 picioare,nu?Am atasat pozele butonului in cele 3 stari ale sale.Am masurat cu aparatul de masura cu functia "continuitate" si am tras acele linii sa va arat unde este continuitate intre 2 sau 3 contacte.

post-42289-139829642025_thumb.jpg

post-42289-139829642033_thumb.jpg

post-42289-139829642042_thumb.jpg

Link spre comentariu

Releele cu 2 perechi de contacte sunt acelea cu 5 picioare,nu?

Cel putin 6, doua pentru bobina post-14622-139829642053_thumb.jpg si 4 pentru cele doua contacte comandate(3-5 si 4-6), pinii 1 si 2(NI) nu sunt utilizati in aplicatia Dvs.
Link spre comentariu

Pentru ridicarea geamurilor la armarea alarmei este realtiv simplu, cu montajul deja discutat, comandati printr-un tranzistor simultan cele doua relee care realizeaza comanda "sus", pentru cealalta optiune cu comanda in ambele sensuri cu posibilitatea intreruperii temporizarii, inca nu am o solutie.Am inteles ca la armarea alarmei apare un semnal +12V, corect?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări