miron1947 Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 La o apasare a butonului sus sa imi poata ridica geamul(sa cupleze 5 secunde sau cat reglez eu rezistenta) La a 2 a apasare a butonului(sus sau jos) in timp ce acesta se ridica, sa imi opreasca geamul unde e. La o apasare a butonului jos sa imi poata lasa geamul jos(sa cupleze 5 secunde cu polaritate inversa) La a 2 a apasare a butonului(sus sau jos) in timp ce acesta coboara,sa imi opreasca geamul unde e. Pentru actionarea sus sau jos, este utilizat acelasi buton?Daca da, mai trebuie sezizata si ultima stare a pozitiei geamului. Circuitul va fi alimentat permanent Asa este mai bine, mai simplifica montajul. cand cuplez alarma Ce semnal(tensiune/polaritate) apare in acest moment? Link spre comentariu
Rila Postat Iunie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2013 Pentru actionarea sus/jos am acelasi butonCand butonul nu este actionat nu apare nici un semnal(am o mufa cu 5 picioare,4 din ele au masa si una din ele are plus),tensiunea de functionare este 12-14v Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 o mufa cu 5 picioare,4 din ele au masa si una din ele are plusMa indoiesc de aceasta afirmatie, eu stiu ca schema arata asa. Mai trebuie sa tineti cont ca pentru fiecare geam aveti nevoie de un releu cu doua perechi de contacte pentru fiecare sens(sus sau jos), sau o punte H, pentru aceasta automatizare. montajul devine "stufos" (daca sunt 4 geamuri 8 relee, sau patru punti H) si fara partea de comanda. P.S. Pinul 4 este pentru alimentarea din tabloul de bord la butoanele cu iluminare. Link spre comentariu
Rila Postat Iunie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2013 Am 2 geamuri electrice si voi folosi cate 2 relee pe geam.Releele cu 2 perechi de contacte sunt acelea cu 5 picioare,nu?Am atasat pozele butonului in cele 3 stari ale sale.Am masurat cu aparatul de masura cu functia "continuitate" si am tras acele linii sa va arat unde este continuitate intre 2 sau 3 contacte. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Releele cu 2 perechi de contacte sunt acelea cu 5 picioare,nu?Cel putin 6, doua pentru bobina si 4 pentru cele doua contacte comandate(3-5 si 4-6), pinii 1 si 2(NI) nu sunt utilizati in aplicatia Dvs. Link spre comentariu
Rila Postat Iunie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2013 ok am inteles,folosesc relee cu 6 pini dar schema finala cum arata? Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Pentru ridicarea geamurilor la armarea alarmei este realtiv simplu, cu montajul deja discutat, comandati printr-un tranzistor simultan cele doua relee care realizeaza comanda "sus", pentru cealalta optiune cu comanda in ambele sensuri cu posibilitatea intreruperii temporizarii, inca nu am o solutie.Am inteles ca la armarea alarmei apare un semnal +12V, corect? Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Daca la armarea apare 12V, asa as vedea eu rezolvarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum