Vizitator innuendo Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Salutare tuturor,Sunt un impatimit al tigarilor electronice si am dat de o problema a carei rezolvare sper sa o pot gasi aici.Asadar, se da cu transformator vechi de laptop de 20V, 6A si se vrea a se cobora tensiunea pe plaja 3 - 6 V (deci si un potentiometru ar intra in schema) astfel alimentandu-se bobina tigarii electronice a carei rezistenta (2 - 3 ohmi) o pot modifica cum vreau, pentru ca eu o bobinez cu fir de nichelina de 0.15, 0.18 sau 0.20 mm. Pare ciudat pentru cine nu stie cum e cu tigara asta - in principiu singurul consumator este o mica bobina infasurata pe un fir de vreo 1 - 3mm de silica - material ce se comporta identic cu un fir de bumbac (deci absorbant) numai ca este ignifug - la flacara se inroseste. La trecerea curentului prin bobina, aceasta se incalzeste si evapora lichidul imbibat in firul de silica rezultand astfel acel abur care seamana dar NU e tot acelasi cu fumul de tigara analoaga. Lichidul ajunge la bobina prin capilaritate dintr-un tanc (principiul stiloului).La moda acum sunt bateriile cu voltaj variabil, care au de regula butonase de ridicare si coborare a tensiunii sau chiar un potentiometru in unul din capete. Ba mai mult citesc rezistenta bobinei, afiseaza puterea consumata si alte asemenea. Sunt moduri foarte scumpe, dar cu adevarat utile. Eu dispun de o astfel de baterie cu potentiometru (3.2 - 4.8 V) insa... este doar de 0.65A si se consuma foarte repede. Mai am si altele dar au voltaj constant de cca 4.2 ceea ce ma limiteaza la un setup de un anumit fel de bobina.In cele din urma... sper ca nu v-am plictisit cu povestile.Va multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 O varianta simpla si sigura ar fi cea de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=869568#p869568. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum