Vizitator lucianrus18 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Salutare! Dețin o bicicletă KTM care are un dinam (în butuc) Shimano Nexus Inter-L (6V-3W) la care e conectat un sistem de iluminat Busch+Muller Lumotec Oval Senso cu bec halogen (2,5W). Mi-ar placea să înlocuiesc becul cu halogen cu un LED, însă vă cer ajutorul pentru că nu am cunoștințe în electronică. Mă gândesc să cumpăr o lanternă de 3 sau 5 watts cu lupă și să montez circuitul și ledul în interiorul farului. Aș monta și lupa dacă s-ar potrivi cumva pentru o dispersie mai largă a luminii. Am gasit niște scheme electrice însă nu știu dacă se aplică din moment ce eu montez ledul plus circuitul de pe lanterna. Oare îi vreo problemă dacă dinamul furnizează 2,5 watts în față iar ledul e de 3 sau 5 watts? Cum e mai bine?Din câte am înțeles, trebuie adăugate rezistențe și condensator. Le pot adăuga imediat după ieșirea firelor din diman? sau trebuie să le înghesuiesc în far chiar înainte de LED? Mai exact, cum ar trebui să arate circuitul?D.p.d.v al răcirii, cum ar trebui să procedez? Îi un avantaj să folosesc lanterna de 5W (pentru că are radiatorul mai mare, presupun) ?Dacă ar fi să mai adaug 6 leduri mici (standard) pe post de Daylight Led care să lumineze mereu cum ar trebui să le leg? Astea ar veni puse în partea de sus a farului, voi da găuri în reflector, 3 pe o margine, 3 pe alta. Dacă aveți sfaturi, recomandări, sunt toate binevenite! Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Pai daca dinamul livreaza numai 2,5W (si nu watts) cum sa pui lanterna de 5W?Ar merge cea de 3W dar e cam la limita, insa fara alte led-uri in plus.O alta varianta e sa folosesti un acumulator care sa fie conectat permanent la dinam si sa se incarce.Astfel poti pune o lanterna mult mai puternica Link spre comentariu
Vizitator lucianrus18 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Mă gândeam că nu are nimic dacă e ledul e subalimentat, va lumina mai puțin, dar totuși mai tare ca becul halogen. În felul asta credeam nu se va încălzi așa tare. Presupuneam că e problemă dacă primește mai mult decât trebuie, nu mai puțin.În legătură cu acumulatorul, cum ar trebui să procedez? De ce anume am nevoie și cum să le leg? Cer îngăduință, sunt botă la așa ceva. Link spre comentariu
lrai Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Te complici inutil. Ia mai bine o lanterna frontala cu acumulator pe care daca vrei neaaparat poti s-o montezi si pe ghidon. Iti recomand una cu fasciculul si puterea reglabila. Iti stabilesti criteriile de autonomie si luminozitate si cauti. Mare atentie ca 90% din ce se vinde pe la noi e marfa chinezeasca si specificatiile sunt umflate cu pompa. Link spre comentariu
Vizitator lucianrus18 Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Dar unde mai e atunci distractia? Plus ca as fi nevoit sa schimb mereu bateriile.. chiar daca nu le folosesc asa mult.De dragul electronicii.. nu ma dau batutAstept ajutor in continuare. Multumesc! Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Imi cer scuze ca ma bag peste thread-ul tau, insa exact ce doreste userul mai sus, doresc sa realizez si eu.Am si eu un dinam in butuc 6V 3W, la care am un far halogen Axa-Basta 6V 2.4W, care da lumina doar ca e prea galbuie, iar in spate am un un singur LED de 5mm, care e cam chior :)Vreau sa trec fata pe un LED de putere, iar spatele sa il reconstruiesc complet cu LED-uri 6x 5mm, la care voi adauga si un condensator (sa ramana aprinse dupa ce ma opresc din pedalat).Orice idee e apreciata. Link spre comentariu
marianvld Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 salut. redresezi curentul de la dinam cu 4 diode schottky de 1-3A, il filtrezi cu 10000-20000/16-25v, (eu am pus 12buc la 2200/25v) iei un incarcator de telefon auto(sa aibe in el mc34063)ii modifici cele doua rezistente pt a scoate 3.1-3.3v in functie de ledul pe care il ai (dar nu mai mare de 3w), bagi ledul in far pe un radiator ca sa se poata raci ledul, si lumineaza destul de bine.eu am pus o chinezarie de 3w.spor la lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum