Vizitator minutzu88 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 am si eu o rugaminte, am dus de curand la bunici mei la tara un boiler electric de la un prieten. problema este ca nu are termostat are doar rezistenta aceea din interior si cam atat termostatul fiind folosit la alt boiler mai demult. am luat un termostat doar ca nu prea stiu cum sa-l montez. as avea nevoie de un pic de ajutor. am pus si o poza cu termostatul. va multumesc. Link spre comentariu
ipotexas Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 DE la reteaua 230V probabil ca ai 3 fire, Unul e impamantarea cel de culoare galbenverde. Acesta trebuie legat la borna GNDDaca electricianul care a facut inst.electrica si-a facut bine treaba mai ai un fir albastru,acesta trebuie sa-l legi la una dintre bornele rezistentei boileruluiAl treilea fir de la retea il legi la borna COM a termostatuluiPui termostatul pe 0 si cu un tester verifici care dintre contactele 1 si 2 ale termostatului este deschis si pe acesta trebuie sa-l conectezi la cealalta borna a rezistentei.Daca nu ai tester si nu deslusesti pe termostat care este contactul NO si care NC conecteaza borna libera a rezistentei la oricare dintre contactele 1 sau 2 al termostatului. Pune termostatul pe 50-60 de grade si asteapta 10 min sa vezi daca incalzeste. Daca nu incalzeste,comuta pe celalalt contact al termostatului.Aaaa,si sa nu uit,orice operatiune se face cu tensiunea deconectata!!! Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Si ai grija sa fie plin cu apa cand cuplezi incalzirea! Un desen cu legaturile ar fi cel de mai jos, unde contactele 1 si 2 ar putea fi inversate intre ele. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Termostatul este de fapt un comutator care inchide circuitul electric la temperatura mai mica decat cea programata pe ecran si deschide circuitul cand temperatura este peste cea setata pe ecran.Cum iti dai seama de legaturi? Prima data trebuie sa stii ca asa cum a spus ipotexas GND este nulul de protectie, firul care duce la impamantare, la carcasa boilerului si este colorat in galben cu verde. Fixeaza termostatul la 40 sau 50 de grade. Ia un ohmetru sau o baterie cu un bec si 3 fire. Alimentezi o borna a bateriei la C si la bec. Un fir il legi la 1 si la bec si un alt fir la borna bateriei si la 2. Vezi ce se intampla (becul se aprinde sau nu). Iei un ibric in care ai pus apa, il pui pe foc pana clocoteste. Baga tija termostatului in apa fierbinte, si vezi ce se intampla, dupa 1-2 min ar trebui sa se stinga becul. Scoate tija din apa fierbinte si asteapta 4-5 min sa se raceasca tija, becul trebuie sa se aprinda. Am atasat si o mica schema. Daca functioneaza, in locul becului vei lega rezistenta boilerului si in locul bateriei reteaua de 220 V. Termostat.pdf Link spre comentariu
Vizitator minutzu88 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 va multumesc pentru ajutor. am verificat termostatul cu o lampa de control si o bricheta pentru iesirea 1 deschide cand temp ajunge la cea setata de mine iar pe iesirea 2 inchide la temp data de mine... am montat si un bec dupa termostat ca sa imi arate cand incalzeste.boilerul merge brici. va mulltumesc incaodata. Link spre comentariu
Ticu Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Sa-l folosesti sanatos! Nu uita: sa nu ramana fara apa fiindca de multe ori rezistentele nu rezista "in aer" si se deterioreaza. Se foloseste o supapa uni-sens (daca nu o are inclusa boilerul) ca sa previna golirea cand se opreste apa de la retea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum