Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectarea unui amplificator la sistemul audio al unei masin

Postări Recomandate

Salut.

Ca tot e vorba de legaturi electrice in amplificator, va invit sa va dati cu parerea la ceea ce cred ca e aceeasi Marie dar cu alta palarie: conectarea unui amplificator la sistemul audio al unei masini.

M-am uitat peste tot prin topicul viewtopic.php?f=5&t=24920 si nu am gasit nimic din ce nu stiam deja.

In figura de mai jos am desenat cum am facut legaturile cand am facut si montat cuiva un mic amplificator auto. In ciuda faptului ca (eu cred) ca am facut legaturile cum trebuie, variatiile curentului consumat de MP3 player se auzeau in difuzor (haraieturi, suieraturi etc.)

http://hobbytronica.ro/Diverse/Problema ... razite.jpg .

Problema e mai veche si intre timp am lasat-o balta. Acum insa sunt iar curios sa vad ce s-ar putea face sa scap de cuplajele alea parazite.

Concluzia, sau mai bine zis banuiala pe care o aveam atunci era ca amplificatorul folosit (unul integrat) avea sensibilitate (fixata intern) mult prea mare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Amplificatorul pare a fi conectat ok intr-adevar, si nu cred ca problema ar putea fi sensibilitatea de intrare a sa ca pana la urma el reproduce ce primeste pe intrare ca si semnal, si probabil acele zgomote auzite in dif se afla cred chiar pe semnalul aplicat la intrarea amplificatorului, incearca cu o alta sursa de semnal, eventual un mobil, si ar trebui ca sunetele alea sa dispara... problema ar putea fi alegerea traseului de masa pentru mp3-player care vad ca este luat de pe caroserie, nu tocmai o ideie buna, mai bine ar fi sa se ia si masa direct de pe borna acumulatorului, ori asta ori mp3player-ul in sine nu-i tocmai stralucit...

Link spre comentariu

Pana mea, normal ca daca folosesc o sursa de semnal care nu se alimenteaza din aceeasi sursa ca si alimentatorul, nu au cum sa apara cuplaje de masa :)).Tin minte ca am incercat sa alimentez si mp3-player-ul si amplificatorul de pe aceleasi borne, si nimic. M-am jucat si cu legarea la masa a tresei metalice a cablului de semnal: am legat-o la masa la ambele capete, apoi doar la unul, apoi doar la celalalt, apoi fara si nimic. Am zis ca turbez.Si eu ma gandeam ca poate mp3 player-ul o fi de vina, dar ma gandesc ca daca faci legaturile ca la carte nu ar trebui sa apara semnale parazite. Hmm, parca iar simt cum mi se umfla o vena de ciuda :d.

Link spre comentariu

Daca player-ul este unul...nu stralucit, atunci legaturile cat ar fi de corecte nu cred ca pot compensa neajunsurile interne ale dispozitivului, probabil alimentarile nu sunt bine separate/filtrare intern si se introduce zgomot pe amplificatorul sau, situatie in care nu prea ai ce sa faci... ai incercat si cu un alt player?

Link spre comentariu

Nemesis player-ul ala este unul varza, toti parazitii aia pleaca din calea lui de semnal, n-ai ce sa ii faci decat sa il inlocui cu unul mai bun

Asa am patit si eu cu un player d-asta naspa, poti face legaturile in fel si chip ca nu vei scapa de paraziti atata timp ca ei vin direct din sursa de semnal

Link spre comentariu

Mai, nu era un mp3 ultimul racnet insa daca se auzea curat la casti pe iesirea mp3-ului (eu foloseam iesirea de casti) m-as astepta sa mearga la fel de curat si la iesirea amplificatorului.Am mai facut candva, acelasi amplificator conectat la un alt mp3-player (care la fel, nu era ultimul racnet) si facea exact la fel.La acea data solutia adoptata a fost una pseudo-babeasca: am facut o mica sursa in comutatie pentru alimentarea mp3-player-ului. Cum sursa avea transformator, exista separare galvanica intre alimentarile mp3-player-ului si ale amplificatorului si deci nu mai aveau cum sa apara cuplaje de masa.Eu m-am bagat in discutie mai mult pentru a extinde problema asta a legaturilor electrice si la cazul in care instalezi/modifici sistemul audio din masina.Deci in concluzie eu am facut atunci corect legaturile :dans: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări