fratello Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 ...Tot eu !!!! Enervant, nu ?! Dar....pentru acest tip de montaj (termometru cu PIC) se pot folosi : display de Ericsson A2628 si/sau display de Nokia 3510i ? A facut cineva ? Am in dotare aceste tipuri de display si nu prea am gasit la ce sa le folosesc....Multumesc anticipat pentru orice raspuns. Numai bine, tuturor ! Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Iata ce mi-a raspuns Ivica Novakovic, creatorul termometrului cu display de Nokia 3310 : "Nokia 3310 has 84*48 pixel, and if you want to draw picture on that display, you need 84*48/8 = 504 Byte of microcontroller program memory for picture...In my case, with thermometer, only 520 bytes are available for writing program, becouse PIC12F629 has only 1024 byte program memory.The display of Ericsson A2628 has 65*102 /8 = 828 bytes and for programm you will haven't enough space if you use PIC12F629.... in that case you must use a bigger microcontroller...and try to find controller with I2C feature....that is the protocol between uC and your display...". Deci... Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Nu cred ca este bine sa fac un nou topic numai pentru asta...are legatura cu ce se discuta aici, asa ca va solicit (din nou !) ajutorul ! Am reusit sa fac si eu 'celebrul ' termometru cu display de Nokia 3310. Ce a iesit se poate vedea in poza, multi dintre Dvs. stiu deja despre ce este vorba. Eu de-abia acum mi-am facut primul programator JDM si am scris primul meu PIC, pentru acest montaj. Am reusit sa 'indepartez' de pe ecran inscrisul "DS18B20 & PIC 16F" si sa afisez in loc "BY NICULESCU DAN" ; nu, nu vreau sa imi aloc vreun merit vis-a-vis de acest montaj, vreau doar sa vad 'daca se poate' ; nu am reusit sa sterg definitiv caracterele marcate din poza. Atasez programul folosit, adresandu-va rugamintea de a ma ajuta cu ceva sfaturi - cum sterg 'urmele' acelea ramase in locul marcat din poza ? Cu multumiri pentru timpul acordat, va urez toate cele bune !Aveti cumva idee daca, folosind acest montaj, prin modificarea softului si adaugarea a inca unui senzor, se pot citi si afisa -alternativ sau simultan- doua valori ale temperaturii ? As dori sa fac un termometru pentru In/Out. Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
remus2509 Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 salut am cumparat si eu un lcd de nokia 3310 ,destul de scump 15 roni de la baieti cu telefoane cred ca ,mi au dat teapa,am vrut sa fac termometru cu pic12f629, am scris picul fara eroare .montajul verificat etc .am experienta cu montaje cu pic ,problema este ca afiseaza nimic lcd. am ascultat picul cu printro casca inseriata cu un cond de 100 nf se aude cum picul baga impulsuri deci pic functioneaza.ce nu stiu de ce scrie pe lcd c38 si parca pini is mai mici sa nu fie de 3310? pun si 2 poze cu el acolo unde este un semn facut cu pixul .este pinul nr 1 nu ? merci poate ma ajuta cineva cu sfaturi http://imageshack.us/photo/my-images/41 ... 55130.jpg/ Link spre comentariu
metrix4you Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 vezi ca mie nu mi-a mers cu conectorii de pe carcasa asa ca am lipit firele direct pe display si a mers din prima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum