Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu LCD Nokia 3310 conectat la PIC

Zerro

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Zerro

21

• nassus

15

• sofian

11

• Abram Burel

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Tomy

salutareAre cineva o varianta a primei scheme, care are numai masurare de temp. si fara distanta si cumplicatii ? Am avut inainte dar am pierdut toata informatia de pe hdd...afisarea era f. asemanatoare pozei atasate de Sifor, pe pag. 3 a topicului.Mersi

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Conteaza daca in loc de 4 MHZ cuartul PIC-ului e de 8?Am vazut ca mai in toate schemele sunt de 4. Sa fie asta motivul pentru care nu mi-a mers?Am mai vazut o schema in care LCD-ul era alimentat direct la 5V (stabilizat). I-am dat si eu pt scurt timp un 5V. Este posibil sa il fi ars?

Link spre comentariu

conteaza marimea quartz-ului ca altfel nu s-ar mai pune de diferite valoriasta este motivul din care nu a mers,dar pot fi mai multe motiveeste posibil sa-l fi ars desi si eu l-am alimentat cu 5v si a mers,dar ptr siguranta trebuie alimentat la 3,3v

Link spre comentariu

Am studiat mai bine datasheetul si intr-adevar, trebuie quartz de maxim 4 MHZ. Cum nu am gasit la frecv. asta, m-am gandit sa folosesc un oscilator RC cu un C de 47 pF (de la oscilatorul cu quartz) si R de 47K. Tot nu vrea sa miste. Tot prin datasheet scrie ca lcd-ul merge pana pe la 7 V, deci la 5V nu cred ca l-am ars.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator parazit85

baieti nu puteti sa postati o sursa de program completa pt lcd de3310 cu tot cu procedura de scriere a comenzilor ca eu ma chinui de doua saptamani sa aprind un pixel pe LCD-ul asta si nu vrea deloc [lcd-ul functioneaza ca l-am probat pe telefon] AS aprecia f mult suportul vostru

Link spre comentariu

La postul de mai sus trebuie adaugat faptul ca nu exista in codul sursa tabloul de caractere pt ca acesta se afla scris in eepromul extern. Asa ca daca o sa vrei sa scrii ceva pe ecran o sa trebuiasca sa iti definesti tu caracterele sau daca mai cauti pe net o sa gasesti tablouri gata facute pt mai multe seturi de caracatere de diferite dimensiuni. Problema cu tablourile de caractere este ca ocupa o gramada de memorie. Dar oricum nu cred ca faci programe kilometrice ca sa fie probleme din punctul asta de vedere. Spor.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Buna, nu postati va rog aici codurile de comanda a LCD-ului de la Nokia 3310? Indiferent de limbaj (mikroC, mikroBasic sau mikroPascal).Ma multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Nu cred ca este bine sa fac un nou topic numai pentru asta...are legatura cu ce se discuta aici, asa ca va solicit (din nou !) ajutorul ! Am reusit sa fac si eu 'celebrul ' termometru cu display de Nokia 3310. Ce a iesit se poate vedea in poza, multi dintre Dvs. stiu deja despre ce este vorba. Eu de-abia acum mi-am facut primul programator JDM si am scris primul meu PIC, pentru acest montaj. Am reusit sa 'indepartez' de pe ecran inscrisul "DS18B20 & PIC 16F" si sa afisez in loc "BY NICULESCU DAN" ; nu, nu vreau sa imi aloc vreun merit vis-a-vis de acest montaj, vreau doar sa vad 'daca se poate' ; nu am reusit sa sterg definitiv caracterele marcate din poza. Atasez programul folosit, adresandu-va rugamintea de a ma ajuta cu ceva sfaturi - cum sterg 'urmele' acelea ramase in locul marcat din poza ? Cu multumiri pentru timpul acordat, va urez toate cele bune !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări