vsurducan Postat August 15, 2006 Partajează Postat August 15, 2006 AbramBurel ... daca nu reuseam sa afisez nimik pe el mai ziceam ... e defect si cautam un altul ... insa am reusit sa afisez pe el ... statea afisat cateva secunde textul dupa care disparea ... opream alimentarea , asteptam putin si realimentam si iar afiasa .... deci cred ca LCD-ul e inca bun ... la mine in teren e mingea ....Ia-le pe rand, sigur te va ajuta:http://www.google.ro/search?hl=ro&q=LPH ... ogle&meta=cele bune,Vasile Link spre comentariu
Zerro Postat August 15, 2006 Autor Partajează Postat August 15, 2006 @Abramburel .... nici o problema ... eu ti-am raspuns ca inca ii mai dau o sansa LCD-ului ... nu m-am zbarlit deloc ... :smt004 @vsurducan ... pai la asta o sa ajung pana la final ... acu o sa iau o pauza binemeritata sa stau si eu o saptamana cu "burta la soare"Ne revedem carand !!! cu forte proaspete zic eu ... oricum o sa ma omoare ideea cu LCD-ul si in concediu ... sunt ferm convins ca nu imi va da pace.Toate cele bune si Spor la treaba!!! Link spre comentariu
MaxSteel Postat August 16, 2006 Partajează Postat August 16, 2006 Salut!sper sa nu fiu prea offline, am citit postul pe fuga si ma grabesc.Am intalnit niste discutii referitoare la afisarea pe display de 3310 (si de alte telefoane ) pe http://www.lcdinfo.com . Intra pe forum acolo (link-ul este in partea dreapta-sus) si da Search dupa 3310.Cauta pe acolo, gasisem si niste scheme. Ataseez si o schema pt legarea respectivului lcd la potul paralel.Poate te ajuta cu ceva. Link spre comentariu
nassus Postat August 21, 2006 Partajează Postat August 21, 2006 posteaza daca poti codul de initializare pe care il ai tu.. pt ca si eu am avut exact aceeasi problema si s-o rezolvat modificand o chestie in initializare... mai jos e codul pe care il am eu.void initlcd(void){ _RES = 1; // Set _RES HIGH. _SCE = 1; // Disable Chip. _RES = 0; // Reset the LCD. DelayMs(100); // Wait 100ms. _RES = 1; // Awake LCD from RESET state. writecom(0x21); // Activate Chip and H=1. writecom(0xC2); // Set LCD Voltage to about 7V. (aici se face modificarea eu am setat la 0x97) writecom(0x13); // Adjust voltage bias. writecom(0x20); // Horizontal addressing and H=0. writecom(0x09); // Activate all segments. clearram(); // Erase all pixel on the DDRAM. writecom(0x08); // Blank the Display. writecom(0x0C); // Display Normal. cursorxy(0,0); // Cursor Home.} Link spre comentariu
Vizitator Munte Postat August 21, 2006 Partajează Postat August 21, 2006 Ma poate ajuta cineva sa gasesc in Sibiu LCD de 3310 ,am mai cumparat unu nou cu 30 lei si mai vreau cel putin unu dar mai ieftin.mersi :smt006 Link spre comentariu
Zerro Postat August 23, 2006 Autor Partajează Postat August 23, 2006 @nassus ... poti atasa si tu driverul folosit de tine pentru LCD-ul asta ???si eventual mai multe detalii ... la ce tensiune l-ai alimentat (o schema) si ce valoare a condensatorului ala ai folosit .... Multumesc!Codul de initializare care l-am folosit il gasesti in primul link postat de mine ... am luat driverul de acolo ... Link spre comentariu
MirceaM Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Exista undeva emulator pt acest LCD? Sa-l vedem la lucru in ecranul de pc...Intreaga aplicatie cu controller. Ma refer la interpretarea fisierului .HEX. Link spre comentariu
Zerro Postat August 23, 2006 Autor Partajează Postat August 23, 2006 Simulatorul pe care-l folosesc eu (Proteus) inca nu stie modelul asta de lcd ... daca cunoaste cineva un simulator care sa stie modelul asta de lcd raman recunoscator pentru informatie .... Link spre comentariu
nassus Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 l-am alimentat de la 5V si codul folosit e cel atasat in cazul in care nu se vede nimic pe ecran sau se vede contrastul maxim, trebuie lucrat unpic cu niste valori in linia 2 din functia de initializare (writecom(0xC1)) sau ceva de genu, in pdf-ul controlerului se gasesc valorile necesare pt un contrast optim.. Link spre comentariu
Zerro Postat August 23, 2006 Autor Partajează Postat August 23, 2006 @nassus .. .ceva date despre condensator ??? Link spre comentariu
nassus Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 eu l-am pus de 10 micro Link spre comentariu
sofian Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Uite un lcd aprinsla mine este de 4.7uF Link spre comentariu
nassus Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 posteaza pls daca poti codul pe care l-ai folosit (sper sa fie in C)mersi Link spre comentariu
sofian Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 este in asm si daca va intereseaza miine il pun Link spre comentariu
Zerro Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 @sofian ... poti pune codul ??? chiar daca este in asm poate reusesc sa-mi dau seama de initializarea lcd-ului ... starea tuturor pinilor de la LCD in clipa initializarii ... cred ca aici am eu probleme ... cred ca nu reusesc sa-l resetez corect ... oricum as schiba eu valoarea de la Vout nu se schimba sub nici o forma tensiunea de la pinii condensatorului ... in clipa de fata sta undeva la 2.55V .... , precizez ca valorea condensatorului folosit de mine este de 4,7uF ...Later Edit:Se pare ca am reusit sa ard LCD-ul ... am verificat cu ajutorul unui telefon ... nu pleaca ... naspa ca era singurul LCD la care puteam sa atasez fire ... acu mai am decat d'alea care merg cu elastomer ... trebuie sa ma chinui sa construiesc o placuta pe care sa montez LCD-ul asta ... @sofian ... plcatuta aia care tine LCD-ul din poza ta e preluata dintr-un telefon sau e construita de tine ??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum