Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptor USB-SERIAL

florinellll

Postări Recomandate

Salut

Probleme cu un adaptor usb-serial.

Am incercat sa conectez un programator ""AD-MEM01""(acesta are port serial) prin acest adaptor ,la calculator pe USB .Nu citeste si nu scrie eeprom-ul,care sa fie problema?

Acesta este mesajul care apare:

Hardware error, is the board properly connected? (-14)

Programatorul functioneaza normal daca il conectez la calculatorul mai vechi cu port serial.

Cu stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riderinblack

3

• florinellll

3

• danb1974

1

• briobit

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu merge prin adaptor, m-am lovit si eu de aceeasi problema.Ca rezolvare folosesc porturi native pe placa de baza (desktop).....

Lamureste-ma ce vrei sa spui cu ""folosesc porturi native pe placa de baza""

Multumesc

Link spre comentariu

Se gasesc placi PCI sau PCIe cu serial plus paralel, unul pci e cca 70 de ron si-ti da doua seriale si un paralelNu toate adaptoarele usb to serial functioneaza cu programatoarele (programatoarele nu folosesc portul ca un port serial ci controleaza direct semnalele de pe el)

Link spre comentariu

Multumesc

Folosesc placi de baza care au si porturi com/lpt.
Link spre comentariu

Multumesc

Folosesc placi de baza care au si porturi com/lpt.
M-ai lamurit bustean
Link spre comentariu

Nu ma mai chinui cu improvizatii si adaptoare, folosesc numai desktopul iar placa de baza sa fie musai si cu acele porturi. In trecut am incercat si eu pe lepter cu adaptoare si m-am lasat pagubas.

Link spre comentariu

Depinde de programator si de adaptor. Programatoarele seriale au aparut cand porturile seriale erau puternice, aveau tensiuni si curenti mai mari (386, 486, P1). Cu timpul porturile au slabit. La calculatoarele noi tensiunile sunt mici, la fel si la multe adaptoare. Programatoarele au nevoie de tensiunea de comanda a scrierii de 13 V pe care de obicei n-o pot obtine din adaptoare. Chiar daca programatorul merge, viteza de programare scade foarte mult cand e legat prin adaptor. Mai bune sunt programatoarele paralele cu alimentare separata sau din USB. Pentru cine isi permite recomand un programator USB deoarece si porturile paralel sunt pe cale de disparitie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări