xragon Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 vreau sa fac un transformator la ce formula sa apelez? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Ce tip de transformator? de la ce se va alimenta, ce parametrii V/A va trebui sa satisfaca? doar sa spui ca vrei sa faci un traf e cel putin abstract... Link spre comentariu
xragon Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 abstract... adica cate infasurari sa cuprinda un volt, si stiam ceva cu sectiunea conductorului Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Daca vrei sa-l faci dupa o(singura) formula atunci cu siguranta trebuie sa fie magica. Altfel,norocul generatiei voastre e ca exista goagal,si daca-l intrebi,iti raspunde... http://www.electronica.ro/transformator.shtml Cred ca se putea face moarte de om in anii 70 pt o asemenea sursa de informatie Link spre comentariu
xragon Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 nu e vina mea ca m-am nascut in 96' Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Corect,dar macar fii baiat istet si profita la maxim de asta. Link spre comentariu
xragon Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 o sa dau toata silinta... Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 ...abstract...Da, chiar abstract, si poate e putin spus atat, mai tarziu spre binele tau sper ca vei intelege motivul......adica cate infasurari sa cuprinda un volt, si stiam ceva cu sectiunea conductorului...De unde vrei sa stim noi asta? ca doar nu suntem madam Hara... pana nu spui exact ce transformator ai, ce geometrie are si sectiunea miezului nimeni nu poate sa-ti spuna ce numar de spire per volt iti trebuie, tipic este 50/S formula empirica dupa care calculesti. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Măcar ai de la ce să pleci, un miez de trafo cu carcasă pe el? Mai corect ar fi ''bobinare trafo'', ''construire'' mă duce cu gîndul la tăiatul tolelor cu foarfeca de tablă şi dalta, cît şi decupatul carcasei din textolit cu fierăstrăul de traforaj. E un subiect uriaş la rubrica Alimentatoare despre trafo. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=89 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Parca numai acolo e...beleaua e ca trebuie citit,dar daca pui intrebarea,rezulta ca altul citeste,si iti da formula(magica),ceea ce e muult mai usor. Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Uite aici un video interesant : Macar asa de ideie! Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Există secţiune dedicată, dar cum lenea e mare...viewtopic.php?f=41&t=89 Link spre comentariu
Postări Recomandate