K1nderu Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Buna ziua! As vrea sa-mi construiesc un generator de semnal pe tranzistori frecventa 20hz-20khz,imi cer scuze daca s-a mai postat,o schema ar fi prima de jos http://electronic.3x.ro/generatoare_de_forma_de_unda.htm a mai incercat'o cineva?multumesc frumos! Link spre comentariu
capabilu Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Eu am facut nr 5 de acolo si merge de mai bine de 1 anNu cred ca o sa ai rezultate satisfacatoare cu 3 tranzistori Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Schemele sant preluate din fosta revista " Radio " , aparitie efemera dupa Revolutie ... parca erau articole scrise de Lazaroiu & Lazaroiu ... tata si fiu . Poate ma insel ... oricum sant compromisuri . Daca se doreste o schema performanta , voi face eforturi sa caut cateva , care le - am realizat cu ani in urma . Se poate consulta cartea " Generatoare de semnal " . Editura Tehnica , se mai gaseste prin anticariate , si revista " Electronistul " , unde e publicat in serial un generator " serios " , cu tranzistoare ... Asta strict legat de tranzistoare , cu C.I. e alta discutie . Link spre comentariu
K1nderu Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 Doresc sa-l fac cu tranzistori fara ci-uri,dar n-am gasit decat schema aia pe net,domnule gauss daca aveti timp si gasiti schema va raman dator,multumesc frumos! Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Nu trebuie sa ma " domnesti " ... cauta intre timp publicatiile la care am facut referire . Se gasesc pe net , mai greu ... dar merita cautate . Schema din " Electronistul " e destul de mare si stufoasa , dar are calitati profesionale . Ar fi bine sa precizezi cam cat te poti " intinde " , si ce pretentii ai de la viitorul montaj . Poate gasim ceva mai simplu ... Link spre comentariu
K1nderu Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 O sa caut pe net,in ceea ce priveste montajul o sa-l folosesc in audiofrecventa si cam atat! Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Distorsiuni , nivel , sinus , dreptunghi , stabilitate ... trimiteti - mi pe PM o adresa de mail ... Link spre comentariu
almarghi Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 strict pentru audio, nu merge cu c.i. de generatoare de functii, pt ca toate sintetizeaza sinus din triunghi, nu genereaza "nativ" sinus. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Pentru audio e suficienta o punte Wien ingrijita, are thd destul de mic si schema e simpla. Ca o va face cu tranzistoare sau opamp e alegerea utilizatorului.Altfel formatoarele de sin din triunghi nu scot un semnal cu thd mic (asa cum s-ar dori pt testarea in audio).In alta ordine de idei mai apar la sectiunea bazar E0502-uri "pensionate", pot fi un punct de plecare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 ..Incearca sa_l faci cu XR2206..este ieftin integratul (costa cat un pachet de tzigari... )iar semanalul de iesire este stabil si curat...!Ori fumezi tigari ale naibii de scumpe,ori nu stii ca un integrat din ala e peste 40 lei...daca-l gasesti cu 10...12 lei,vreau si eu cateva. Link spre comentariu
SHONELU Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Daca vrei sa construiesti un generator de semnal numai cu tranzistori, eu iti recomand schema din cartea "20 de scheme pentru amatori" volumul ll cel de culoare roz. Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 O fi pe undeva cartea aceasta in format electronic ? ... eventual ambele volume ... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Eu am facut asta, acum multi ani si mergea, schema e asemanatoare, daca nu chiar identica cu cea din cartea despre generatoare, amintita aici. Link spre comentariu
SHONELU Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Am gasit-o la anticariat. Poate intereseaza pe cineva. http://www.anticariatulnou.ro/carti/teh ... l-1-2.html Link spre comentariu
K1nderu Postat Iulie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2013 Va multumesc tuturor pentru scheme,din lipsa de timp l-am amanat,acum astept un osciloscop dupa ce-l primesc ma apuc si de generator,toate cele bune! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum