Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator de semnal

K1nderu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

4

• K1nderu

4

• SHONELU

2

• capabilu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schemele sant preluate din fosta revista " Radio " , aparitie efemera dupa Revolutie ... parca erau articole scrise de Lazaroiu & Lazaroiu ... tata si fiu . Poate ma insel ... oricum sant compromisuri . Daca se doreste o schema performanta , voi face eforturi sa caut cateva , care le - am realizat cu ani in urma . Se poate consulta cartea " Generatoare de semnal " . Editura Tehnica , se mai gaseste prin anticariate , si revista " Electronistul " , unde e publicat in serial un generator " serios " , cu tranzistoare ... Asta strict legat de tranzistoare , cu C.I. e alta discutie .

Link spre comentariu

Doresc sa-l fac cu tranzistori fara ci-uri,dar n-am gasit decat schema aia pe net,domnule gauss daca aveti timp si gasiti schema va raman dator,multumesc frumos!

Link spre comentariu

Nu trebuie sa ma " domnesti " ... cauta intre timp publicatiile la care am facut referire . Se gasesc pe net , mai greu ... dar merita cautate . Schema din " Electronistul " e destul de mare si stufoasa , dar are calitati profesionale . Ar fi bine sa precizezi cam cat te poti " intinde " , si ce pretentii ai de la viitorul montaj . Poate gasim ceva mai simplu ...

Link spre comentariu

Pentru audio e suficienta o punte Wien ingrijita, are thd destul de mic si schema e simpla. Ca o va face cu tranzistoare sau opamp e alegerea utilizatorului.Altfel formatoarele de sin din triunghi nu scot un semnal cu thd mic (asa cum s-ar dori pt testarea in audio).In alta ordine de idei mai apar la sectiunea bazar E0502-uri "pensionate", pot fi un punct de plecare.

Link spre comentariu

..Incearca sa_l faci cu XR2206..este ieftin integratul (costa cat un pachet de tzigari... :rade: )iar semanalul de iesire este stabil si curat...!

Ori fumezi tigari ale naibii de scumpe,ori nu stii ca un integrat din ala e peste 40 lei...daca-l gasesti cu 10...12 lei,vreau si eu cateva. :rade:
Link spre comentariu

Daca vrei sa construiesti un generator de semnal numai cu tranzistori, eu iti recomand schema din cartea "20 de scheme pentru amatori" volumul ll cel de culoare roz.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va multumesc tuturor pentru scheme,din lipsa de timp l-am amanat,acum astept un osciloscop dupa ce-l primesc ma apuc si de generator,toate cele bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări