Vizitator Gaby21 Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Salut, am si eu o problema cu monitorul.Este un monitor crt marca Dell E771p 17inchProblema este urmatoarea, mi se ingusteaza imaginea deodata(cand il apuca) si ramane asa...cateodata revine la starea lui normala daca ii dau prin functia lui degauss, alteori nu merge nici prin degauss, doar sa-l inchid il las cateva clipe si apas din nou butonul power.Din cate stiu, ultima oara cand l-am desfacut, totul arata ok, nu erau condensatori umflati, fara urme de arsuri. Link spre comentariu
riderinblack Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Eu as reface lipiturile pe placa pentru inceput. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 .....in special in zona trafo linii,deflexie linii,etc Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 1. Nu sunt electronist2.Am ciocan de lipit, (am mai lipit diverse chestii minore)3.Nu am curajul sa ma bag cu ciocanul, pentru ca nu stiu si risc sa stricIntrebare off-topic cand lipesti ceva, ce anumea se mai folosea in afara de fludor? adica nu prinde cand topesti acel fludor, si nu ma refer pe o placa de circuite unde exista deja lipituri. Era o crema ceva sau ma rog, explicati-mi si mie exact tehnica cum se lipeste bine. Link spre comentariu
riderinblack Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Mergi cu monitorul la un electronist, risti sa te electrocutezi (chiar daca "e scos din priza"). Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 ... si foarte probabil reparatia costa mai mult de 50 RON, cat e valoarea unui astfel de monitor :ras:Pe langa fludor se mai foloseste colofoniu (sacaz) Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Daca tot vreti sa incercati si nu santeti ....electronist;intoarceti placa invers,nu cum este in poza atasata si uitati-va cu o lupa puternica la lipiturile din jurul trafo linii .....Trafo linii este ala care are cablul rosu cu ciuperca de cauciuc ''infipta''in ecran....P.S.-Poate gasiti ceva..... Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Daca tot vreti sa incercati si nu santeti ....electronist;intoarceti placa invers,nu cum este in poza atasata si uitati-va cu o lupa puternica la lipiturile din jurul trafo linii .....Trafo linii este ala care are cablul rosu cu ciuperca de cauciuc ''infipta''in ecran....P.S.-Poate gasiti ceva..... Ce sa gasesc, adica ce cum ? Nu mai am soareci domne ! Link spre comentariu
K1nderu Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Trafo linii e cel din poza incercuit http://photobase.ro/di-ITPL.jpg intoarceti placa si verificati lipiturile! Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 La defecte de contact m-am referit......nu la soricei!!!! Off,off... Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Am un topic mai vechi in care spuneam de o problema cu un soarece si cand ai spus "poate gasesti ceva" ma gandeam ca te referi la asta Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Va rog un moment de reculegere Monitorul meu Dell e771p s-a stins din viata :cry: L-am avut din anul 2007 cumparat second hand :cry:Va rog sa ma sustineti prin durerea prin care trec, aprinzand un bec sau led :cry: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 In primul rand desfa-l si spune ce componente are in sursa, linii etc.In al doilea rand verifica siguranta, puntea redresoare, condensatori devalorizati (pentru asta iti trebuie un esr-metru) rezistente devalorizate.In al treilea rand verifica tranzistorul din sursa, posibil sa fie sarma-scurtcircuit.In al patrulea rand verifica diodele din sursa secundara, posibil sa ai vreo bara in scurt. Link spre comentariu
George(sb) Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 nu are rost sa te caci pe tine mai ales la o asemenea valoare, curajos este cel care reuseste sa isi invinga frica nu cel caruia nu ii este frica; imi vin scule la reparat pe care oaemenii au dat mii de euro, ai emotii mari am mai si stricat, asta e iti asumi responsabilitatea si riscul de a plati sunt doar niste hartii, daca ai intentii bune oamenii te inteleg si nu-ti taie nimeni capul.revenind la monitorul tau refa-i in prima faza lipiturile si daca nici asa nu o ia, schimba-i condensatorii electrolitici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum