Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

D/C -> Digital to Analog

adynis

Postări Recomandate

Stiti vreo peisa care sa se gaseasca la noi in magazine si care totusi sa nu depaseasca (prea mult) pretul unui microcontroler cu care sa pot scoate o tensiune analogica din microcontroler? Am gasit pe undeva DAC0808LCN ... numai ca pare-mi-se ca vrea +5 si -15V pt. functionare, si e cam ciudat ... Mi-ar placea ceva sa am comunicatie seriala ... nu cu 8 fire ... Dar ce vad pe net nu gasesc la noi in magazine ...Vreo parere ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

3

• adynis

3

• nicu_stef

1

• yo5oqa

1

Top autori în acest subiect

dupa cum ziceam, am in casa ... dac0808 , dar am vazut rapid asa prin pdf ca ar vrea tensiune negativa ... Aveti idee, merge daca totusi nu ii dau tensiune negativa? si la iesire ... ce-ar trebui sa pun?[/url]

Link spre comentariu

pai daca nu ii dai tensiune negativa cum scoti semnal sinusoidal fara offset? tre sa mai pui un condensator ca sa scoti componenta continua, plaja de tensiune se injumatateste.nu e mare chestie sa ii dai tensiune negativa. iti iei un traf diferential si gata.

Link spre comentariu

sincer cred ca e mai complicat cu divizor rezistiv si operational decat cu traf dublu. si sincer, nici nu prea inteleg exact cum o sa mearga, pentru ca divizorul rezistiv nu e sursa dubla. daca ar merge, ar fi oricum f complicat. oricum, pune o schema, ar fi util

Link spre comentariu

am gasit la comet MAX548 care in sfarsit mi se pare si mie mai usurel de folosit :) Dar asteptam in continuare eventual si alte variante pentru viitori cititori.Multumesc pentru raspunsuri !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări