adynis Postat August 13, 2006 Partajează Postat August 13, 2006 Stiti vreo peisa care sa se gaseasca la noi in magazine si care totusi sa nu depaseasca (prea mult) pretul unui microcontroler cu care sa pot scoate o tensiune analogica din microcontroler? Am gasit pe undeva DAC0808LCN ... numai ca pare-mi-se ca vrea +5 si -15V pt. functionare, si e cam ciudat ... Mi-ar placea ceva sa am comunicatie seriala ... nu cu 8 fire ... Dar ce vad pe net nu gasesc la noi in magazine ...Vreo parere ? Link spre comentariu
aghora17 Postat August 13, 2006 Partajează Postat August 13, 2006 DAC08 (facea si iprs baneasa intr-un timp) ai mai putea sa de duci la http://www.ti.com sau la http://www.analog.com ambele au reprezentanta in romania Link spre comentariu
adynis Postat August 13, 2006 Autor Partajează Postat August 13, 2006 dupa cum ziceam, am in casa ... dac0808 , dar am vazut rapid asa prin pdf ca ar vrea tensiune negativa ... Aveti idee, merge daca totusi nu ii dau tensiune negativa? si la iesire ... ce-ar trebui sa pun?[/url] Link spre comentariu
aghora17 Postat August 14, 2006 Partajează Postat August 14, 2006 pai daca nu ii dai tensiune negativa cum scoti semnal sinusoidal fara offset? tre sa mai pui un condensator ca sa scoti componenta continua, plaja de tensiune se injumatateste.nu e mare chestie sa ii dai tensiune negativa. iti iei un traf diferential si gata. Link spre comentariu
yo5oqa Postat August 14, 2006 Partajează Postat August 14, 2006 pcf8591 sau tda1543 - le-am folosit si e usor de lucrat cu ele Link spre comentariu
nicu_stef Postat August 14, 2006 Partajează Postat August 14, 2006 cel mai simplu retea R/2R direct la pinii controlerului apoi un buffer cu un operational adecvat tensiunilor pe care la ai disponibile. Link spre comentariu
aghora17 Postat August 14, 2006 Partajează Postat August 14, 2006 sincer cred ca e mai complicat cu divizor rezistiv si operational decat cu traf dublu. si sincer, nici nu prea inteleg exact cum o sa mearga, pentru ca divizorul rezistiv nu e sursa dubla. daca ar merge, ar fi oricum f complicat. oricum, pune o schema, ar fi util Link spre comentariu
adynis Postat August 14, 2006 Autor Partajează Postat August 14, 2006 am gasit la comet MAX548 care in sfarsit mi se pare si mie mai usurel de folosit Dar asteptam in continuare eventual si alte variante pentru viitori cititori.Multumesc pentru raspunsuri ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum