Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MATLAB / Simulink Calculul unei sarcini RL

Vizitator Gabriel88

Postări Recomandate

Vizitator Gabriel88

E exact cum spui tu.

Rw si Xu reprezinta rez si reactanta de magnetizare si celelelte ind de pierdere si rezistentele in pirmar/secundar.

Doar ca R'2 este raportat la R1.Mie imi trebuie un R si un L pentru sarcina, din care sa rezulte cos(φ)=0,8. Banuiesc ca atunci cand voi pune valorile sarcinii, vor arata asa ceva:R = xL = x * k;Unde 'k' va fi coeficientul "minune" care face cos(φ)=0,8, iar 'x' va fi o valoare care o voi varia eu pentru a determina curentul ala maxim absorbit de sarcina.
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

1

• Dr.L

1

Vizitator Faith

Salutare, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu schema in matlab. Am exact aceleasi valori(date) si aceasi cerinta ca a lui Gabriel88, doar ca eu am cos(fi)=0.707RC.Nu imi dau seama cum naiba sa leg transformatoarele alea in paralel...Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator. Ms anticipat.P.S. Daca se poate ca Gabriel88 sa ma ajute cu poza aceea pusa de el, nu se poate vedea. Sa am macar un reper de unde sa plec...

Link spre comentariu
Vizitator Faith

Salutare, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu o schema in matlab.Enuntul este urmatorul: Simulaţi funcţionarea în paralel a doua transformatoare monofazate cu miez liniar având următoarele caracteristici: T1: Sn = 1 KVA, U1n/U2n = 400/230 V, fn = 50 Hz, Rw = 846 ohm, Xmiu = 260 ohm, Xsigma1 = X’sigma2 =2 ohm, R1 = 0.8 ohm, R’2 = 0.4 ohmT2: Sn = 3 KVA, U1n/U2n = 400/230 V, fn = 50 Hz, Rw = 846 ohm, Xmiu = 260 ohm, Xsigma1 = X’sigma2 =4 ohm, R1 = 1,6 ohm, R’2 = 0.8 ohmSa se determine din simulare curentul maxim pe care-l poate absorbi o sarcina cuplată în secundarul grupului format din cele două transformatoare în paralel daca factorul de putere al acesteia este: cos(fi)=0.707 RC. Am pus elementele pe schema, tot ce trebuie, dar nu-mi dau seama cum sa leg transformatoarele in paralel.Daca ar putea sa ma ajute cineva as fi recunoscator. Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pai exista mai multe modalitati de a le lega in paralel?Nu legi primarele intre ele si la sursa de alimentare si secundarele intre ele si apoi la consumator? :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări