Vizitator Gabriel88 Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 E exact cum spui tu. Rw si Xu reprezinta rez si reactanta de magnetizare si celelelte ind de pierdere si rezistentele in pirmar/secundar.Doar ca R'2 este raportat la R1.Mie imi trebuie un R si un L pentru sarcina, din care sa rezulte cos(φ)=0,8. Banuiesc ca atunci cand voi pune valorile sarcinii, vor arata asa ceva:R = xL = x * k;Unde 'k' va fi coeficientul "minune" care face cos(φ)=0,8, iar 'x' va fi o valoare care o voi varia eu pentru a determina curentul ala maxim absorbit de sarcina. Link spre comentariu
Vizitator Faith Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Salutare, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu schema in matlab. Am exact aceleasi valori(date) si aceasi cerinta ca a lui Gabriel88, doar ca eu am cos(fi)=0.707RC.Nu imi dau seama cum naiba sa leg transformatoarele alea in paralel...Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator. Ms anticipat.P.S. Daca se poate ca Gabriel88 sa ma ajute cu poza aceea pusa de el, nu se poate vedea. Sa am macar un reper de unde sa plec... Link spre comentariu
Vizitator Faith Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Salutare, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu o schema in matlab.Enuntul este urmatorul: Simulaţi funcţionarea în paralel a doua transformatoare monofazate cu miez liniar având următoarele caracteristici: T1: Sn = 1 KVA, U1n/U2n = 400/230 V, fn = 50 Hz, Rw = 846 ohm, Xmiu = 260 ohm, Xsigma1 = X’sigma2 =2 ohm, R1 = 0.8 ohm, R’2 = 0.4 ohmT2: Sn = 3 KVA, U1n/U2n = 400/230 V, fn = 50 Hz, Rw = 846 ohm, Xmiu = 260 ohm, Xsigma1 = X’sigma2 =4 ohm, R1 = 1,6 ohm, R’2 = 0.8 ohmSa se determine din simulare curentul maxim pe care-l poate absorbi o sarcina cuplată în secundarul grupului format din cele două transformatoare în paralel daca factorul de putere al acesteia este: cos(fi)=0.707 RC. Am pus elementele pe schema, tot ce trebuie, dar nu-mi dau seama cum sa leg transformatoarele in paralel.Daca ar putea sa ma ajute cineva as fi recunoscator. Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator Faith Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Ma poate ajuta si pe mine cineva va rog cu o schema in Simulink. Link spre comentariu
Vizitator Faith Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Ma poate ajuta cineva ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Ai incercat sa rezolvi problema pe hartie ?Fa-o pe hartie si vezi algoritmul, iar apoi implementeaza fiecare functie in matlab. Link spre comentariu
Vizitator Faith Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Am facut calculele, acum sunt la schema si nu ii dau de cap, nu-mi dau seama cum naiba sa le leg in paralel... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Pai exista mai multe modalitati de a le lega in paralel?Nu legi primarele intre ele si la sursa de alimentare si secundarele intre ele si apoi la consumator? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum