omu_negru Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 salut. am un mp3 player achizitionat de pe dx.com si vreau sa il leg la un kit de amplificare de 2x10w cu TDA 2005. problema e ca pe iesirile din mp3 am o putere prea mare pentru intrarile din amplif chiar si la volum minim (2/30). nu am nici o fisa cu datele tehnice ale mp3-player-ului stiu doar tensiunea de alimentare 5vcc iar pe iesire cu aproximatie 1w/canal. ar putea fi o solutie legarea unui potentiometru stereo intre mp3 si amplif? ce valoare ar trebui sa aiba? cum fac sa scap de zgomotul de fond? pun mai jos poze cu mp3 si amplif. multumesc Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Poti pune un potentiometru stereo de 10K pentru setarea volumului! :daCu ce alimentezi amplificatorul?Daca utilizezi un incarcator de 12V pune un condensator de 1000uF/25V pentru filtrare intre amplificator si incarcator! Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 cu 5V alimentare cam greu sa obtii una bucata W putere per canal... bine, asta conteste mai putin, cert este ca daca nu ai potentiometru pe intrarea amplificatorului respectiv atunci pune unul, eu recomand totul 50-100k, 10k inseamna o impedanta de intrare cam mica, s-ar putea sa nu-ti convina... In ce consta zgomotul de fond, si asa cum si colegul a intrebat, de la ce alimentezi amplificatorul? exista zgomotul acela si cu intrarea amplificatorului legata la masa? Link spre comentariu
omu_negru Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 multumesc pentru raspunsuri amplificatorul va fi alimentat de la un traf de 12v 2A la care trebuie sa ii fac o punte redresoare si sa ii pun un condensator pentru filtrare. zgomotul de fond este un bazait sesizabil mai ales la mersul in gol al amplificatorului. am testat treaba doar asa "in aer" probabil o data montat intr-o carcasa si facute legaturile corespunzator acesta va disparea. am si niste bucati de cabluri ecranate pe care le voi folosi daca va fi nevoie. alimentarea mp3-ului am facut-o momentan cu un incarcator de telefon dar as vrea sa o fac de la aceeasi sursa cu amplificatorul. ce solutii imi recomandati? multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Ca sa fii sigur ca amplificatorul este ok alimenteaza-l si apoi lipeste pe placa intrarile la masa ( scurcircuiteaza-le la masa cu ceva sarme subtiri ) daca zgomotul persista atunci sunt probleme fie in amplificatorul in sine fie la sursa, daca insa boxele sunt mute atunci este ok, pui neaparat cablu ecranat pe intrari si potentiometru ( cam la fel de neaparat ), fie el si de 10k dar trebuie si ala, apoi zgomotul de fond ar trebui sa se reduca o data cu micsorarea volumului ( evident fara semnal de la mp3 ) si sa se opreasca complet cu volumul dat la minim. ALimentarea mp3-ului nu prea este ok sa se faca de la incarcatoare de mobil, pot adauga zgomot in alimentare, e mai bine cu traf de retea, folosesti un circuit integrat LM7805, este un stabilizator cu 3 pini in genul tranzistorilor din capsulele TO220, care fixeaza tensiunea la iesire la 5V necesari mp3-ului, il pui pe un mic radiator in genul celor de pe la sursele ATX ( cele de calculator ), radiatoarele din interior si il alimentezi de la cei 12V pe care spui ca-i ai deja, evident dupa redresare si filtrare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum