Vizitator Paul_l Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Face cineva gravare de prototipuri pe cablaje imprimate pe CNC? As vrea sa schimb citeva idei cu cei cu ceva mai multa experienta. Eu am inceput experimentele si ma lovesc acum de urmatoarele probleme :1. Sculele de gravare folosite. Pina acum am folosit freze de gravat la unghi de 30 grade. Sunt sensibile si se rupe varful usor . Unghiurile mai mar 60 , 90 grade sunt mai rezistente ? Problema este ca aici creste mult mai repede latimea taieturii in functie de adincimea de gravare2. asigurarea planeitatii cablajului si masa de sacrificiu . Aici am probleme . Am facut o prindere mecanica cu cleme pe doua margini ale cablajului dar are tendinta de a ridica mijlocul . Alte solutii ?Orice solutii si dicutii sunt bine venite Link spre comentariu
cnc_step Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Ai in poza atasata freza de cablaje cu care nu o sa ai problema. Daca ai un baiat destept ti-o aduce pe cea nasoala la forma asta intr-un unghi de 20-30gr.A doua problema, lipeste cablajul de masa cu scoci dublu fata si ai rezolvat problema umflaturii. Dar nu pe masa originala, pui intre ea si cablaj un adaos de sacrificiu prins cu cleme, si apoi cablajul. Link spre comentariu
Vizitator Paul_l Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Azi am obținut rezultate bune cu o freza la 10 grade cu 0.1 mm la vârf . Am tăiat cu o latime a taieturii de 0.15 mm. Probleme încă cu planeitatea. Trebuie un adaos de sacrificiu care sa aibă fetele plan paralele . Am folosit un placaj pina acum dar dupa strangere cablajului nu mai e plan. Mă gândesc la ceva plexiglass care e laminat. Link spre comentariu
Vizitator Paul_l Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Au aparut module software de automatic leveling. Înainte de a incepe prelucrarea se face o procedura prin care cnc își ia cotele pe un Grid a materialului. Apoi gcode generat se adapteaza la cotele existente ale fetei cablajului. O sa fac azi probe dar trebuie sa aduc in Linux cnc semnalul de la proba. De fapt se izoleaza materialul de masa mașinii si când atinge frea materialul se da semnal Link spre comentariu
Mondan Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Asta sa fie ultima discutie despre gravare PCB ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum