Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor porti automate cu pic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Momentan ce este dupa releele RL2,3,4,5 nu am clarificat, inca nu am incercat sa vad cum trebuiesc legate condensatoarele si motoarele, de aceea nu am continuat schema. Acolo trebuie sa apara 2 conectori cu 2 pini pentru condensatoare, 2 conectori cu 3 pini pentru motoare si 1 conector cu faza si nul. De asemenea trebuiesc puse si diodele pe bobinele releelor, cate un led pe fiecare din baza tz ce comanda releele pentru o depanare mai usoara si bineinteles sursa de 12V si 5V cu traful aferent. Dupa cum spuneam e o schema de principiu pe care se va face simularea soft-ului. Daca o poti dezvolta mai departe, da-i bataie, numai sa imi spui care sunt perechile de relee pentru fiecare motor (un releu cu 1 contact + 1 releu cu 2 contacte).In schema mai trebuie adaugat de asemenea si un quartz cu 2 cond aferente.

Link spre comentariu

alimentarea unui motor se face doar prin trei fire (unul este comun la nul iar celelalte doua legate pe rand la faza ,da sensul motoarelor) condesatori sant in interiorul motoarelor si nu trebuiesc modificati...deci nu este nevoie de relee cu dublu contact (releele vor conecta doar faza pe cele doua fire)am pus si cate un led pe fiecare releu si bineinteles diodele pe bobinele releelor...multumesc multpentru bunavointa de care dai dovada....

Link spre comentariu

rutina de deschidere a portilor din telecomanda este gata de bagat in simulator. abia astept sa ajung acasa sa vad cum se misca. cat despre motoare, pune tu te rog releele corespunzatoare si fa conexiunile dupa ele. ce pot sa spun acum, in soft am asa:RC2 - sens motor1RC3 - sens motor2RC4 - start motor1RC5 - start motor2

Link spre comentariu

salutare costi002... barierele sant NC si NO cand sant obturate , accesul pietonal deschide doar poarta 1 pana la capat si sta deschisa un anumit timp (reglabil) ...apropo am pus cablajul la corodat ,am toate componentele,maine voi face si gaurile pe cablaj si voi monta componentele...maine o sa fac ceva poze si le postez...multumesc inca odata costi002...

Link spre comentariu

ok, am inteles, deci poti sa iti alegi tu varianta care iti place. in V1, cand bariera IR nu e obturata, circuitul nu este inchis (deci trebuie varianta NO legata) dar o voi modifica pentru NC, mi se pare mai sigur, dupa cum spunea un coleg mai devreme.am pregatit si meniul 3 cu setare delay mod pietonal si meniul 4 unde poti seta daca portile se inchid automat, dupa delay-ul din meniul 2 sau mai apesi odata pe telecomanda (asta e functionala 100%). daca crezi ca functia este utila, o implementez si la modul pietonal separat de modul auto sau la comun(de ex. adica daca accesul auto e pe mod manual sa fie si cel pietonal implicit manual)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări