tomaur Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 o mica nelamurire costi002 ,am proiectat deja o parte din cablaj si am trasat releele pentru mot 1(rel2/open si rel3/clos) pentru mot2(rel4/open si rel5/clos) este bine sau trebuie modificat.multumesc frumos.... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Momentan ce este dupa releele RL2,3,4,5 nu am clarificat, inca nu am incercat sa vad cum trebuiesc legate condensatoarele si motoarele, de aceea nu am continuat schema. Acolo trebuie sa apara 2 conectori cu 2 pini pentru condensatoare, 2 conectori cu 3 pini pentru motoare si 1 conector cu faza si nul. De asemenea trebuiesc puse si diodele pe bobinele releelor, cate un led pe fiecare din baza tz ce comanda releele pentru o depanare mai usoara si bineinteles sursa de 12V si 5V cu traful aferent. Dupa cum spuneam e o schema de principiu pe care se va face simularea soft-ului. Daca o poti dezvolta mai departe, da-i bataie, numai sa imi spui care sunt perechile de relee pentru fiecare motor (un releu cu 1 contact + 1 releu cu 2 contacte).In schema mai trebuie adaugat de asemenea si un quartz cu 2 cond aferente. Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 alimentarea unui motor se face doar prin trei fire (unul este comun la nul iar celelalte doua legate pe rand la faza ,da sensul motoarelor) condesatori sant in interiorul motoarelor si nu trebuiesc modificati...deci nu este nevoie de relee cu dublu contact (releele vor conecta doar faza pe cele doua fire)am pus si cate un led pe fiecare releu si bineinteles diodele pe bobinele releelor...multumesc multpentru bunavointa de care dai dovada.... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 rutina de deschidere a portilor din telecomanda este gata de bagat in simulator. abia astept sa ajung acasa sa vad cum se misca. cat despre motoare, pune tu te rog releele corespunzatoare si fa conexiunile dupa ele. ce pot sa spun acum, in soft am asa:RC2 - sens motor1RC3 - sens motor2RC4 - start motor1RC5 - start motor2 Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 O PARTE DIN CABLAJUL PROIECTAT Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 In schema mai trebuie adaugat de asemenea si un quartz cu 2 cond aferente. Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 am pus si quartz pe pinii 13,14 si condesatorii la masa....de cat trebuie sa fie quartzul ? Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 in soft-ul actual, care apropo, partea de acces auto e functionala, simularea se face la 4 mhz. poate fi de 4, de 8, pana in 20 mhz, la alegerea ta(eu as prefera de 4 sa ruleze relaxat) Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 super tare...astept cu nerabdare sa ma apuc de teste...maine dimineata ma duc sa cumpar si restul de componente ,pic-ul ,releele si poate gasesc si un trafmai plat ...multumesc mult... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 ok, si acum prima versiune de firmware cu: - partea auto finalizata 99.99% (inca mai caut bug-uri)- partea de setare cu 2 meniuri - delay intre deschidere a portilor si delay de tinut porti deschise momentan fara salvare in eeprom porti_auto_V1.txt Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 am cumparat toate componentele,ma apuc de proiectat ,poate reusesc sa termin pcb-ul in seara asta ..apropo pic 16f877-20/p cred ca se poate rescrie de mai multe ori ???astept vesti bune de la tine costi002...toate bune... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 asa este, 16f877 se poate rescrie de f multe ori.spune-mi , te rog, cum sunt releele barierelor IR? Normal Close cand nu sunt obturate si Open cu obstacol intre receptor si emitator? Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 mai am o nelamurire, pentru acces pietonal se deschide poarta 1 un numar de secunde sau pana la cap de cursa? cat timp sa stea deschisa? Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 salutare costi002... barierele sant NC si NO cand sant obturate , accesul pietonal deschide doar poarta 1 pana la capat si sta deschisa un anumit timp (reglabil) ...apropo am pus cablajul la corodat ,am toate componentele,maine voi face si gaurile pe cablaj si voi monta componentele...maine o sa fac ceva poze si le postez...multumesc inca odata costi002... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 ok, am inteles, deci poti sa iti alegi tu varianta care iti place. in V1, cand bariera IR nu e obturata, circuitul nu este inchis (deci trebuie varianta NO legata) dar o voi modifica pentru NC, mi se pare mai sigur, dupa cum spunea un coleg mai devreme.am pregatit si meniul 3 cu setare delay mod pietonal si meniul 4 unde poti seta daca portile se inchid automat, dupa delay-ul din meniul 2 sau mai apesi odata pe telecomanda (asta e functionala 100%). daca crezi ca functia este utila, o implementez si la modul pietonal separat de modul auto sau la comun(de ex. adica daca accesul auto e pe mod manual sa fie si cel pietonal implicit manual) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum