Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor porti automate cu pic

Postări Recomandate

Vizitator sosolito

Va felicit pentru initiativa si rezultatele obtinute!Un subiect de mare interes pentru mine, insa cunostintele reduse (incepator) in ale electronicii ma determina sa rog pe user-ul tomaur sa posteze schema si pcb in varianta finala cu protectia la supracurent integrata (varianta 12v). Asa as putea sa inteleg si sa realizez acest modul pe care mi-l doresc foarte mult. Va multumesc atat voua cat si minunatului forum !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca se poate,schema finala este ,cred ,cea de la pagina 5 ,as vrea precizari despre sirul de contacte din josul schemei .Ce fac acele contacte ,unde se monteaza ,in interiorul unitatii centrale sau in exterior pentru acces zilnic.Unde se conecteaza receptorul de telecomanda in schema ,ce tip trebuie sa fie?multumesc

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

salutnu am un astfel de montaj dar stiu principiul de functionare al acestuia: este o banala bobina infasurata peste firul comun de alimentare a unui motor care se va comporta ca secundarul unui transformator in momentul in care consumul creste.1. trebuie masurata aceasta tensiune furnizata cu portile blocate2. cu aceasta tensiune se comanda END-ul de cursa (stop)cum functioneaza placa in rest? sunt dispus sa testez problema cu capatul de cursa daca voi avea timp sa realizez montajul/ cablajul... alte probleme mai sunt in functionarea acestuia?eu nu as fi mers in nici un caz pe folosirea releelor pentru comandarea motoarelor ci pe mos fet sau tiristoare..multumesc

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator GabrielOp

Buna seara! Am citit cu interes tot topicul acesta deoarece vreau sa construiesc si eu in regim DIY un sistem de inchidere/deschidere porti garaj. Ca motoare voi folosi 2 buc ca in imaginea de mai jos, de la 2 autofiletante cu acumulatori. Sunt la 14.4 v, as dori sa pastrez in schema si acumulatorii, perfect pentru situatiile in care cade tensiunea la retea. Defapt nu vreau sa ma folosesc deloc de tensiunea la retea, doar o sa incarc acumulatorii la un interval de timp ( prin priza programabila). Atasez poze sa-mi spuneti daca pot face treaba cu aceste motoare.

post-73393-139829796764_thumb.jpg

post-73393-139829796779_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator GabrielOp

Eu am pus intrebarea strict din punctul de vedere al electronicii. Mecanic am testat si are putere sa isi faca treaba.Nu stiu electronica atat de bine, nici sa programez un microcontroler, nici nu am instrumentele necesare. Butonul de comanda este in pasi, se poate realiza placa de comanda sa mareasca treptat viteza, si sa o scada cand ajunge spre capat de cursa ? Cam cat m-ar ajunge ca pret o placa de comanda completa ?

Link spre comentariu

Îmi cer scuze , eu așa am înțeles :

Atasez poze sa-mi spuneti daca pot face treaba cu aceste motoare.

La punctul doi ...

Nu stiu electronica atat de bine, nici sa programez un microcontroler, nici nu am instrumentele necesare.

părerea mea este că ar fi bine să vă adresați unui user care a realizat deja proiectul , eventual pe PM.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări