tomaur Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 buna ziua tuturor . va rog frumos daca ma poate ajuta cineva la un proiect pentru deschiderea portilor automat cu motor si anume ,este vorba despre un montaj cu microcontroler pic care sa deschida doua porti automat tinand cont si de cele doua bariere ir si de timpi programabili de deschidere si inchidere.multumesc frumos de ajutor. Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 ce ai facut pana acum si unde te-ai impotmolit? Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 pai nu am facut nimic...nu am gasit decat un timer cu mai multe variabile postat de 10vid dar nu ma ajuta decat la deschiderea portilor,mai am nevoie si de protectiile barierelor ir si de timpi de inchidere Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 eu sunt dispus sa te ajut, dar vino si tu cu ceva, o schema, o descriere clara a modului de lucru. daca ma apuc sa o fac eu, tre sa platesti, si nu se mai cheama ajutor. Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 problema este ca trebuie sa incep de la un microcontroler pic care ar trebui sa faca urmatoarele :se pleaca de la o telecomanda care da un impuls de deschidere a portilor care sant actionate de doua motoare(220vca) cu cate doua bobini ,pentru deschis una si alta pentru inchis . la primire impulsului din telecomanda portile vor incepe sa se deschida dar la un interval de 5-25 secunde intre ele(primul reglaj al timpului de deschidere) ele vor continua pana la cap de cursa unde vor primi un alt impuls de la un senzor incastrat in servomotoare pentru a se opri la capatul cursei. portile vor sta deschise un timp stabilit(al doilea reglaj al timpului de asteptare deschis) dupa care se vor inchide la fel cu un timp decalat 5-25 secunde dar de data aceasta decalajul va fi la cealalta jumatate de poarta. vor mai fi si inca doua bariere ir care sant pentru securitate .prima bariera ir este in exteriorul portilor iar cea dea doua in interior ,pentru a sesiza obstacolele . aceste doua bariere trebuie sa blocheze deschidere sau inchiderea portilor cand un obstacol se afla in incidenta lor....cam complicat ....eu m-am gandit la un microcontroler care sa aiva patru iesiri care comanda cele doua motoare ,cate doua iesiri pentru fiecare motor respectiv o iesire care sa comande un releu pentru deschidere si o iesire care sa comande alt releu pentru inchidere,la fel si pentru celalat motor, microcontrolerul trebuie sa mai aiva o comanda pentru deschidere, o comanda pentru barierele ir care sa opreasca sistemul in securitate si o alta comanda pentru cap de cursa pentru fiecare motor.....chiar nu stiu de unde sa incep cu proiectul acesta ...as fi foarte recunoscator pentru ajutorul dumneavoastra.....stiu ca o placa gata facuta de exemplu de la FAAC costa pe undeva la 150euro dar placerea de a construi ceva cu mana ta este nepretuita, chiar daca va costa mult mai mult decat una gata facuta tot merita satisfactia(electronica boala care nu se trateaza) .....va multumesc pentru rabdare si ajutor...cu respect auras toma. Link spre comentariu
bercioiu Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 La felul cum ai prezentat datele problemei, ma indoiesc ca va sta cineva cu dex-ul in mana sa faca o traducere coerenta... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Ok, pana aici suna bine. Mai sunt cateva aspecte de discutat si putem incepe.- servomotorul are cap de cursa si la pozitia maxim inchis si la pozitia maxim deschis- schimbarea de sens se face si prin mutarea unui condensator pe cealalta bobina a motorului sau sunt doar 2 bobine si atat- lampa care sa palpaie la inchidere/deschidere sa existe sau nu- ce tre sa faca portile atunci cand in timpul deschiderii/inchiderii este un senzor obturat- setarile sa se faca on-site (punem display + butoane) sau din programare- o comanda de acces pietonal ii punem sau nu Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 multumesc costi002 ,vad ca sti exact ce trebuie sa faca ,intradevar motoarele au cap de cursa in ambele sensuri,exista si un bec de atentionare ,si acces pietonal iar reglajele sa se faca din ceva butoane de pe placa ...multumesc inca odata pentru rabdarea ta de a citi ...intradevar am scris ceva mai incoerent dar tu ai inteles foarte bine ce vreau sa fac...crezi ca se poate face un soft pentru asa ceva ??? ajutama sa fac montajul acesta si ma voi recompensa cu siguranta...multumesc inca odata... Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 cat despre barierele ir ele ar trebui sa actioneze cam asa : presupunem ca portile sant inchise si cineva vrea sa intre din exterior si bariera din interior este obturata portile nu se vor deschide pana la deblocarea barierei, dupa ce s-au deschis si cineva blocheaza barierele portile nu se vor inchide pana la deblocare si a treia faza daca portile au inceput sa se inchida si cineva obtureaza bariera portile se vor deschide iarasi pana la deblocarea barierelor....acestea sant pentru securitate.... sper sa fie posibil scrierea unui soft care sa aiva atatea variabile .... mii de multumiri costi002 Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 salut costi002 ,te rog daca poti sa-mi dai o adresa de skype sau mesenger sa vb in particular,vreau sa ma recompensez pt ajutorul tau (timpul tau costa bani si este normal sa fie asa) ...multumesc frumos... Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 costi002 yahoo si skipe. mai pe seara am sa incep schema si o voi posta aici, asta daca nu devine un proiect dedicat. Dupa ce vad intarile/iesirile pe hartie, o sa alegem un PIC si facem schema finala. Ce nu imi este clar acum, cum vine legat motorul, daca are sau nu condensator extern si cum sunt contactele la cap de cursa(inchise sau deschise cand ajunge la capat) Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 am uitat sa specific ,contactele cap de cursa sant doua relee reed puse pe un ghidaj reglabil ,unul la deschidere si celalalt la inchidere si un magnet pe tija culisanta a servomotorului trece deasupra lor deci cand ajunge la cap de cursa contactul este inchis, iar motoarele au trei fire (A,B,C) si cate un condesator B-ul este legat la nul (comun) iar A-ul la faza deschis si C-ul la faza inchis.....pe o placa originala sant patru relee,cate doua pentru fiecare motor (schimband doar faza )...multumesc si astept sa ne auzim ...cu respect Link spre comentariu
costi002 Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 schema de principiu. un pic ciufulita dara suferit ceva modofocari dupa ce am schimbat pic-ul cu unul mai mare Link spre comentariu
tomaur Postat Iunie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2013 super tare.....ma apuc de proiectat cablajul....cand ai putin timp poate vb pe skype sau mess....multumesc mult de tot Link spre comentariu
q_acdc Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 O recomandare!Safety close si safety open (bariera ir) lucreaza cu contacte nc si o borna de test.O alta functie optionala ar fi sincronizarea motoarelor.(canat activ si canat pasiv) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum