Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hack ESI Juli@

godFather89

Postări Recomandate

Am o placa de sunet ESI Juli@ pe care o folosesc in desktop-ul meu. Sunt foarte multumit de ea si a costat o suma considerabila de bani acum 2 ani cand am luat-o. Problema e ca as vrea un DAC USB sa mearga si la laptop, tableta, RPI si orice altceva.

Placa asta de sunet e formata din doua parti. Partea analogica (DAC/ADC + altele) si partea de interfata (PCI/SPDIF, etc.) care pot fi decuplate si sunt conectate prin headere de pini de 0.1". Ma gandeam sa fac o sursa (cred ca +-12V, +5 si poate +3.3V - trebuie sa verific) si sa iau un modul USB->I2S ca in linkul de mai jos:

http://www.ebay.co.uk/itm/XMOS-384kHz-high-quality-USB-to-I2S-PCB-with-ultralow-noise-6-5uV-regulator-/230961204617?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item35c65c4d89

In felul asta as putea folosi placa si ca DAC USB dar si ca placa de sunet PCI (in caz ca as avea nevoie si de ADC vreodata).

Ce ziceti? Merita? Ar merge modulul acela (e pe 32 de biti) sau sa caut unul ce stie maxim 192KHz/24? Sau ce modul ati recomanda (daca are si SPDIF sau optic in, si mai bine).

Acesta e DAC-ul Juliei http://www.akm.com/akm/en/file/datasheet/AK4358VQ.pdf.

Mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

5

Pana la urma am mai cercetat si pe placa mai e si un AK4114 (transceiver SPDIF ce are si iesire si intrare I2S). Am scos tot ce tinea de PCI si le-am legat in asa fel incat intrarea 1 (SPDIF in) sa mearga direct la DAC. Un mic programel pentru initializare DAC + AK4114 prin I2C si totul merge ok. Singura problema e ca se aude mai incet. DAC-ul e configurat sa nu aiba atenuare pe nici un canal.

Placa are o iesire normala stereo (RCA) si o iesire stereo balansata. Pe iesirea stereo balansata, pe unul din canale se aude ok, toate celelalte (celalalt canal balansat si iesirea normala) se aud mai incet. Din pacate nu am nici un osciloscop la dispozitie. S-or fi dus op-amp-urile (4580 JRC)? Nu stiu la ce sa ma mai uit. Tensiunile sunt ok (5V, +- 8V, 3.3V).

Ce credeti ca ar putea fi?

Si o poza cu instalatia de pana acum:

Posted Image

Link spre comentariu

Pfff, abia acum am observat ca impedanta minima de iesire e 100 ohm. Am zis ca testez cu castile ca is mai la indemana.Banuiesc ca s-au busit op-amp-urile (sper sa fie doar atat).

Link spre comentariu

Nu e nimeni cu experienta p-aci? Daca se buseau op-amp-urile, se mai auzea ceva? Mentionez ca aseara, in timpul functionarii, aveau cam 52-53 grade C DAC-ul, ADC-ul si amplificatoarele operationale. Nu stiu la cat ar trebui sa stea (in camera erau vreo 30).

Link spre comentariu

Ok, am rezolvat pana la urma... Se pare ca fiecare iesire (poate si intrare) are un tranzistor care o leaga la masa (intre opamp si connector). Din pacate nu am gasit de unde vine comanda tranzistorului asa ca l-am scos cu totul si merge ok acum. Insa am descoperit ca op-ampul de la una din intrari este nefunctional si nu inteleg de ce ca nu am folosit niciodata intrarile (asta pentru ca initial am incercat sa schimb op-amp-urile crezand ca sunt duse cele de pe iesiri).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări