costinium6 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 pai nu. daca pui magnet inel un pol il preia o gheara si celalalt pol cealalta gheara si ghearele alterneaza polii pe armatura statorului. Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 te cred.....sincer a doua gheara nici nu am mai pus-o.....vroiam sa zic ca iau paralelipipedici cu dimensiunile cat sa incape intre fantele dintre gheare...si sa-i lipesc cu chit auto cu fibra...... Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 vezi ca atunci cand depresezi ghearele, fierul ala e moale si se modifica si loveste in stator, trebuie batute la loc.nu faci nimic daca pui magneti intre fantele ghearelor atat timp cat ele sunt de fier, trebuie sa fie de aluminium ca altfel bratul ghearei iti va lua polul din spatele magnetului si il aduce in fata anuland-ul.fa rotorul ca aerodinamic si poate scoti 100W.daca comanzi magneti la supermagnete anunta-ma ca ne combinam Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 eeee...peasta nu o stiam...o sa tai cu flexul capetele....ma gandeam sa iau de la euromagnet......in fine....am vazut ca s-au deplasat si le-am batut usor....au chiar si o limita simtita la mana pana ajunge la loc....oricum o sa le tai ....si incerc sa caut un disc(magnet intreg nu spart)...sunt mai ieftini la firma aia?ca ma bag Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 te gandesti sa iei de la euromagnet ca e in romania? e de trei ori mai scump decat de afara.euromagnet e un chiosc care nu are nimic pe stoc si ii aduce de afara si pune 300% adaos. Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 chiar nu stiam....deci iei din afara?....ma bag ....lasa-mi pe mp o adresa de messenger...zimi cum sa fac mai bine cu rotorul ala....ca nu vreau sa fac alt ax la strung Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Am modificat rotorul...am facut la strung altul, din aluminiu, axul l-am lasat pe cel original....o sa pun si poze....am ales canal de 10mm latime, intrucat de 25 era greu de frezat....o sa cumpar magnetii cat de curand, insa am inteles ca nu trebuie sa stea in aer?adica ii afecteaza oxigenul? Link spre comentariu
aureliu67 Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Pai sunt magneti anaerobi? Aud prima data? O fi creati pe alta planeta cu atmosfera de metan sau amoniac? Probabil fabricati de catre fabricile chinezesti de pe lnaneta Jupiter.. Link spre comentariu
catalin004 Postat Octombrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2014 (editat) " or "fi ......asa am auzit....citit....tot pe forumul asta.... posibil sa fi citit ceva despre cei din samariu .... Editat Octombrie 29, 2014 de catalin004 Link spre comentariu
aureliu67 Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Unde scrie ca le e frica de oxigen? Magnet din samariu-cobalt De la Wikipedia, enciclopedia liberă Un magnet din samariu-cobalt, un tip de magnet din pământuri rare, este un magnet permanent puternic făcut dintr-un aliaj de samariu și cobalt. Acesta a fost dezvoltat la începutul anilor 1970. Puterea lor este similară cu cea a magneților din neodim [1], dar aceștia au rezistența la temperaturi înalte mai mare și o forță coercitivă mai mare. [2] Acești magneți sunt fragili și predispuși la fisurare și ciobire, având totodată produși energetici maximi (BHmax) între 16 megagauss-oersteds (MGOe) și 32 MGOe, ceea ce este aproximativ între 128 kJ/m3 și 256 kJ/m3; Magneții sunt disponibili în două "serii", denumite 1:5 și 2:17. Utilizare[modificare | modificare sursă]Magneții din samariu-cobalt sunt folosiți în domeniul microelectronicii, industriei de armament, în instrumentele medicale detectoare, în generatoare și generatoare eoliene, în radar, etc. [2] Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Le este frica de oxigen dar sunt acoperiti cu un strat de cupru peste care este inca un strat de nichel. daca sunt zgariati sau ciobiti se oxideaza destul de repede dar se rezolva cu o vopsea. Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Deci stiam eu ceva.....revenind la ale noastre...cu ce i-ati lipit?? Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Nu se pot lipii pe forta de respingere , pt ca se pierde energia lor. mai bine se lasa sparti si se vopsesc cu rasina. Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 domne pe butuc cu ce se lipesc?pe suportul care il faceti... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 Cu Bison epoxy metal.Atentie la prelucrarea discului-slefuire si degresare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum