Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eoliana mea

catalin004

Postări Recomandate

Te cred dar nu se merita atata munca si sa nu scoti nimic alternatorul modificat de tin la ce rtatii incarca , astepti vanturi mari
Incarcarea Incepe de la 160 rot. minut

Frumoasa ealizare te felicit! 160rot e destulnde mare si functioneaza doar la vanturi de peste 5mpsc la care nu le prinzi tot timpul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

43

• aerodinamic

14

• eugeniusro

13

• costinium6

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La pale de 2.6 metri cu TSR 8.5 Incarcarea Incepe de la 2.6 Ms.

Si esti multumit ? De ia?
E prima eoliana pe care am facut teste. acum am altele din motor modificat si cu flux axial si sant indepedent energetic din fotovoltaic eolian si micro hidro nu sant conectat la retea de multi ani pentru mine nu e un hobi. eu nu am vrut decat sa ajut pe Incepatori pentru a Incuraja energia eoliana.
Link spre comentariu

Frumoasa ealizare te felicit! 160rot e destulnde mare si functioneaza doar la vanturi de peste 5mpsc la care nu le prinzi tot timpul.

Cu cat TSR-ul e mai mare,la acelasi diametru si aceeasi viteza a vantului,turatia e mai mare.Asa ochiometric,palele tale au un TSR de max 5,aproape jumatate din TSR-ul palelor lui aerodinamic.Avantajul turatiei,e ca necesita mai putini magneti,deci costuri mai mici.Palele sunt mai inguste si au grosime mai mica,deci mai usoare.
Link spre comentariu

Si la eolienele industriale TSR este peste 8,Generatorul este mai eficent la turatie mare find ca are un numar de spire mai mic asta Inseamna rezistenta mica la bobinaj.eu am folosit 55 spire pe bobina iar arcadius 108 spire aproape dublu deci perderi mari In bobinaj pin disparitie termica atunci undei eficenta?

Link spre comentariu

Avantajele unui TSR mare sunt incontestabile;exista insa si neajunsuri.Am cioplit diverse pale de mici dimensiuni,diverse TSR,pentru teste.Cu cat creste TSR-ul,scade latimea si grosimea palei,ajungandu-se la grosimi de 1-2mm,la varful palei.Pe de alta parte,uzura palei e mai mare,la aceeasi viteza a vantului.Daca nu e protejat corespunzator bordul de atac,cu rasina,fibra sticla sau carbon,nu stiu cat va rezista pala.Avantaje si dejavantaje;eu unul sunt adeptul unui TSR cat mai mare.

Link spre comentariu

Si la eolienele industriale TSR este peste 8,Generatorul este mai eficent la turatie mare find ca are un numar de spire mai mic asta Inseamna rezistenta mica la bobinaj.eu am folosit 55 spire pe bobina iar arcadius 108 spire aproape dublu deci perderi mari In bobinaj pin disparitie termica atunci undei eficenta?

pai si magnetii sunt f mari campul magnetic mare...iar 108 spire pentru a putea lega la 48v pentru ca la 24v turatia este de 30rpm si la 48 60rpm tocmai buna atunci tensiunea proportionala cu ,curentul .
Link spre comentariu

se scoate rulmentul si inelele colectoare si se polizeaza langa gheara inelul care e largit la presa dupa montare si pe urma iese usor, am desfacut unu acuma.

si cum ai pus magnetii?ai facut alt inel?ati facut si modificari la spire?alternatorul cate spire are?
Link spre comentariu

Hello....azi am desfacu rotorul...am baonit un pic la el....cu barosul...ca sunt in concediu si nu am acces la prese....sincer nu trebuie polizat nimic....are ceva electropasta pe rizurile alea dar se sparge la lovire.....am bagat axul pe o teava si am batutu cu un dorn in ambele gheare.....axul poate iesi in oricare directie...dar trebuie batut cu forta mai mare....in fine....trebuie rabdare....in continuarea experimentului am pus un magnet tip coroana (si ala spart :rade: ) in interiorul ghearelor....l-am remontat, acum am bagat vaselina si ma joc cu ghearele, si ghici?! am obtinut la iesire la invartire cu mana 1V!!!!!!!!!!!!!......la cum arata magnetul era de asteptat...am mai citit si prin alte parti....ma gandeam sa cumpar niste magneti mai mici si sa-i bag in locul fantelor de la gheare?ce parere aveti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări