Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eoliana mea

catalin004

Postări Recomandate

da pe cea dinspre inelele colectoare am presat-o si eu , nu a iesit , cricul e unul auto , am facut un cadru metalic in care mai scot rulmentii si bucsele bascula de la masina proprie .mersi mult de informatii , o sa vad ce fac poate pana la final rezolv problema .spor la treburi .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

43

• aerodinamic

14

• eugeniusro

13

• costinium6

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pai iese usor mai, ce baroase? voi sunteti sanatosi? ia trimiteti rotoarele la mine. pai daca dai cu ciocanul in ax poti sa il arunci.ies cochiliile ale ca coaja de nuca... dai cu barosu...sunt curios unde va fi prima lovitura, in filet sau in cota de rulment?Catalin nu ai cum sa spui ca vrei sa faci home made din moment ce ai un alternator de fabrica. fa rost de magneti si trimite-l la mine, sau home made..

Link spre comentariu

spunemi ce dimensiuni sa caut pentru magneti....o sa caut unul de difuzoare....si apoi o sa incerc o depresare....glumeam cu barosul....am destule prese la fabrica unde lucrez....problema este cu magnetizarea aceea.... :jytuiyu

Link spre comentariu

[attachment=0]26-01-11_1944.jpg[/attachment][attachment=0]26-01-11_1944.jpg[/attachment]Pentru modificarea unui alternator cu magnet permanent nu se foloseste rotorul cu gheare original se face alt rotor la strung si se frezeaza locasuri pentru magneti pun o poza cu rotorul http://www.youtube.com/watch?v=P5I2JCwlFDY

:ras: tot gheare are in video
Fa tu unul cu ghiare si cu magneti de "difuzor"si vezi cum merge o sa scoata 3v 0,1A daca pui magnet neo.o sa mearga mai bine dar nu o sa scoti ma mult de 1.4A Iti spun pentru ca am testat toate variantele singura solutie sa faci alt rotor si sa pui 12 magneti neo.
Link spre comentariu

si daca scot ghearele, sau le tai?si pun un magnet tip inel neo de 8cm diametru exterior?

Singura solutie pentru a lasa ghearele e sa faci alt ax care sa nu fie magnetic inox. un magnet neo.de 8 cm costa mai mult decit 12 magneti si o sa mearga slab nu scori mai mult decit 1,4A cu 12 magneti neo scoti 18A.
Link spre comentariu

Alternatorul pe care lam modificat eu e de autobuz si are statorul de 48mm grosime magneti au 50x20x10 mm N48 magneti se aleg dupa grosimea statorului si numarul de ghiare 12 pui 12 magneti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări