kit Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 buna ziuaam de rezolvat problema: se da o eoliana de 600 kW, Un=690V, care trebuie sa bage in retea maxim 300 kW. restul de putere se va disipa pe rezistente.am ales abordarea: masurarea curentului si tensiunii cu ajutorul transformatoare de curent / tensiune -> port analogic TWIDO. de aici fac procesarea datelor si luarea deciziilor.partea unde imtampin dificultati este cea de masura.TWIDO accepta pe analogic tensiuni de pana la 10V. pentru a masura curentul, cu transformator de curent 5A in secundar, pot pune o rezistenta de 2 Ohmi de pe care sa culeg tensiunea (redresata, filtrata...?)?ca alternativa, exista o centrala de masura care sa-mi trimita date (puterea) catre TWIDO? va multumesc Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Transformatorul de curent se leaga corect pe puntea redresoare, iar in diagonala de c.c. se pune rezistorul de sarcina de 2 ohmi. Prin filtrarea tensiunii de pe rezistor se obtine valoarea medie a curentului, nu cea efectiva. Se poate corecta marind cu 3,2 % valoarea rezistorului sau introducand un factor de corectie in calcul.Succes! Link spre comentariu
eugeniusro Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Vezi documentatia din link poate te ajuta, la o eoliana de 600 Kw nu poti sa umbli cu carpeli trebuie sa folosesti echipamente industriale testate. http://www.sendspace.com/file/2wofzm Link spre comentariu
Vizitator plc Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 iti recomand PM 500 sau PM 700 cu modul de modbus, iese treaba profi, aia cu rezistentele sunt lucruri de gradinita!Daca intampini greutati, spune aici si voi incerca sa te ajut in masura timpului liber! Link spre comentariu
kit Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 multumesc pentru raspunsuri, toate au fost foarte interesante.varianta cu PM700 pare cea mai potrivita mie, in momentul de fata.nu inteleg insa cum citesc de pe modbus datele, folosind twido ca master.ce ma intereseaza se afla la adresele 1006-1010 a PM7x0.care este mecanismul?tabela de control este stocata in variabilele %MW0...%MWxx, EXCH %MW0:xxfoloseste tabela stocata in aceste variabile, iar procesarea acestor variabile imi dau rezultatul, citind zona de "Reception Table" din tabela de control?poate cineva sa ma lamureasca in privinta asta?lucrez cu TWIDO SUITE 2.20.11, am ales TWDLMDA20DRT, dar este doar pentru exemplificare.va multumesc Link spre comentariu
Vizitator plc Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 pune aici aplicatia intr-o arhiva sau iti dau un mail si ma uit pe ea si iti explic ce si cum! Link spre comentariu
kit Postat Iunie 13, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2013 ce am incercat sa fac:sa scot din PM 700 de la adresa 1008 (puterea aparenta totala) un wordcomanda este 03, "Read holding registes"nu m-am bagat in fineturi despre cum se va seta comunicarea.proiectul este in atasament. asa ar trebui sa arate?multumesc! 1project.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum