Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

limitare putere

Postări Recomandate

buna ziuaam de rezolvat problema: se da o eoliana de 600 kW, Un=690V, care trebuie sa bage in retea maxim 300 kW. restul de putere se va disipa pe rezistente.am ales abordarea: masurarea curentului si tensiunii cu ajutorul transformatoare de curent / tensiune -> port analogic TWIDO. de aici fac procesarea datelor si luarea deciziilor.partea unde imtampin dificultati este cea de masura.TWIDO accepta pe analogic tensiuni de pana la 10V. pentru a masura curentul, cu transformator de curent 5A in secundar, pot pune o rezistenta de 2 Ohmi de pe care sa culeg tensiunea (redresata, filtrata...?)?ca alternativa, exista o centrala de masura care sa-mi trimita date (puterea) catre TWIDO? va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kit

3

• eugeniusro

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Transformatorul de curent se leaga corect pe puntea redresoare, iar in diagonala de c.c. se pune rezistorul de sarcina de 2 ohmi. Prin filtrarea tensiunii de pe rezistor se obtine valoarea medie a curentului, nu cea efectiva. Se poate corecta marind cu 3,2 % valoarea rezistorului sau introducand un factor de corectie in calcul.Succes!

Link spre comentariu
Vizitator plc

iti recomand PM 500 sau PM 700 cu modul de modbus, iese treaba profi, aia cu rezistentele sunt lucruri de gradinita!Daca intampini greutati, spune aici si voi incerca sa te ajut in masura timpului liber!

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri, toate au fost foarte interesante.varianta cu PM700 pare cea mai potrivita mie, in momentul de fata.nu inteleg insa cum citesc de pe modbus datele, folosind twido ca master.ce ma intereseaza se afla la adresele 1006-1010 a PM7x0.care este mecanismul?tabela de control este stocata in variabilele %MW0...%MWxx, EXCH %MW0:xxfoloseste tabela stocata in aceste variabile, iar procesarea acestor variabile imi dau rezultatul, citind zona de "Reception Table" din tabela de control?poate cineva sa ma lamureasca in privinta asta?lucrez cu TWIDO SUITE 2.20.11, am ales TWDLMDA20DRT, dar este doar pentru exemplificare.va multumesc

Link spre comentariu

ce am incercat sa fac:sa scot din PM 700 de la adresa 1008 (puterea aparenta totala) un wordcomanda este 03, "Read holding registes"nu m-am bagat in fineturi despre cum se va seta comunicarea.proiectul este in atasament. asa ar trebui sa arate?multumesc!

1project.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări