Untold Postat Iulie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2014 (editat) Va salut cu respect. Astazi mi-am cam dat in petec si-am facut 3 bobine. Ele au cam asa: 30 sp, CuEm 0.35mm, 60 sp. CuEm 0,35mm si 42 sp. CuEm 0,5-0,6mm. Mai am material de suport pentru inca 2 buc, sarma nu mai am de niciun fel. Ramane sa mai caut, pentru a incepe radioul am bobinele. De maine ma apuc de el, va tin la curent.. Cu stima. Editat Iulie 29, 2014 de Untold Link spre comentariu
Untold Postat August 1, 2014 Autor Partajează Postat August 1, 2014 (editat) Buna ziua. Am mai facut o bobina cu 80 spire din CuEm 0,35mm. Am incropit ceva si pe "planseta", revin cu 2 imagini mai tarziu. Cu stima. P.S. Dupa ce testez Dr.Titus cu prima lampa, sunt curios sa incerc Negadyn-ul. Pe un site pus de Dl. Pitagora Schorsch, e aratat modul cum se poate face o bigrila din doua pentode subminiatura, 1J17B. Cred ca merg si 1J29B. Editat August 1, 2014 de Untold Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 doar o sugestie: e mai bine sa pui niste capse (nituri gaurite) din alama (de ex dintr-o pasta de pix goala) la care sa cositoresti capetele bobinelor si de acolo te legi cu multifilara. Link spre comentariu
THOMAS Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 (editat) Daca va plac aceste minuni,puteti gasi pe JOGIS ,sau direct pe google (copy/paste) Korbspulen - selbstgewickelt. ceva care sigur va fa fi util. http://www.jogis-roehrenbude.de/ Bastelprojekte,Tips & Tricks http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Schlemm-Wickelmaschine/Korbspulen.htm http://www.jogis-roehrenbude.de/Detektor/Pinior.htm http://www.jogis-roehrenbude.de/Bastelschule/Spulenwickeldaten.htm Veti gasi un tabel foarte util cu numarul de spire al acestor bobine pentru diverse lungimi de unda( ex. in poza) dar in articol sunt date mult mai multe amanunte despre realizarea acestora. Editat August 1, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat August 1, 2014 Autor Partajează Postat August 1, 2014 Va multumesc amandurora si revin cu pozele promise. Link spre comentariu
Untold Postat August 1, 2014 Autor Partajează Postat August 1, 2014 Daca va plac aceste minuni,puteti gasi pe JOGIS ,sau direct pe google (copy/paste) Korbspulen - selbstgewickelt. ceva care sigur va fa fi util. http://www.jogis-roehrenbude.de/ Bastelprojekte, Tips & Tricks http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Schlemm-Wickelmaschine/Korbspulen.htm http://www.jogis-roehrenbude.de/Detektor/Pinior.htm http://www.jogis-roehrenbude.de/Bastelschule/Spulenwickeldaten.htm Veti gasi un tabel foarte util cu numarul de spire al acestor bobine pentru diverse lungimi de unda( ex. in poza) dar in articol sunt date mult mai multe amanunte despre realizarea acestora. Abia acum am reusit sa studiez mai bine link-urile postate de dvs. Masina de bobinat acest tip de bobine este o minune tehnica, am inteles cum functioneaza...insa electronica mi s-a parut prea complicata (partea cu uC-ul), dar la o productie de serie mare sau foarte mare, se merita investitia. Ar putea fi facuta mai simpla, fara acel programator de la Conrad, doar cu numarator de spire si oprire manuala. Acel programator ar fi indispensabil in cazul productiei de serie, cum spuneam, cand se poate pune un tambur mare cu sarma si masina face automat un numar prestabilit de bobine. Oricum, unele idei si imagini le-am preluat si-mi vor fi foarte utile, multumesc inca o data. Concluzia e ca nemtii-s nemti si-n...pielea goala! Link spre comentariu
Spitfire Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Am avut experiente proaste cu "breadboard" din placaj de tei, radioreceptorul functiona extraordinar in montaj "paianjen" dar pus pe lemn, avea pierderi imense pe partea RF, am ajuns la concluzia ca lemnul nu e bun izolator...cu cat e mai umed, e mai "semiconductor"... Link spre comentariu
Untold Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 "Breadboard-ul" meu e din lemn de fag sau stejar si pare a fi foarte uscat. Daca nu va functiona receptorul, il voi face "in aer". Multumesc pentru sugestie. Link spre comentariu
Untold Postat August 4, 2014 Autor Partajează Postat August 4, 2014 (editat) Buna seara! Am facut receptorul Dr. Titus doar primul etaj. Am folosit bobina de 80 sp. CuEm 0,35 si cea de 42 sp. CuEm 0,5-0,6 si o antena cadru bobinata tot cu 0,5-0,6. Pot spune ca a intrat in reactie din prima, am prins foarte slab ca auditie Radio Trinitas. Am incercat tuburile: ECC83, ECC82, 6N1P, 6N3P, 6N2P, PCC189 si ECC85. Rezultate notabile am obtinut doar cu ECC85, auditia fiind cea mai puternica din toate tuburile. Am avut Ua=80V pentru toate tuburile incercate. Ce m-a mirat cel mai tare a fost ca ECC85 a functionat DOAR cu tensiunea pt filament si cu antena ext.de aprox 3m conectata. Auditia a fost mult mai slaba....cand cuplam si Ua, auditita devenea puternica...nu stiu cum sa explic treaba asta, dar asa a fost, Impamantare nu am folosit. Film n-am mai facut, m-am caznit destul de mult in sensul ca reglajele a trebuit sa le refac pt fiecare tub in parte. Oricum, ECC85 il voi folosi pt aparatul complet cand voi gasi sarma sa fac si bobinele celelalte, lucreaza f bine. Oricum, o sa testez si 6J1P in mod trioda...imi place mult si acest tubulet. In mod sigur, bobinele nu au inductantele necesare, nu am un L-metru sa le masor si nici nu am folosit vreo formula de calcul, le-am facut la plesneala, pt experimente. O sa adaug maine niste imagini cu strutocamila pe breadbord din lemn de fag, care, a-propos, nu mi-a facut probeme privitoare la functionare. Toate cele bune! Editat August 4, 2014 de Untold Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Buna seara! Am facut receptorul Dr. Titus doar primul etaj. Am folosit bobina de 80 sp. CuEm 0,35 si cea de 42 sp. CuEm 0,5-0,6 si o antena cadru bobinata tot cu 0,5-0,6. Pot spune ca a intrat in reactie din prima, am prins foarte slab ca auditie Radio Trinitas. Am incercat tuburile: ECC83, ECC82, 6N1P, 6N3P, 6N2P, PCC189 si ECC85. Rezultate notabile am obtinut doar cu ECC85, auditia fiind cea mai puternica din toate tuburile. Am avut Ua=80V pentru toate tuburile incercate. Ce m-a mirat cel mai tare a fost ca ECC85 a functionat DOAR cu tensiunea pt filament si cu antena ext.de aprox 3m conectata. Auditia a fost mult mai slaba....cand cuplam si Ua, auditita devenea puternica...nu stiu cum sa explic treaba asta, dar asa a fost, Impamantare nu am folosit. Film n-am mai facut, m-am caznit destul de mult in sensul ca reglajele a trebuit sa le refac pt fiecare tub in parte. Oricum, ECC85 il voi folosi pt aparatul complet cand voi gasi sarma sa fac si bobinele celelalte, lucreaza f bine. Oricum, o sa testez si 6J1P in mod trioda...imi place mult si acest tubulet. In mod sigur, bobinele nu au inductantele necesare, nu am un L-metru sa le masor si nici nu am folosit vreo formula de calcul, le-am facut la plesneala, pt experimente. O sa adaug maine niste imagini cu strutocamila pe breadbord din lemn de fag, care, a-propos, nu mi-a facut probeme privitoare la functionare. Toate cele bune! ECC85 este un tub care functioneaza la Ua redusa asa cum am constatat si eu in experimentele mele...dar totusi performantele lui ECC85 sunt un pic mai reduse in audio decat ECC86... Singura remarca de pe schema mea este ca L5 este identica cu L2. Schema este optimizata dupa zeci de experimente cu aceste tuburi, in varianta prezentata functioneaza si cu un simplu fir de 2m lungime, pentru Ua 12Vcc. Experimente reusite! Link spre comentariu
mitokadona Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 fiindca s-a luat in discutie tubul 6j1p, vreau sa ma laud ca am experimentat destul cu el (atat in radiofrecventa cat si in audio) si se comporta foarte bine ca pentoda cat si trioda, un tub minunat....am facut un amplificator SE cu doua tuburi 6j1p care a fost alimentat cu tensiunea maxima de 250 volti si avea un timbru muzical foarte placut....la 300 volti nu a mai tinut la gluma! Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 ECC85 este un tub care functioneaza la Ua redusa asa cum am constatat si eu in experimentele mele...dar totusi performantele lui ECC85 sunt un pic mai reduse in audio decat ECC86... Singura remarca de pe schema mea este ca L5 este identica cu L2. Schema este optimizata dupa zeci de experimente cu aceste tuburi, in varianta prezentata functioneaza si cu un simplu fir de 2m lungime, pentru Ua 12Vcc. Experimente reusite! Buna ziua, ma tenteaza sa construiesc si eu jucaria prezentata de3 dvs pentru a receptiona semnale in banda de 80m. Intrebare: acest receptor poate reda si semnalele ssb sau doar cele AM sio CW ? Link spre comentariu
Vizitator overseas Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 Buna ziua, ma tenteaza sa construiesc si eu jucaria prezentata de3 dvs pentru a receptiona semnale in banda de 80m. Intrebare: acest receptor poate reda si semnalele ssb sau doar cele AM sio CW ? Da si SSB il reglezi din reactie. Am plecat de la un videoclip cu un receptor cu reactie care receptiona in SSB (cu tubul ECC) si am ajuns la schema cu anodica redusa: https://www.youtube.com/watch?v=FmNa7yQQ7x0 Schema receptorului din videoclip : Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 interesant o sa incerc si eu mai incolo cand vine frigu si ma trag la usa sobei Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 (editat) fiindca s-a luat in discutie tubul 6j1p, vreau sa ma laud ca am experimentat destul cu el (atat in radiofrecventa cat si in audio) si se comporta foarte bine ca pentoda cat si trioda, un tub minunat. ...am facut un amplificator SE cu doua tuburi 6j1p care a fost alimentat cu tensiunea maxima de 250 volti si avea un timbru muzical foarte placut. ...la 300 volti nu a mai tinut la gluma! Se poate pune schema aici ? Am 3 lampase 6j1p si le-as da o intrebuintare ... Pentru 120 - 150 volti , ce putere se poate obtine ? Editat Noiembrie 20, 2014 de Degetzica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum