Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie condesatori

ady_risc

Postări Recomandate

Dupa cum se vede are sigurante pe fiecare modul(cea ce e corect) si pare ca are toate treptele egale  si atunci in funcionare poate roti o treapta pentru racire in timp.

Editat de Dr.L
Nu cita inutil mesajul anterior
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ady_risc

12

• mihaighe

7

• gica70

4

• marius_3004

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti dezvolta un pic: ----trebuie respectat cu strictete modul de conectare al trafului de curent(care trebuie sa fie primul inainte de orice consumator-de obicei este montat in dulapul general de alimentare) si al fazelor de alimentare cu tensiune pentru regulator.Spre exemplu am vazut regulatoare la care traful de masura era pe R si masura de tensiune pe S si N si la care din greseala masura de tensiune a fost legata pe T si care functiona defectuos(in sensul ca baga prea multe trepte si atunci dulapul debita energie reactiva in retea de se incalzeau barele de legatura)La noi traful de masura este pus pe S. Masura de tensiune avem doar pe volmetre. Pentru redulator avem numai alimentare trifazata din R si T si traspormatoru de curent pus pe S in TGD.

Am lucrat cu baterii de compensare si chiar am construit asa ceva unde am lucrat asa ca pot detalia problema:-acele spire de pe condensatori sant rezistente de incarcare pentru a limita curentul -trebuie avut grija ca puterea de conectare inscrisa pe contactor SA FIE IDENTICA cu cea inscrisa pe condensator-din proiectare cand se aleg treptele de comutare ele trebuiesc sa fie in raport : 1/1/2/2/4/4/4 ... astfel ca prin combinarea treptelor sa poata fi acoperita toata gama de puteri proiectata.De obicei aceste trepte sant chiar dublate (adica sant cate doua de aceiasi valoare) ca regulatorul sa poata schimba in timp cate una de acelesi fel pentru racire-treapta cea mai mica se declara ca valoare in setarea regulatorului ,si apoi raportul celorlalte trepte fata de dansa ca atunci cand regulatorul masoara o putere sa poata calcula corect cate trepte si de ce putere sa cupleze pentru a realiza compensarea corect,-trebuie respectat cu strictete modul de conectare al trafului de curent(care trebuie sa fie primul inainte de orice consumator-de obicei este montat in dulapul general de alimentare) si al fazelor de alimentare cu tensiune pentru regulator.Spre exemplu am vazut regulatoare la care traful de masura era pe R si masura de tensiune pe S si N si la care din greseala masura de tensiune a fost legata pe T si care functiona defectuos(in sensul ca baga prea multe trepte si atunci dulapul debita energie reactiva in retea de se incalzeau barele de legatura)-daca puterea reactiva din sistem este mai mare ca puterea de compensare regulatorul nu mai poate face rotirea treptelor si deci racirea lor in timp si atunci se incalzesc condensatori(este foarte utila o ventilatie in dulap) -daca regulatorul este setat prost sau nu are bine ales raportul treptelor fata de prima treapta la fel se incalzesc condensatori si atunci creste curentul de incarcare si apar defectele enumerate de colegi de mai sus(rezistente arse ,contacte de incarcare sau de lucru sudate).-ca masura generala trebuie din timp in timp verificata programare regulatorului si atunci nu sant probleme cu contactori si cu condensatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări