Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare sursa reglabila cu CI 723

albasete

Postări Recomandate

Desi este un subiect despre aceasta sursa pe forum (initial a fost realizata de briobit, apoi de mai multi useri printre care si eu) va rog sa-mi spuneti, daca se fac urmatoarele modificari, sursa poate debita un curent de 5 - 7 A ?-inlocuiesc rezistenta de 300 ohmi, notata cu R* cu una de 150 - 160 ohmi (sau mai pun una de 300 ohmi in paralel peste cea existenta);-inlocuiesc tiristorul T1N4 cu BT 151 sau similar;-inlocuiesc tranzistorul BD 139 cu BD 9xx; -adaug 2 - 3 tranzistori 2N3055 si rezistentele aferente de echilibrare;Va multumesc.

post-46864-139829636021_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

2

• Dr.L

1

• gauss

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iarasi vorbim de sursa asta?Cum exista inca un subiect cu fix aceeasi poza (in sectiunea asta), discutia se poate continua acolo.Apoi, nu vad necesitatea modificarii sursei, cand exista surse conform specificatiilor (clasicul caz de reinventarea rotii).Las subiectul deschis ca doresc sa stiu de ce a fost deschis

Link spre comentariu

O.K., Dr. L. Ideea era sa pot modifica aceasta sursa, sau sa construiesc inca una dupa aceeasi schema dar cu modificarile mentionate mai sus. Am precizat ca mai este un subiect pe baza acestei scheme, am intrebat si acolo, dar nu am primit raspuns clar. Numai daca doresti si ai timp, poti sa oferi explicatiile in celalalt topic, iar acesta sa-l inchizi. Multumesc si scuze.LE. Am gasit si topicul cu sursa K7200 : 0 - 30V / 0 - 10 A.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Din prima schema postata (pe care am mai vazut-o aici, si cred ca ma repet), inteleg ca acel tiristor se amorseaza la suprasarcina, nacesitand intreruperea lui pentru restart. La intrerupere (adevarat ca poate fi foarte scurta), protectia nu mai functioneaza. Recomand un buton ND care sa sunteze tiristorul. Blocarea tiristorului va avea loc si asa, dar apasarea butonului nu lasa sursa fara protectie, tiristorul se reamorseaza la eliberarea butonului in caz de ceva.Se poate monta tiristorul (BT149, 169, etc) si shuntul pe traseul de masa, in care caz T4 dispare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări