Tita Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Buna... Incercand" sa repar anumite aparate electrice(nu prea multe reusite...au ajuns in colectia cu componente electrice )tot ma lovesc de monitoare/televizoare crt !Si nu stiu cum trebuie descarcat tubul crt !Stiu ca sunt videoclipuri pe youtube..pe google..dar eu intreb(nu doresc sa stiu cum este sa fii curentat :cry: ..nu am reusit inca" aceasta experienta sacra . )Ceva sfaturi : de siguranta...ce pot folosi....etc Link spre comentariu
iod2 Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 tuburile crt sunt ca niste condensatoare.iei sonda de la aparatul de masurea. un capat il pui la masa si capatul celalat il bagi la ventuza. o sa faca un "plici" daca e incarcat si gata. mai faci treaba asta o data de doua ori si sa descarcat. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Cu o rezistenta de 10-50M intre ciuperca si firul care face legatura cu depunerea de grafit .Distrugi procesorul sau memoria daca descarci spre masa . Link spre comentariu
Marian C Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 e bine sa faci de mai multe ori ca se reicarcasi a doua zi dupa ce am descarcat un tub mai avea tens in el Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Daca e mai nou poti astepta ceva timp (pana a doua zi) si se descarca singur. Daca am inteles bine, orice e facut dupa 2000 are incorporat in trafo linii o rezistenta de descarcare (informatie extrasa din tutorialul video mentionat mai jos). Descarcarea se face la "grafitul" de pe exteriorul tubului, cu cablul conectat la sarmele flexibile care sunt intinse cu arc si care care sunt fixate in diagonala pe tub. Sau puteti urmari tutorialul de aici daca stiti engleza viewtopic.php?f=66&t=140380 cel din mesajul postat chiar de dv. (un tutorial destul de bun). Personal leg un fir de o surubelnita, celalat capat il agat de firele acelea flexibile de pe tub sau de arcul acestora (care e mai accesibil atunci) si apoi infig usor surubelnita sub "ciuperca" pana simt ca am atins clema de contact. Daca e incarcat se aude un pocnet daca nu, repet metoda de cateva ori "ca sa fiu sigur". Oricum o atmosfera umeda ajuta la descarcarea mentionata de dl. Marian C si se pare ca fenomenul s-ar numi absorbtie dielectrica (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Dielectric_absorption si se pare ca e undeva la 1% . Daca totusi persista frica de a fi "curentat" se ia clema cu "ciuperca" cu tot de la un trafo linii defect, se taie cablul si in locul acestuia se lipeste un fir cu "crocodil" care se conecteaza la acele fire flexibile iar "ciuperca" se monteaza in locul celei de la trafo linii. Asa nu exista nici un pericol. Dupa terminarea reparatiei se scoate "scurtcircuitorul" si se monteaza inapoi "ciuperca" care trebuie. Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2013 Mersi...! Incerc sa descart totusi unul cand voi avea ocazia!...nu cred ca se intampla nimic rau' daca am grija si tin o mana la spate! Link spre comentariu
Tita Postat Iulie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2013 Am facut aceasta operatiune de cateva ori si mam obisnuit cat de cat...Acuma am cateva intrebari:Trebuie sa fac aceasta descarcare de fiecare data cand lucrez la un tv?...de exemplu trebuie sa inlocuiesc numai 2 diode--un tranzistor si pot intoarce placa sa le lipies.mai trebuie descarcat tubul daca nu scot ventuza?de condensator ma ocup imediat cu o rezistenta de 300ohm/5WSa zicem ca dintr-o prostie/greseala am norocul sa ma muste" ma poate ucide( unii spun ca este tensiune mare si curent mic..) sau voi avea o durere ingrozitoare? bineintels fara sa fac masa cu ceva Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 .........Sa zicem ca dintr-o prostie/greseala am norocul sa ma muste" ma poate ucide( unii spun ca este tensiune mare si curent mic..) sau voi avea o durere ingrozitoare? bineintels fara sa fac masa cu ceva Stai linistit, nu te omoara.O sa simti o zgiltitura,nu prea placuta.Eventual poti muri din cauza panicii, daca esti extrem de fricos, nicidecum din cauza descarcarii tubului prin propriul corp.Eu am primit o gramada de "suturi"si nu am patit nimic.Poate oi fi eu mai nesimtit Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Daca nu schimbi traful linii sau ecranul nu trebuie descarcat cand lucrezi la el. Link spre comentariu
hene Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Eu am mutat odata un tub incarcat proaspat (demontat de 5 minute) si cand eram cu el in mana am pus degetul mare exact unde se conecteaza "pipa". Nu l-am scapat dar a fost nasol... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum