Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat alegere ulei pentru ungere lagare strung

Vizitator thomasghertzo

Postări Recomandate

Vizitator thomasghertzo

Salutare.Incep prin a va spune ca sunt relativ "paralel" cu mecanica dar ma pasioneaza cat de cat, asadar rog "expertii" sa nu ma critice cu asprime.M-am pricopsit cu o "tentativa" de strung (ceva facut in regim "diy") care are niste lagare cu alunecare. Nu sunt de bronz ci de "fier alb" (nu stiu cat de corect e termenul dar asa a zis un amic ca le spune). Totul a functionat perfect la ele pana cand m-a pus naiba ca sa le ung (au gauri speciale pentru gresare) cu un ulei dubios care le-a facut sa nu mai alunece si sa se miste extrem de greu.Intrebarea mea este: ce tip de ulei se foloseste pentru ungerea acestui tip de lagare?Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

2

• Ion_Bumbu

2

• gaby

1

• alin 105

1

Top autori în acest subiect

Poti folosi toate tipurile de ulei,mai putin uleiuri de transmisie care sint folosite doar in reductoare,cutii de viteza.Deasemenea,nu se vor folosi uleiurile pentru mecanisme fine,avind in vedere ca eforturile la axul unui strung sint foarte mari in comparatie cu masinile de cusut.Uleiurile,speciale,pentru lagare de alunecare sint destul de scumpe si se gasesc destul de greu,avind in vedere ca lagarele sint folosite destul de rar.Se pot folosi uleiurile de motor 10W40,15W40,20W40 fara probleme.Sub nici o forma uleiul comestibil si hidraulic.

Link spre comentariu
Vizitator thomasghertzo
:ras: nu am folosit ulei de gatit fiindca se facea maioneza in lagatre.am folosit ulei pentru motoare in 2 timpi (pentru drujba, stihl) si valvolina (mare greseala).Am sa incerc cu 20W40. Mai zicea cineva sa incerc T90 (tot de motor). Ce prere aveti?Multumesc pentru sfaturi tuturor.
Link spre comentariu

Eu stiam ca astea cu T sunt pt transmisie, asa ca nu cred ca e cel mai bun in cazul asta.De asemenea ala pt mot in 2 timpi e bun pt temperaturi mai mari, ceaa ce nu e cazul aici, asa incat tot astea de motor cred ca sunt cele mai bune (10w40, 15W40, 20W40, etc).Succes

Link spre comentariu

Foloseste ulei de ungere compresoare. Sunt uleiuri speciale care nu contin detergenti precum uleiurile auto (nu exista calamina), rezista la temperaturi ridicate si au o vascozitate mica. Gasesti la selgros la 35ron/litru.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Strungul, sigur are un vizor prin care poate fi verificat nivelul uleiului.Nu trebuie pus mai mult decit trebuie.Tipurile de ulei care pot fi folosite la strungul pe care-l ai,avind in vedere ca axul principal este pe rulmenti,pot fi 20W40,30W40,in niciun caz uleiuri de transmisie, care la temperaturi scazute, i-ti fac probleme.Sa nu uiti sa verifici daca merge ungerea.Este foarte important!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

daca va referiti la cureaua de antrenare, din cauciuc, trebuie evitat ca uleiurile/vaselina sa ajunga in contact cu cauciucul, pentru ca se va umfla si descompune. pentru aderenta marita se poate aplica pe curea colofoniu/sacaz pulbere. cureaua are dinti pentru a o face mai flexibila adica pentru a se putea mula pe diametre mai mici decat o curea trapezoidala fara dinti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări