Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare amplificator

Postări Recomandate

Curentul de repaus îl afli împarţind tensiunea de pe rezistorii din emitor cu valoarea lor.Ca fapt divers, tensiunea BE nu relevă nimic. Dependenţa curentului din colector faţă de aceasta nu doar că e neliniară, dar variază exponenţial. O variaţie de cîţiva milivolţi a Ube poate cauza distrugerea tranzistorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tr901 e pe post de filtru iar 902 e stabilizator;extrageti schema de pe net(elektrotanya) -de la final-si marcati tensiunile pe care le aveti pe fiecare electrod (b,e,c,) de la fiecare tranzistor.La finali puneti o poza si cu partea metalica ;daca ar fi originale,npn-ul ,clasa Y,ar trebui sa aiba beta mai mare.Succes.

Link spre comentariu

Tensiunea de offset este canal dreapta 46mV, iar stanga 28mV.Poze cu tranzistoriiAm masurat si tensiunile pe fiecare final in parteTr1. B= 610 mV C= 25,9v E= 47mVTr2. B= 504 mV C= 26,1v E= 45mVTr3. B= 524 mV C= 26,1v E= 27mVTr4. B= 588 mV C= 26v E= 29mV

post-53408-139829636027_thumb.jpg

post-53408-139829636047_thumb.jpg

Link spre comentariu

Finalii tai au in emitori cate o rezistenta care de obicei are valoarea cuprinsa intre 0.1-0.5 ohmi. Masoara caderea de tensiune de pe acele rezistente. Ea trebuie sa fie de ordinul zecimilor de mV.Valoarea curentului de mers in gol care trece prin tranzistor este proportionala cu valoarea caderii de tensiune de pe rezistenta din emitor.De exemplu daca pe rezistenta de 0.47 ohmi masori 11mV vei avea prin tranzistor un curent colector-emitor de 0.47x0.11=0.0517A. Caderile de tensiune masurate pe rezistente for fi diferite ele depinzand de hFE-ul tranzistorului si de toleranta rezistentei.Un curent de mers in gol de 50-60mA ar trebui sa fie suficient pentru un amplifcator care functioneaza in calsa AB.

Link spre comentariu

Eu as incerca sa inversez intre ele intrarile de semnal in etajele finale ca sa vad daca brumul mai mare pe un canal este din etajele finale sau din etajele de dinainte.O alta varianta ar fi sa legi la masa terminalele + ale condensatorilor de 4.7uF notati cu C601 si C602. Daca ai in continuare zgomot mai mare intr-unul din canale atunci zgomotul apare in etajul final al canalului zgomotos. Daca zgomotul dispare atunci trebuie sa cauti cauza in zona preamplificatorului.

Link spre comentariu

Am rezolvat si problema zgomotului , firul de masa era tras de pe o placa pe alt de la carcasa. Am legat la imbinarea condensatorilor de filtraj si s-a mai redus, iar problema era de la difuzor. Am inversat intre ele difuzoarele si problema s-a mutat pe celalalt. Un difuzor de-al meu cu care tot probam ,probabil a cedat este si asa micut de 5w la 4 ohmi.In concluzie amplituner rezolvat , am reusit sa il revigorez si sa il adaug la colectia mea.Urmeaza un Sansui AU7500 .Va multumesc tuturor pentru sfaturi si va urez sanatate multa.Cu mult respect.

Link spre comentariu

alex26, diferenţele acelea mai pot proveni şi din etajul pilot.

Pe de altă parte, în pozele cu trz se vede că fac parte din clase de amplificare diferite (O şi Y), totuşi nu apare nici în pdf-ul Sanken, nici la piraţi, care sînt mai exact. Ptr alţi trz bipolari, Sanken are următoarele grupe: O - 50...100, P - 70...140, Y - 90...180 etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări