Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mai construieste cineva?

yo9hrb

Cu ce aparatura iesiti in eter?  

41 membri au votat

1. 1. Cu ce aparatura iesiti in eter?

• home-made
      27
    • totul de fabrica
      9
    • doar trcv de fabrica
      5
    • doar antena de fabrica
      1
    • altele (de ex.....)
      2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

4

• Tavi

2

• mariand

1

• ywar2

1

Top autori în acest subiect

Deocamdata suntem fifty-fifty :smt003 . E doar un poll, sunt si eu curios. Daca eu am damblaua asta, n-am ce face. Construiesc :drinkers: .

Link spre comentariu

Pareri si pareri...Daca vrem rezultate la marile concursuri, atunci raspunsul este stiut.Personal cred ca aparatura home made aduce satisfactii mai mari si in acelasi timp educa pe radioamator. Daca folosim scule industriale nu inseamna ca nu ne perfectionam. Raman de studiat antene, propagare ...Cred ca dezbaterea este una fara sfarsit. Prefer, totusi, sa construiesc!

Link spre comentariu

Grea intrebare, nici nu stiu ce sa raspund: imi place sa construiesc dar folosesc curent transceiver de fabrica. Imi place sa construiesc ptr ca vreau sa dovedesc ca pot, ptr ca-mi place sa construiesc si sa pot lucra si cu ceva personal. Urasc conceptul ca un transceiver autoconstruit valoreaza mai putin decit unul de fabrica. Daca e asa, de ce nimeni nu construieste transcivere pe genunchi?Folosesc transceiver de fabrica, nu va ginditi la cine stie ce TS-u sau FT-u, un amarit echipament de CB un RCI2950, singurul pe care mi-am permis sa-l cumpar. De ce l-am cumparat? Uneori si eu recunosc ca obosesc muncind in zadar pe genunchi. Asa e, niciodata nu voi putea construi ce construiesc altii la fabrica. La drept vorbind daca constructia unui echipament iti ia uneori 1..2 ani, atunci cind mai ai timp sa te bucuri de el? La pensie?... nu-i cam tirziu? Acesta este motivul ptr care l-am cumparat si ptr care il folosesc curent.E greu sa raspund, folosesc atit home made cit si de fabrica, cred ca n-am sa bifez nimic !!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator mikipe

Fratilor cand am inceput radioamatorismul, tranzistorul abia aparea in YO, la putere fiind tubul electronic.Radiocluburile aveau in dotare aparatura mai ales "donata" de pe la armata.Prin "radioshack" predomina aparatura "home made".Si la mine ca si la altii.Acum am un transceiver "de fabrica", TS930Ssi un A412 evident "home made".La ultimul ciclu de propagare buna, am lucrat cu acesta din urma, impreuna cu un etaj final de RTM de banda I-a(32Mhz) modificat pentru 28 Mhz si o antena IEMI tot de banda I, lungita un pic pentru 28Mhz(2.55m).Cu cei 20W scosi de 2N4933, s-a lucrat tot ce s-a auzit pe 28Mhz.Adevarul este ca radioamatorismul este in declin din cauza inflatiei de moduri de comunicare, internetul fiind disponibil marii majoritati a populatiei.Pe urma aparatura a devenit suficient de complexa ca sa-ti inhibe dorul de constructie, din cauza incapacitatii tehnologice.Astfel penita cu smoala dizolvata in diluant a ajuns de domeniul trecutului. Pe UUS, nu e nici o scofala sa vorbesti peste 3 judete cu ajutorul repetorului.Intrebarea este daca asta mai este radioamatorism.Raspunsul se cauta de cativa ani buni.Argumente...se aduc continuu(si contra...).Va invit la simpozionul anual, devenit traditie, la LUGOJ in 16 septembrie.Se tine si targ(talcioc), cu putina bafta se gasesc si antene bune de cumparat. A...era sa uit, aici YO2ATE/qth Timisoara

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Cred ca trebuie sa fim in continuare pregatiti pentru anumite situatii de urgenta. Sa ne inchipuim imposibilul si inimaginabilul, ca va veni iar o zi cand Statul Mondial nu ne va mai apara, ne va taia curentul, apa, hrana, toate comunicatiile, televiziunile, inclusiv internetul, intr-un cuvand nu va mai dori sa ne dea paine, circ si droguri, nu va mai avea nevoie de noi, astia prostii.Sau poate ca nu Big Brother va intrerupe butonul ci chiar Dumnezeu. Cum vom supravietui macar o parte? Vom mai sti sa reinventam iar totul? Vom avea o mica ladita cu piese vechi si carti, scheme, ca sa incropim o statie radio? Sau vom sti sa facem o reparatie ? Vom sti sa cautam apa si hrana si eventual energie, sa facem un generator de curent? Multe putem discuta pe baza acestui scenariu, putem chiar sa urmarim anumite filmulete pe aceasta tema la Discovery, etc.Talentul, interesul, creativitatea, inventivitatea, prevederea, nu sunt caracteristice tuturor oamenilor, dar macar pot fi cultivate si continuate de cativa mai dotati.Un mic exemplu, sa zicem in cazul unui cutremur major, cand nu vor rezista telecomunicatiile oficiale.Credeti ca am aberat putin, sau mult? :smt048

Link spre comentariu

Nu-i chiar asa. Unii sunt pasionati de concursuri, performanta, unde nu prea poti obtine cine stie ce rezultate cu scule home-made. Altii sunt pasionati de constructii.

Link spre comentariu

Hmmm.... cred ca trebuie sa mentinem un echilibru intre home made si industrial . Chiar si cei mai inraiti constructori isi procura releele din comert ( ma rog 99.99% ca am vazut si unul confectionat din lama de barbierit :smt004 ) . Si poate cel mai inrait fan "industial" va pune mina pe un letcon pentru as confectiona macar conexiunea intre transceiver si antena ( coaxialele mufate "custom build" sint de vreo 20 ori mai scumpe decit cele facute in serie (chiar si in cantitati mari ...100-200buc/ saptamina)....si tot timpul se intimpla sa nu gasesti ce-ti trebuie ) sau o antena pentru benzile joase :supz: . -> deci intr-un fel sau altul toti imbinam home made cu industrial , dar in proportii diferite . Totul depinde de vointa , indeminare ,timp si.....BANI :smt005

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări