ahegyes Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 In link-ul de mai jos aveti un proiect simplu pentru un prelungitor DIY. http://www.diy-audio.ro/diverse/distrib ... -240v.html Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 foarte frumos lucrat Link spre comentariu
Binu Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Intr-adevar...foarte frumos.Dar de ce ai folosit lemn pentru asa ceva? Ce te faci daca ai vreun scurt sau supracurent si ia foc?Pentru ca din cate vad nici macar un braker nu i-ai pus pentru protectie. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Dar oare ce ne facem cu prelungitoarele facute din plastic ieftin daca iau foc? Zic de alea cu fir de 0.5mm si sapte prize. Alea or fi sigure?Aici prizele sunt prinse pe metal si pentru a minimiza sansele de incendiu. Si poate ca user-ul ahegyes a ignifugat lemnul - Mie personal imi pare mai sigur acest prelungitor decat multe altele luate de prin supermarket-uri. Link spre comentariu
Binu Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Faci presupuneri fara nici o baza concreta.E de ajuns ca a folosit foarte mult lemn. Asa ca sansele sa ia foc la propriu sunt foarte mari. Mai ales ca nu are nici un fel de protectie la distribuitor.Degeaba stie sa prelucreze lemnul cu atata maestrie daca siguranta lui si a celor din jur a neglijat-o.In ceea ce priveste acele prelungitoare chinezesti de care ai mentionat, ... trebuie sa fi in doua feluri:1) prea prost ca sa le cumperi;2) prea sarac sa iti permiti altceva.Ar trebui amendati foarte drastic cei ce comercializeaza astfel de prelungitoare. Pentru ca ne pun viata in pericol. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Poate ca nu stiai dar pana si casele de lemn au instalatii electrice. Si au mai mult lemn decat prelungitorul facut de ahegyes. Cel putin asa presupun eu chiar daca presupunerea mea ar putea fi nefondata. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2013 Da - e drept ca nu am folosit niciun element de siguranta - problema care se poate remedia foarte simplu. Initial asta a fost ideea - sa pun si un circuit cu ceva protectie (vezi spatiul liber ramas pe tabla unde sunt montate prizele), dar - cum acest prelungitor la randul lui este alimentat dintr-un alt prelungitor APC care are 2 circuite de protectie am zis ca nu are rost sa ma mai complic. Acum, ca sa alung nelinistea lui tragaci - am sa dau o gaura in tabla si am sa pun un breaker. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 se poate umple cu nisip/cuart interiorul distribuitorului,daca modelul prizelor folosite o permite...Eu cred ca mai in siguranta sunt cu asa ceva,decit cu unul turcesc/chinezesc/etc. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Contra focului se poate căptuşi cutia, partea lemnoasă, cu foaie de azbest, dacă s-o mai găsi pe undeva. Asta pe lîngă celelalte măsuri de siguranţă sugerate mai sus. Sper că lemnul nu e lăcuit, că se formeză vapori în interior la căldură şi e de ajuns o scînteie la una din prize. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2013 @ZAL - lemnul e lacuit - pe exterior - dar si daca ar fi lacuit pe interior - vaporii se formeaza pana se usca lacul. Dar si daca ar fi vapori mai multa vreme acei vapori ar fi fooooooarte putini, nu s-ar aprinde nici la foc deschis. In fine...@tragaci - nu stiu de te agiti aiurea? Am comentat eu ceva la cele spuse de tine? Am zis ca nu ai dreptate?? Din contra, mi-am insusit critica si am spus ca am sa iau masuri. Si daca chiar te-ar fi dorut fix in pix sau cum spui tu acolo nu ai mai fi comentat - Cel putin eu nu ma bag in seama pe teme care nu ma intereseaza. Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 ce va agitati asa ,omul acesta a lucrat ceva frumos si a vrut sa arate si la alti ce a facut ,faceti si voi si arati Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 Din punctul meu de vedere ai facut o observatie pertinenta. In definitiv colegul ahegyes si-a prezentat realizarea, a acceptat criticile, a spus ca vrea sa puna si o protectie prelungitorului deci a reactionat pozitiv manifestandu-si dorinta de a perfectiona proiectul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum