Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa in comutatie

leo 17

Postări Recomandate

am facut o mica in comutatie cu circuitul ka 34063 alimentat la 3,5 v pt a obtine o tensiune de 5 v ,problema e ca obtin cei 5 v dar la 200ma eu as vrea macar 5ooma .varianta cu tranzistor nu functioneaza deloc ,am citit pe un topic ''incarcator portabil pt telefon'' o varianta fara tranzistor doar 2 circuite in paralel pt a obtine o intensitate mai mare [ sau poate nu am inteles eu bine ] :nas: stiu ca circuitul poate scoate si un curent de 1a .in montajul meu doar 2oo ma sau am gresit eu cu ceva

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

2

• mircea888

1

• pinky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pune schema utilizata, totul se discuta pe baza schemei, altfel nu ne intelegem.De ce nu poti sa tragi mai mult de 200mA din sursa? se limiteaza la curentul asta sau ce se intampla?Bafta!

Link spre comentariu

Din cate am inteles din fisa tehnica, integratul functioneaza cu minim 3V, ceea ce inseamna ca daca alimentezi de la 2 baterii de 1,5V care iti arata impreuna 3,5V, dupa scurt timp, tensiunea scade sub cei 3V. Limitarea de curent o face R1, asa ca verifica daca nu cumva ai pus 2,2ohmi in loc de 0,22. Raportul dintre R2 si R3 iti da tensiunea de iesire. Trebuie sa acorzi importanta si bobinei. Daca ai montat o bobina din aceea tip rezistenta, e de inteles sa nu iti suporte curenti mai mari. Cum arata la tine L1 ?Cred ca cel mai potrivit pentru incarcarea de urgenta ar fi un montaj tip "joule thief" care stoarce si ultima picatura de curent dintr-o baterie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări