schnapy Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Am un transformator cu doua iesiri de 14-15 V de la o imprimanta HP 560C si vreau sa alimentez un CD-ROM cu el. Vreau ca o iesire sa fie de 5V si cealalta de 12V. Am folosit 78_ dar se incalzesc. Ce imi recomandati??? Va rog sa publicati o schema. :prayer: :prayer: Link spre comentariu
Enigma86d Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Atata timp cat folosesti stabilizatoare de tensiune ele sigur se vor incalzii. Ca sa ajungi de la 14; 15 volti la 5; 12 volti va exista o cadere de tensiune pe stabilizator, care daca o inmultesti cu curentul care trece prin acesta(echivalent cu curentul absorbit de consumator) vei obtine (aproximativ) puterea pe care trebuie sa o disipi sub forma de caldura cu ajutorul radiatoarelor. Alta varianta e rebobinarea transformatorului. Si banuiesc ca nu te complici sa faci un chooper coborator de tensiune de la 15V la 5V (smps). :toimonster: Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Mai bine cauta o sursa de PC AT folosita la modele mai vechi 486, pentium1sau pentium 2,ai tensiunile necesare si de ocazie sunt ieftine. Link spre comentariu
Blind Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Incearca in targul de la berceni, o sa gasesti acolo si surse si placi de baza si ce mai ai nevoie. La placile de baza sa nu-ti faci sperante sa functioneze, insa sursele merg..iar la 4-5lei, in cazul in care nu iti merge sursa, macar te-ai facut de un ventilator ieftin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum