Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GLCD TS19264-1

Vlad Mihai

Postări Recomandate

Si care este corelatia dintre pinul controlat de libraria compilatorului si cei 2 controlati de programul tau? Sa inteleg ca ai folosit acelasi soft din postarea precedenta?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

7

• Mircea

5

• Mihai Popa

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa ceva simulari in Proteus, am realizat ca de fapt nu am nici un afisor 192x64 in simulator.Dar solutia pentru acest tip de GLCD ar fi aceasta:-folosesc un comutator analogis 4052-folosesc 1 pin de la MCU, altul decat cei folositi pentru comanda GLCD-ului-libraria standard de la MikroBasicVoi posta si o schema, dar pe scurt: pinii X si Y (13 si 3) de la comutator se seaga direct pe GLCD;pinul B si INH (9 si 6) se leaga la GND;pinul A (10) se leaga la MCU (pinul de care am vorbit mai sus); pinii X0 si Y0 (12 si 1) se leaga la MCU (pinii de comanda standard ai librariei MikroBasic); pinii X1 si Y1 (14 si 5) se leaga la GND pentru activarea celei de-a treia parti a afisorului.Acum, pentru functionare normala, pinul de comanda se face 0 logic ai astfel pinii de comanda de la MCU sunt conectati direct la GLCD si se afiseaza normal, 128X64. Pentru partea a treia se pune pinul de comanda in 1 logic si astfel este activata partea a treia a GLCD-ului.Ar trebui sa functioneze asa.Voi confirma asta cand voi face un cablaj pe care sa pun toate piesele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări