Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru subsonic

Palade Vlad

Postări Recomandate

Salut. Vreau sa fac un filtru subsonic dupa schema lui Elliot si am desenat cablajul pentru el. Va rog sa-mi spuneti care dintre cele doua cablaje este mai bun si ce se mai poate modifica la el.Ce ma intereseaza in primul rand este:-existenta buclelor de masa(daca sunt, cum le pot inlatura)-amplasarea componentelorDaca mai aveti nevoie de fisiere, spuneti si le voi atasa.Multumesc.Atasamentele:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Palade Vlad

2

• vlad_2770

1

• George(sb)

1

Top autori în acest subiect

poti sa faci circuitul si sa vezi daca merge, dar nu inteleg de ce ai preferat sa duci traseele de masa intr-un punct (am vazut ca ai folosit trasee groase) cind puteai sa folosesti ca masa zona de cupru care rezulta din suprafata totala a placii minus suprafata traseelor . Cablajul va avea un aspect mai deosebit, nu consumi prea multa clorura ferica (vei coroda doar suprafetele mici dintre traseele calde si zona de masa) deci numai avantaje.

uita-te la http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=9978 aici pentru mai multe programe cum se face.

Link spre comentariu

Am dus toate traseele de masa intr-un singur punct, pentru ca asa am citit intr-o revista Tehnium ca ar fi mai bine.Acest lucru l-am mai vazut si la cablajele proiectate de cei de la National Semiconductors pentru unele din integratele lor.Nu am folosit planul de masa, pentru ca nu cred ca-mi va iei cablajul- metoda prin care fac cablajele nu e chiar asa de precisa.Inainte sa fac acest montaj, vreau sa stiu daca am facut vreo bucla de masa pe el.Traseele groase le-am folosit din obisnuinta, nu pentru ca ar trece curenti asa mari prin ele.Va multuesc pentru raspunsuri.Cu stima, Vlad.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări