Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat amplif Capri

ionroata

Postări Recomandate

De ceva timp am intrat in posesia unui final dintr-un radio Capri plus partea de alimentare. Intentionez sa-l pun in functiune. Avind in vedere ca este prima mea incercare in ceea ce priveste tuburile ii rog pe cei care au experienta in domeniu sa ma ajute cu ceva sfaturi. M-ar interesa mai ales ce anume se poate modifica in schema astfel incit rezultatul final sa fie unul cit se poate de multumitor. Nu as vrea sa fiu dezamagit de la prima incercare. Probabil voi continua cu ceva mai sofisticat daca voi fi multumit de rezultat. Mentionez ca ma intereseaza calitatea auditiei si nu puterea debitata.

Schema de la Capri e aici : https://skydrive.live.com/?cid=b1776734 ... EB6553!126 sau aici : http://postimg.org/gallery/8jtjf8qs/3d94aebc/

Multumesc.

L.E. Sper sa fi postat unde trebuie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

2

• ionroata

2

• laur+

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul renunta la orice corectie de ton, inlocuieste tuburile daca consideri ca sint uzate de asemenea si condensatorii electrolitici merita schimbati

Link spre comentariu

Nu ati mentionat pe ce boxe va debita amplificatorul...cele originale, sau altele?Daca se foloseste alimentarea originala e ok, in caz ca puntea cu seleniu mai e buna, daca se pun diode cu siliciu insa trebuie adaptata tensiunea de alimentare care va fi mai mare in acest caz...trebuie adaugata o rezistenta de putere sau marita cea existenta intre primele doua condensatoare de filtraj. O tensiune marita va rezulta global daca aveti 230V la retea, aparatul e proiectat pentru 220...dar "surplusul" de tensiune din acest motiv nu e ingrijorator.Initial am vrut sa elimin cu totul corectia de ton cu registre, apoi m-am decis sa folosesc un comutator cu 2X4 contacte, pt. ca nu aveam montajul original, ulterior am facut rost de un comutator original si...aici m-am oprit din lipsa de timp...sper ca la vara sa pot asambla si testa si eu un asemenea amplificator...Poate e cineva curios sa analizeze schema filtrului in cele patru pozitii, am pus-o pe hartie pentru ca nu am suficienta practica sa descalcesc si sa inteleg schema asa cum e...ar fi interesant de discutat ce curbe rezulta in cele patru cazuri.***Ii rog anticipat pe cei care au alergie la corectiile de ton sa ia in calcul ca amplificatorul din Capri nu e in niciun caz pt. audiofili...nu ajuta cu nimic LIPSA corectorului de ton...@popa marius: incepusem deja sa scriu mesajul, va rog nu considerati remarca de mai sus ca o remarca adresata personal...

post-13620-139829635543_thumb.jpg

Link spre comentariu

Electroliticii ii voi schimba. De altfel pastrez dintre piese doar rezistentele si condensatorii stiroflex. Puntea redresoare mai merge, alimentarea e functionala. Urmeaza sa-l testez pe doua perechi de boxe, una bass reflex si una bas compresie. Ambele la 4 ohmi. Stiu ca trafurile au fost destinate pentru 6 ohmi, dar nu voi umbla in ele. Lampi am doua perechi, nu sint noi dar sint RFT si Tesla. Si mai am o perechi de finale rusesti.

Link spre comentariu

La acest stadiu eu as recomanda masurarea tuturor pieselor...electroliticele alea de 10uF sau cat au s-ar putea sa fie inca bune...insa daca aparatul a functionat mult e posibil ca de la caldura sa fie multe piese devalorizate, mare atentie in special la condensatoarele de pe calea de semnal, care pot avea capacitatea buna dar pot avea pierderi, precum si la rezistentele din catodul fiecarui EL84, pot fi puternic devalorizate, pt. ca merg calde. Eventual se poate monta in paralel o rezistenta pentru egalizare sau modificarea valorii din schema.

Link spre comentariu

Daca ar fi dupa mine nu as folosi EL84 cuplate la trafurile de Capri pe o sarcina de 4 ohm; mult mai nimerit ar fi 6P6s care la 260-280v are nevoie de un Ra= 4k-4k5.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări