Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

interpretare grafic

Kaze

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kaze

7

• DorinD

4

• Mircea Bartic

1

• radue

1

Top autori în acest subiect

Este foarte bun graficul dpdv al liniaritatii...mie unul nu-mi palce ca ste pe la 81 dB, dar in rest arata foarte bine.Poti sa spui si despre ce difuzor este vorba ? :smt006

Link spre comentariu

Pare o combinatie de incinte 2.1 cu impedanta nominala 4 ohm, un subwoofer si o pereche de monitoare pe 2 cai.- Graficul pare luat de pe site-ul cu kit-uri Visaton.- Tweeter-ul are fs~1.1kHz si pare ca cross-ul intre cele 2 cai e pe la 3.5kHz.- Subwoofer-ul este taiat la 120Hz.

Link spre comentariu

alto genesis se numeste sistemul si e 2.1 sau mai degraba 2.2 :smt003 ,wooferul e w130s si nu ma intereseaza splu,vreau sa fac pt in casa dar un pic modificat in sensul ca subul si satelitul vor fi unite si o sa iasa un tower (asa cred ca ii zice), idee asta mi-a venit ca mai mult imi plac boxele decat un sistem de sateliti + subwoofer, sper ca in vre-o 2 luni sa fie gata,momentan nu am bani,probabil ca nu voi da cu mai mult de 40w in elePS: as vrea sa stiu daca se pot aduce aceste difuzoare, e vorba de :2 buc w130sc 8 ohmi2 buc w100sc 4 ohmi2 buc dtw 72 8 ohmi 2 buc tuburile de reflexdaca imi spuneti si la ce pret iese tot as fi recunoscator

Link spre comentariu

Kaze,Am mai vazut pe net sisteme in genul asta: un sub bandpass peste care se punea un bookshelf. La Alto asta al tau nu poti face asta deoarece portul sub-ului este pe una din fetele mici si nu-l poti pune decat culcat pe latura mare. Eventual mai cauta pe net un sub bandpass pe care l-ai putea pune in picioare fara sa-i blochezi vreun port. Sau poate chiar Alto asta la care sa folosesti un port cu cot si sa-l scoti pe o fata laterala.

Link spre comentariu

nu e vorba de port, din cate am inteles eu si sper sa nu ma insel, nu forma conteaza atat timp cat volumul ramane acelasi asa ca voi adapta cutia in asa fel sa imi convina mie,corectati-ma daca gresesc

Link spre comentariu

E OK, nu stiam cat de confortabil te simti sa umbli la proiectul original.Am vazut ca tubul e destul de lung si in proiectul Visaton a incaput doar in pozitia respectiva care nu e prea fericita deoarece vine chiar in fata driverului si permite sa iasa gunoaie din afara benzii. Daca tot esti decis sa umbli la proiect atunci fa ca tubul sa nu inceapa din fata woofer-ului; in rest, stii tu, sa nu fie apropiata gura de pereti, etc.Bafta mai departe!Te mai asigur odata ca acesta e cel mai bun mod de a impacheta un sistem cu extensie mare intr-o dimensiune mica. Doar daca ti-ai putea permite sa ocupi mai mult spatiu din camera ai putea alege ceva mai bun.

Link spre comentariu

ideea asta e, ca eu nu vreau sa ocupe mult spatiu,daca stii tu ceva mai bun in limita a 6 mil,eventual sa iau de la visaton numai wooferele si medii si inalte de la sal,numai ca as vrea sa raman la proiectul initial deoarece totul e deja calculat cum ziceai tu pt o liniaritate buna, si inca ceva de w130sc zicea ceva pe site de long-throw si cum ca excursia ar fi de 16 mm, oare asa sta treaba?? :tonqe:

Link spre comentariu

aici nu inteleg o chestie cu desenul,ce fel de bandpass este?? ca am impresia ca, camera de compresie nu e defapt de compresie :rolleyes: si are si ea un "tub" decupat din peretele incintei

Link spre comentariu

Atunci tot bandpass este doar ca e de ordinul 6. Daca incinta driverului era inchisa atunci era bandpass de ordinul 4. Ca sa ai o idee mai buna despre diferentele in comportament pe diverse sub-benzi de joase intre tipurile de sub-uri (inclusiv intre bandpass ord.4 si bandpass ord.6) citeste aici:

http://www.lightav.com/car/boxes/char.html

O sa vezi care se apropie mai mult de ce vrei tu sa obtii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări