Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor aeromodel

Vizitator LastSpartan

Postări Recomandate

Vizitator LastSpartan

salut.cate rotatii pe minut ar trebui sa aiba un motor de aeromodel pentru aridica un model de 3kg ?imi puteti recomanda unul anume de pe sierra,ro ( sa fie electric)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• manolo

1

• Mircea

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Problema este mai complicata,conteaza si modelul de avion,si puterea motorului si tensiunea de alimentare ,toate astea le poti afla pe RHC forum la sectiunea de aviatie,

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Numarul de rotatii depinde de mai multi factori... diametrul elicei de exemplu. Apoi, motoarele au turatie variabila.Eu ma gandesc in primul rand la structura care va cara 3kg, ce greutate are ? Daca ai aeromodelul, sprijinit in centrul fiecarei aripi si sarcina in punctul unde intentionezi sa o plasezi, rezista ? Nu trebuie uitata nici echilibrarea modelului, care in acest caz este mult mai complexa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Viteza varfului palei elicei sa nu depaseasca 250 m/s. Pentru o elice cu diametrul de 25 cm turatia poate fi si de 15.000 rpm, dar n-am auzit de motoare electrice cu turatie atat de mare in sarcina, poate la aspiratoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări