Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator cu 2sc5198 sau 2SA1941

Postări Recomandate

va salut domnilor electronisti!nu ma prea pricep destul de bine la amplificatoare insa as vrea sa realizez un aplificator cu acesti tranzistori.detin cate doua bucati din fiecare si un transformator de 24v. ce vreau eu este o schema cu care sa realizez un aplificator. nu ma intereseaza puterea in wati, ci schema. daca puteti sa ma ajutati v-as fi recunoscator.multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu respectivul trafo nu mai ai ce să faci în zilele noastre, nu se mai folosesc scheme cu alimentare simplă, specifice anilor 60-70 din secolul trecut.Ptr respectivii trz alege orice schemă cu alimentare simetrică, de maxim +/-35V şi circa 70W/4 Ohmi sau +/-45V/70W/8Ohmi, conform cu pdf-ul producătorului.

Link spre comentariu

acel transformator il am de la un sistem 5+1. tot de acolo am si tranzistorii.tranzistorii sunt functionali. i-am demontat dupa placa deoarece aceasta o am de la cineva impreuna cu transforatorul. mi-a fost data doar placa simpla. fara nimic altceva.. butoanele de volum, mufele de iesire intrare, si am hotarat sa fac un al amplif cu piesele dupa el. ma gandesc ca odata ce a fost alimentat de la acel transformator ca s-ar putea face cu el si un alt amplificator. NU am masurat sa vad daca are exact 24v.

Link spre comentariu

Exista totusi optiuni si pentru alimentare asimetrica, cred ca important este sa accepti configuratia asta ca pe o alternativa simpla/ieftina si uneori utila, si nu sa o respingi din start ca pe ceva paria, asta fiind o problema de mentalitate destul de intalnita printre multi din cei care stiu sa faca amplifuri... cum apare ceva mai modern vechiul este marginalizat si alungat din orizont...

In fine:

Schema ii apartine lui @Smilex, cred ca am mai postat-o eu pe undeva... daca nu gasesti finali darlington cred ca poti folosi si acei 2sc/2sa in conexiune darlington cu alti bipolari medii, totusi finali darlington relativ ok se pot gasi destul de usor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări